Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ogóle ta FM7 jakaś kiepska się wydaje. Ostatnia, w którą grałem (oprócz 8, i wczoraj 7) jest 3. No kurcze, lata temu to było, więc na pewno nie będę się z nikim wykłócać, ale wydaje mi się, że model jazdy w 7 jakiś uwsteczniony (gorszy) jest, w porównaniu do 3. 🤔

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
26 minut temu, galakty napisał(a):

Ktoś wgl jeszcze w to gra? Myślałem czy sobie na padzie nie popykać (mam przesyt simracingiem na kierownicy). Akurat promka -50% jest.

Grałem ponad miesiąc temu, ludzi na online nie brakowało, a na padzie gra się świetnie, trzeba trochę poćwiczyć żeby być kompetetywnym i wyłączyć swoje ego, bo z helpami osiąga się szybsze czasy - tak jeżdżą też inni. Arcade, trzeba to zaakceptować. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, MaxxGroo napisał(a):

Grałem ponad miesiąc temu, ludzi na online nie brakowało, a na padzie gra się świetnie, trzeba trochę poćwiczyć żeby być kompetetywnym i wyłączyć swoje ego, bo z helpami osiąga się szybsze czasy - tak jeżdżą też inni. Arcade, trzeba to zaakceptować. 

Szukam czegoś na 1-2 rundki szybkie co da radę na padzie ograć. 

Po simcracingu i spoceńcach co wywalają się na T1 i masz DNF mam dość, a ostatnio ogrywam na Legionie i nawet jak nie pójdzie to streaming z PC może zrobię. 

Opublikowano

@MaxxGroo ale mi nie chodzi o zajmowanie pierwszego miejsca, już wyjaśniam na przykładzie LMU. Zresztą w iRacing tak samo jest. 

Czekasz 1h na wyścig, dołączasz, kwafilikacje, super. Wyścig się zaczyna, uważasz, jedziesz delikatnie. T1-T2 i ktoś wjeżdża z impetem w Twój tył, jesteś rozwalony i wyścig nie ma sensu. Albo tak podkręcili uszkodzenia że lekkie stuknięcie i już aero do wymiany. Na ostatnie 3 wyścigi 2 miałem DNF i to nie z mojej winy. Odechciewa się totalnie. 

To że ktoś ogarnia i jest szybszy akceptuję. 

Opublikowano (edytowane)

@galakty

W FM są zabezpieczenia jak w F1 i GT, 

Auta mają wyłączone kolizje między sobą , gdy jest różnica prędkości między nimi, gdy mają niebieska flagę, gdy stoją na trawie, lub z niej wyjeżdżają. 

Nie ma zniszczeń mechanicznych, nie da się ich włączyć na online. 

Edytowane przez MaxxGroo
  • Upvote 1
Opublikowano

A ja się nie zgodzę, na kierownicy jeździ się mega przyjemnie po odpowiednim setupie FFB i auta - faktycznie na padzie z włączonym stylem jazdy arcade jest trochę łatwiej i szybciej ale nie obchodzi mnie to. A sam online też jest znośny mając range bezpieczeństwa S jestem w stanie dojechać często cały wyścig bez większych kolizji. Duże znaczenie ma wspominany przez MaxxGroo system duchów, szczególnie na niższych rangach. Jako sim arcade FM to najlepszy tytuł śmiało można pykać.

Opublikowano

@halfi

Tylko po co podłączać kierownicę, żeby być wolniejszym w grze, a sam FFB należy do półki Dirt 5 i Grid, brakuje wielu efektów, a na samej górze stoi np brak efektu najechania na tarke, 

Czucie pływania tylnej osi jest, ale to walka z tym czego nie mają ludzie grający na kontrolerze, traci się czas na walkę z autem, a jeszcze jest szansa na spin... 

Do tego ustawiania FFB, który domyślnie pozostawiony jest jakimś koszmarem, kto to programował.

Sztuka dla sztuki, należy pominąć temat kierownicy w tej grze, a jak chcesz mówić o przyjemność z tego płynącej to porównaj proszę z innymi grami w których miałeś przyjemność jeździć i porozmawiamy. 

Opublikowano

Ehhh szkoda że takich duchów czy kolizji nie zrobią w LMU... Tam nawet idioci zrobili mnożnik x2 do uszkodzeń, JEDNO puknięcie i do naprawy, nawet w realu tak to nie działa. Na dodatek raportów nie sprawdzają. 

Jeśli kupię Motorsport to tylko pod kątem pada ;) 

Opublikowano (edytowane)

@galakty

W rf2 damage też mocno wpływał na aerodynamike, takie ustawienia lubią. 

Pograłem trochę w LMU i nie miałem aż takich problemów z innymi ludźmi, jakieś kontakty są w każdej grze.

Pamiętam, że najgorzej było w iracing i Rookies, ciężko było wyjść z licencji, bo tam było destruction derby - lepiej było dojechać ostatni, niż tracić safety. 

Później w grupie D, C, B było spoko, i znowu źle w grupie A, gdzie jeździli ludzie z ogromnym ego, tor był dla nich zbyt wąski, liczył się tylko irating, a nie safety. 

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano

@MaxxGroo powiem Ci że na początku w LMU grało się bajecznie, ale ostatnio nie jestem w stanie. Gra zrobiła się popularna i niestety jest problem. I nawet nie chodzi o sam kontakt, tylko o to że lekkie stuknięcie rozwala Ci auto i jesteś w plecy. I co z tego że fizyka czy FFB są genialne jak doświadczenie online powoduje frustrację. 

Jechałem LMP2 na Interlagos, wystartowałem na 30 pozycji, po jednym okrążeniu byłem... 15 bo połowa stawki wypadła z toru. 

iRacing ostatnio wróciłem i nawet w klasie C czy B niestety to samo, kilka dni temu podczas startu gościu wjechał mi w tył zanim zielone się zrobiło, zrobiłem zgłoszenie i zero reakcji... 

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś zgłaszałem road rage w iracingu, dublowałem kogoś i chyba się zapłakał  - iracing odpowiedział że nie widzą problemu... 

Ale i mi się zdarzyło niefortunnie pofrunąć po trawie i zbić 2 gości jak w kręglach, byli na zawrocie. Widać było jakbym zrobił to naumyślnie, nic nie dostałem. 

Edytowane przez MaxxGroo
  • Sad 1