Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
36 minut temu, Wyhylylybymy napisał(a):

Panowie kradniecie sztabki złota bogatym osobom? Super pomysł na kupę siana. Można zainwestować w banku sobie na bezpieczną lokatę i macie kupę laski :)

nie wiem czy prawda, bo sam od weekendu nie grałem// ale czytałem, że być może poszedł jakiś nerf na te sztabki zlota... ktoś gdzieś pisał że gołodupce te postacie które wcześniej miały to zloto,

18 minut temu, aureumchaos napisał(a):

https://www.pcgamer.com/games/action/crimson-desert-might-have-an-enemy-density-problem-fans-worry-as-they-approach-endgame/

Pisza, ze gra jest pusta jesli chodzi o przeciwnikow i bandytow. Typ jeden mowi, ze przez 6 godzin zwiedzania exploracji mial tylko 2 walki. I nie tylko ten jeded. Czyzby swiat pusty jak w Forspoken??

Where are all bandits gone??

image.png.50f2e15adaed494508c28873fc49c225.png

oo kolejna rzecz do której mogłeś się przyczepić :)

no poptrz a jak czasem się po świecie przewijam, a nie chcę walki to muszę przez kanały się przewijać, bo sporo się kręci paczek róznych bandziorow.. może on grał w zupełnie inna grę?

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Ryszawy napisał(a):

Ale wiesz, że jak czyściłeś ten komin to małżonek patrzył....

Ta gra ma wysoki próg wejścia, po tych misjach na początku też miałem to rzucić w diabły.

RenoDX dla CD oficjalnie na Nexusie. Żeby było jasne w przypadku tej gry, oprócz zwyczajnych poprawek, ta wersja ingeruje też w silnik gry, poprawia oświetlenie w czasie wschodów i zachodów słońca, dodaje cienie do trawy i roślinności, AO, itd. Wszystko w opisie:

https://www.nexusmods.com/crimsondesert/mods/7

jeśli tak, a instalacja jest dość prosta to być może przy weekendzie spróbuje tego użyć i zobaczyć jak gra wygląda- o ile jest to darmowe. 

2 minuty temu, arkadio21 napisał(a):

czy złoża się odnawiają? Czy raz wydobyte żelazo za jakiś czas się nie odnowi? 

odnawiają

Opublikowano (edytowane)

Chyba, że używał szybkiej podróży, to omijał walki; Jak jadę konno to co kilka sekund jakaś grupka bandytów 2-5 osobowa, a czasem jeszcze większa się pałęta i muszę omijać, bo inaczej mnie atakują, gonią mnie. Gdy chcemy np jechać przez jakiś fort albo "posterunek" który jest zajęty przez wroga, to też kolejna bitka nas czeka. Nie wszyscy też stoją w miejscu pod drzewem przy drodze, czasem się poruszają od miejsca X do Y, mają patrole itd. Szkoda gadać, przez 6 godzin? Nie wiem może gramy w inne gry, jak nie npc, to spotkamy wroga, zawsze ktoś jest, tak żeby imitować brak "pustego świata".

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

11 minut temu, Reddzik napisał(a):

Chyba, że używał szybkiej podróży, to omijał walki; Jak jadę konno to co kilka sekund jakaś grupka bandytów 2-5 osobowa, a czasem jeszcze większa się pałęta i muszę omijać, bo inaczej mnie atakują, gonią mnie. Gdy chcemy np jechać przez jakiś fort albo "posterunek" który jest zajęty przez wroga, to też kolejna bitka nas czeka. Nie wszyscy też stoją w miejscu pod drzewem przy drodze, czasem się poruszają od miejsca X do Y, mają patrole itd. Szkoda gadać, przez 6 godzin? Nie wiem może gramy w inne gry, jak nie npc, to spotkamy wroga, zawsze ktoś jest, tak żeby imitować brak "pustego świata".

Używałem podróży i też byli.

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano
Teraz, ODIN85 napisał(a):

Używałem podróży i też byli.

Tak, to prawda ale chociaż ograniczasz spotkania i walkę z nimi. Przyśpieszasz też swój czas do przebycia od punktu do punktu. Gadanie, że nie ma nikogo to wprowadzenie w błąd, czasem jest ich więcej czasem mniej ale zawsze ktoś się pałęta. 

Opublikowano
38 minut temu, samsung70 napisał(a):

nie wiem czy prawda, bo sam od weekendu nie grałem// ale czytałem, że być może poszedł jakiś nerf na te sztabki zlota... ktoś gdzieś pisał że gołodupce te postacie które wcześniej miały to zloto,

oo kolejna rzecz do której mogłeś się przyczepić :)

no poptrz a jak czasem się po świecie przewijam, a nie chcę walki to muszę przez kanały się przewijać, bo sporo się kręci paczek róznych bandziorow.. może on grał w zupełnie inna grę?

:) 8 sztabek złota w 30min wczoraj zebrałem, dziś też idę na łowy :D

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

Pisza, ze gra jest pusta jesli chodzi o przeciwnikow i bandytow. Typ jeden mowi, ze przez 6 godzin zwiedzania exploracji mial tylko 2 walki. I nie tylko ten jeded. Czyzby swiat pusty jak w Forspoken??

Co za bzdury. Akurat świat jest wypełniony po brzegi. 
Zaczepiali mnie nawet wieśniacki po czasie i dziękowali za akcje w kamieniołomie. Dając jakieś fanty w nagrodę. 

Edytowane przez userKAMIL
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Wyhylylybymy napisał(a):

Można zainwestować w banku sobie na bezpieczną lokatę i macie kupę lask

Robiłem testa w tym banku (agresywna lokata) z 5000 srebra dostałem 7000 więc 2K mało opłacalne biorąc pod uwagę czas jaki musi uplynac. Lepiej te sztabki kraść. Szybciej i sporo więcej. 

Mam też patent na szybką reputacje. Jak kogoś pozdrowimy to jest +5 i trzeba normalnie odeczkac. Wystarczy wejść w mapę i na jakimś obozie czy wiosce. Gdziekolwiek gdzie się da wcisnąć trójkąt na padzie. Wyjść z mapy i znowu można zagadać i +5 dostać. Tak aż do 100%. ;)
W obozie tak niemal wszystkich zrobiłem. Dają realne fanty za to. 

Edytowane przez userKAMIL
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Sheenek napisał(a):

Oui, quest z ta laska z twojej bandy.

ja go dopiero ogarnąłem teraz kiedy jestem w okolicy 5 rozdziału podczas walki z czlowiekiem Wroną. 

swoją drogą to skłaniam się ku temy aby przeczytać jakiś tutorial w kwestii tego, ile można robić-lub-nierobić fabuły, aby nie popsuć mechanik oraz poblokować lub odblokować mechanik i świata generalnie. 

5 minut temu, Jaycob napisał(a):

Platyna w Death Stranding 2 wpadła, pora na Crimson. Zobaczmy, co potrafi ten cały "mesjasz”. :E  ;)

Ukryj zawartość

Steam-9-04-2026-17-18-45.png

dołączył kolejny Siwobrody do gromady!!! <3 

Opublikowano
3 minuty temu, Sheenek napisał(a):

Ze tez ci sie chcialo platynowac ta nude :P 

Poświęciłem tej grze tyle czasu, że postanowiłem docisnąć do końca i wbić 100%. Zazwyczaj tego nie robię - gry, w których wbiłem platynę, mogę policzyć na palcach jednej ręki.

i  nudę? 

Clenching-Heart-Old-Man.gif

:E 

6 minut temu, samsung70 napisał(a):

dołączył kolejny Siwobrody do gromady!!! <3 

leonardo-di-caprio-one-of-us.gif

:E 

• Haha 1
Opublikowano

8 minut temu, Sheenek napisał(a):

Pogralem kilka godzin i odposcilem, jakos mnie irytowala. A jedynke w sumie przeszedlem.

Warto zagrać, głównie dla klimatu, muzyki, postaci i kilku naprawdę mocnych i wzruszających momentów.  Końcówka to jest:

me-after-every-cutscene-in-death-strandi

Gameplay to cóż... nie dla każdego. 

• Like 1
  • Upvote 2