Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, j4z napisał(a):

To jest gra, w której możesz grać po swojemu. 

W każdą grę z otwartym światem możesz grać po swojemu. Tyle że w tej grze mnóstwo rzeczy jest ukrytych pod maską, gdzie w innych zwyczajnie tego nie ma. Oczywiście możesz to pominąć i podziwiać widoki, ale to właśnie to czego nie widać na pierwszy rzut oka, jest tutaj najbardziej fascynujące. 

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Element Wojny napisał(a):

W każdą grę z otwartym światem możesz grać po swojemu. Tyle że w tej grze mnóstwo rzeczy jest ukrytych pod maską, gdzie w innych zwyczajnie tego nie ma. Oczywiście możesz to pominąć i podziwiać widoki, ale to właśnie to czego nie widać na pierwszy rzut oka, jest tutaj najbardziej fascynujące. 

Dokładnie!

Fantastycznie opisałeś dlaczego po tylu latach mamy MESJASZA GEMINGU! 🥹

P.S. Chyba, że świat dziś wygląda tak, że sufitem po 45 latach życia…

Jest czekanie na Gotica-remake. Gdzie postać lewo-prawo leci drewniana animacja. 
Tutaj mięśnie szyi postaci reagują na bierząco. 
Za same animacje powinni oskara dostać!

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)

Co kto lubi. Doceniam to co ta gra ma schowane pod maską, ale bez porządnej/sensownej/lepszej niż papierowej fabuły i systemu relacji/wyborów, dla mnie taka gra - szczególnie open world - zwyczajnie odpada, nawet jakby ją za 10 zł rozdawali.

Szkoda, bo gdyby tutaj wrzucili kawał dobrej historii, to widziałbym tutaj murowane GOTY 2026. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)

@Element Wojny Nie pamiętam czy grałeś w Zeldę? Praktycznie dla mnie to prawie to samo, choć bardziej napakowane i większe od samej Zeldy, która musiała być trzymana w ryzach przez mały i słaby sprzęt. Tutaj też jak idziemy w las, góry, mamy sporo rzeczy ukrytych do zwiedzenia, ulepszamy skille przez znaleziony artefakt, coś podobnego jak w Zeldzie. 
Osobiście Zeldy nigdy nie skończyłem ani jednej ani drugiej. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Osobiście Zeldy nigdy nie skończyłem ani jednej ani drugiej. 

Mam to samo a specjalnie dla niej konsole kupiłem. Zawsze miałem takie z tyłu głowy: Ehh coś takiego dostać na PC! Z tymi wszystkimi bajerami i 4K.

I nagle po latach mamy to! XD

22 minuty temu, dawidoxx napisał(a):

Zaraz wyjdzie inne barachło i znowu będzie to absolutny mesjasz gamingu ;) 

A podaj przykład gdzie tak ostatnio było tutaj? ;)

P.S. Przypomnę, że po 30 min poleciało to u Ciebie z dysku. XD 

Kiedyś z pierwszymi Soulsami tak miałem. Identyczne odczucia jak Ty teraz. Jak dobrze, że jednak nauczyłem się aby nie oceniać książki po okładce!  

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
3 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Chyba nie zrobiłeś żadnego rozeznania w temacie tej gry przed zakupem :) Wczoraj albo przedwczoraj ktoś tutaj ładnie podsumował co go w tej grze cieszy: gotowanie ryb, rąbanie drewna, kopanie dołów -  w zasadzie wszystko co nie jest związane z jakąkolwiek fabułą. Mi to przypomina opisem New World Amazona - tam też nie było fabuły, za to zbierałem drewno, bawiłem się w górnika, ogólnie łaziłem bez celu, aż w końcu mi się znudziło i wywaliłem z dysku :) 

Kupiłem przed premierą, więc nici z rozeznania, bo informacji prawie nie było (tylko domysły). Więcej info pokazało się dopiero po rozdaniu wersji recenzenckich.

4 godziny temu, Godlike napisał(a):

Alex to twoja rodzina? :E Widzę podobieństwa :P

Ktoś z was na poprzedniej stronie polecał jakiegoś moda HDR czy resahade (nie pamietam dokłądnie) od jakiegoś typa który do wielu gier to wydaje i ponoć robi robotę, ale nie mogę tego znaleźć w tym wątku, jak ktoś z was wie o co chodzi to poproszę o linka :D

RenoDX - https://github.com/clshortfuse/renodx/wiki/Mods  sporo fajnych rzeczy dodali w ostatniej wersji, można powiększyć księżyc, na przykład, plus wybrać sposób renderowania i liczenia kilku rzeczy.

• Thanks 1
Opublikowano

no to dobrze ze chociaz mod jest, czesto uzywam w innych grach tego goscia mody i sa ok ale cos tam minimalnie zabieraja z klatek, lepiej w tej grze byloby bez ale mam jeszcze czasu duz owiec moze dorzuca w paczach opcje wylaczenia mobile effects for kids :P

Opublikowano

Ja zrobiłem preorder dosłownie dzień przed premierą, nie miałem żadnego hype czy oczekiwania. To co otrzymałem jest zadowalające, fajna gierka, na pewno nie jest to tzw Mesjasz gejmingu, myślałem co by można nazwać czymś takim chyba jedyne co mógłbym nazwać tzw Mesjaszem to CM/Football Manager, to jest jedyna w swoim rodzaju gra i nie ma żadnej konkurencji na rynku po dzień dzisiejszy. Zaś Crimson to żaden Mesjasz, bo tego typu gry już były i to zlepek pomysłów z innych gier zrobione lepiej już gorzej. 

Grajcie, bo gra ma wiele smaczków, które nawet ja jeszcze nie odkryłem i pewnie może nie znajdę, bo gra jest tak wielka i tylko od nas zależy gdzie się znajdziemy na mapie, w pogoni za czym i za kim, by przy okazji coś odkryć zdobyć.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja mam dużo żarcia, leci też z dropu zabijając bandytów po drodze, do tego można za to co znajdziemy uwarzyć co nie co. Ewentualnie kupić składniki i coś zrobić. Póki co nie mam problemu. 

Aktualnie gram. Policzyłem mam ponad 60 żarcia różnego rodzaju, dodatkowo sporo składników gdzie mogę uwarzyć kolejne miski pełne jedzenia.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
17 minut temu, Reddzik napisał(a):

Ja mam dużo żarcia, leci też z dropu zabijając bandytów po drodze, do tego można za to co znajdziemy uwarzyć co nie co. Ewentualnie kupić składniki i coś zrobić. Póki co nie mam problemu. 

Aktualnie gram. Policzyłem mam ponad 60 żarcia różnego rodzaju, dodatkowo sporo składników gdzie mogę uwarzyć kolejne miski pełne jedzenia.

To mega prostą będziesz miał grę;)

Opublikowano
Godzinę temu, j4z napisał(a):

Remember: preorders only xd

Jeżeli to sarkazm, to wiadomka, byłem świadom :)

Teraz tylko czekam, aż się rozkręci. Odin pisze, że jeszcze tylko kilkadziesiąt godzin...

Opublikowano

@userKAMIL

Dzięki za odpowiedź. Chodziło mi o zapytanie co konkretnie sprawia, że gra Ci się tak bardzo podoba. 

Miałem nadzieję, że dobrze coś zgaduję, ale z tego co napisałeś, to chyba nie trafiłem zupełnie. 

Celowałem w "imersja w ten wielki, ładny wizualnie i ciekawy do zwiedzania świat, częste oglądanie tego, czego wcześniej nie było, to uczucie "ciekawe co jeszcze zobaczę", bo zasugerowałem się screenshotem.