Vulc 2 729 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 1 minutę temu, DITMD napisał(a): Te dialogi pomogły mi szybko rozstać się z grą, bo co mi po ich jakości, skoro immersja pięknego, interaktywnego otwartego świata schodziła na dalszy plan, gdy odpalałem jakąś misję z wątku głównego, cofając się do czasów GTA3. No i spoko, widocznie dialogi nie są dla Ciebie. Co to jednak zmienia w kontekście płytkich dialogów w Crimsonie? Jak zwykle bagatelizujesz dość wyraźne ułomności jakiegoś elementu, bo Tobie to nie przeszkadza. Może natomiast mocno przeszkadzać komuś innemu, a nie rozmawiamy sobie tutaj we dwie osoby. 1
DITMD 1 310 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Dla niektórych dialogi w Wiedźminie 3 są płytkie, a sama gra jest słaba, każdego nie zadowolisz. Crimson to nie rpg, żebym przykładał jakąś wagę do jego dialogów. Kupiłem tę grę ze względu na walkę i eksplorację, i to dostałem. Jakbym miał tak ślęczeć nad grą i rozbijać ją na poszczególne elementy, zastanawiając się, co mogłoby być lepiej zrobione, to żadna gra by tego nie przetrwała. 1
Ryszawy 747 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) 52 minuty temu, Keller napisał(a): O co chodzi z hypem na tą grę? To jest tylko na sieć i ma masę zadań pobocznych które wydłużają rozgrywkę? Nikt tego nie potrafi racjonalnie wytłumaczyć. Ja myślę, że ma to coś wspólnego z tym ekranem ładowania na początku gry, specjalnie tak długo trwa, te latające sześciany robią ci coś dziwnego z mózgiem (to pewnie wynik jakiś tajnych Koreańskich badań) i jak już gra się załaduje to dość niespodziewanie zaczyna ci się zajebiście podobać. Na niektórych działa to mocnej, patrz Kamil, niektórzy, jak Vulc czy ja, usiłują z tym jeszcze walczyć, ale wiemy, że właściwie jesteśmy bez szans. Just Obey i zostań wyznawcą Mesjasza Gamingu. Edytowane 6 Kwietnia przez Ryszawy 4 1
DżonyBi 2 225 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) Nie każda gra musi robić to samo. Crimson Desert może nie jest kamieniem milowym, ale stworzył open world na miarę dzisiejszych czasów. Jasne, ten świat dało się zagospodarować lepiej i pewne elementy można było dopracować mocniej, ale skala immersji jest tu tak duża, że te braki po prostu nie przeszkadzają świetnie się bawić. Ode mnie 8,5/10. BTW: ta gra uderzyła u mnie w bardzo sentymentalną nutę. Poczułem coś w stylu: „właśnie o takim wielkim świecie marzyłem, kiedy byłem dzieciakiem”. Nie jest idealnie i nigdy w żadnej grze nie było. Z takim właśnie podejściem mam ogromny fun. Edytowane 6 Kwietnia przez DżonyBi 1
Keller 874 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Tyle że z niektórych waszych opisów to wygląda tak, że... rób coś by robić, a zadania na poziomie 2/10.
ODIN85 4 866 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) Bo zadania są słabe ale świat jest fajnie zaprojektowany. Edytowane 6 Kwietnia przez ODIN85
STALKER 157 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Owszem świat jest miodny a gdzie tam jeszcze pustynia dżungla itd.
ODIN85 4 866 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) Burza piaskowa taka że nic nie widać Edytowane 6 Kwietnia przez ODIN85
userKAMIL 1 230 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 19 minut temu, STALKER napisał(a): Owszem świat jest miodny a gdzie tam jeszcze pustynia dżungla itd. Najlepsze przed nami.
DżonyBi 2 225 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 3 godziny temu, DżonyBi napisał(a): Mam pytanie. Czy kręcenie prawym drążkiem, np. przy zwijaniu żyłki podczas wędkowania czy uginanie drzew po chwyceniu Aksjomatem działa Wam tylko, gdy pad jest podłączony kablem do kompa? Ponawiam pytanie. Gram na padzie DS5.
ODIN85 4 866 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) Tego nie wiem ale na klawie epilogu nie da się skończyć Edytowane 6 Kwietnia przez ODIN85 1
userKAMIL 1 230 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) Ten miecz jednoręczny mega mi siadł z dwoma umiejętnościami. Raz czarne kruki wylatują przy uderzeniu a raz fala uderzeniowa. Edytowane 6 Kwietnia przez userKAMIL 1 1
Sheenek 445 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) 28 minut temu, DżonyBi napisał(a): Ponawiam pytanie. Gram na padzie DS5. Na padzie od X nie mam problemow Edytowane 6 Kwietnia przez Sheenek 1
Reddzik 3 838 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 35 minut temu, DżonyBi napisał(a): Ponawiam pytanie. Gram na padzie DS5. Grałem na PS5 po kablu- nie testowałem po BT i na padzie 8bitdo, który robi za xboxowy i działa. 1
STALKER 157 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 29 minut temu, userKAMIL napisał(a): Ten miecz jednoręczny mega mi siadł z dwoma umiejętnościami. Raz czarne kruki wylatują przy uderzeniu a raz fala uderzeniowa. Gdzie go zdobyć
userKAMIL 1 230 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) Dokładnie z tym ala krukiem jak walczysz w głównym wątku. Tyle, że on ma tą zdolność z krukami a tą drugą falę uderzeniową wyjąłem z innego i włożyłem w ten u wiedźmy. Edytowane 6 Kwietnia przez userKAMIL
Ryszawy 747 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia A..., przypomniało mi się o jeszcze jednej wkurzającej mechanice. Bo wiecie, postanowiłem zostać Januszem farmienia, ogólnie Januszfarmix. Więc w czasie potyczek, staram się nawalać kontrą używając tarczy i patrzę jak te miecze, tarcze i muszkiety (bo trafiłem na jakiś Łowców Wilków ostatnio) wylatują w powietrze i lądują na glebie gotowe do zebrania. Oczami wyobraźni widzę te stosy srebrnych monet, które wpadną do sakiewki... Jasne..., w ferworze walki zapominam o tym pasku pokazującym procent odbijanie, nagle wszyscy zaczynają uciekać, gra włącza cutscenkę i pojawia się napis: "Łupy zostały przeniesione do schowka w obozowisku". No, super. Lecę ci ja do tego obozowiska, zaglądam do skrzyni a tam: "Jakie łupy stary wariacie? Zardzewiała włócznia i dwie marchewki". Przez takie zagrywki to mi ten Januszfarmix padnie po tygodniu. Dobrze, że z dwa muszkiety jakimś cudem zdążyłem podnieść...
ODIN85 4 866 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Mnie najbardziej wkurzało oglądanie kostek otchłani żeby sprawdzić czy mogę ich użyć
userKAMIL 1 230 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 5 minut temu, ODIN85 napisał(a): Mnie najbardziej wkurzało oglądanie kostek otchłani żeby sprawdzić czy mogę ich użyć Ale to tylko jak zaliczysz wyzwanie możesz ich użyć. To wyzwanie też przypiąć sobie możesz.
j4z 1 816 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 11 minut temu, Ryszawy napisał(a): A..., przypomniało mi się o jeszcze jednej wkurzającej mechanice. Bo wiecie, postanowiłem zostać Januszem farmienia, ogólnie Januszfarmix. Więc w czasie potyczek, staram się nawalać kontrą używając tarczy i patrzę jak te miecze, tarcze i muszkiety (bo trafiłem na jakiś Łowców Wilków ostatnio) wylatują w powietrze i lądują na glebie gotowe do zebrania. Oczami wyobraźni widzę te stosy srebrnych monet, które wpadną do sakiewki... Jasne..., w ferworze walki zapominam o tym pasku pokazującym procent odbijanie, nagle wszyscy zaczynają uciekać, gra włącza cutscenkę i pojawia się napis: "Łupy zostały przeniesione do schowka w obozowisku". No, super. Lecę ci ja do tego obozowiska, zaglądam do skrzyni a tam: "Jakie łupy stary wariacie? Zardzewiała włócznia i dwie marchewki". Przez takie zagrywki to mi ten Januszfarmix padnie po tygodniu. Dobrze, że z dwa muszkiety jakimś cudem zdążyłem podnieść... Lepiej zapolować na sztabki złota. Zakładał ktoś konto w banku? Idzie tam zarobić na tych inwestycjach jakichś czy co tam jest?
Reddzik 3 838 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Znajomy co ma ponad 100 godzin, to ma inwestycję w banku, ma ponad 1k srebra, jak ryzykuje to czasem straci 100-200 srebra ale da się zarobić, bo zarabia na tym.
j4z 1 816 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) 1k srebra czyli dwie sztabki? To lepiej zapolować na szlachtę chyba. Piękną przyczajkę zrobiłem, jak kradłem swoją pierwszą sztabkę w "willi". 😎 Edytowane 6 Kwietnia przez j4z
DITMD 1 310 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 45 minut temu, j4z napisał(a): Lepiej zapolować na sztabki złota. Zakładał ktoś konto w banku? Idzie tam zarobić na tych inwestycjach jakichś czy co tam jest? Za zdeponowanie jednej sztabki złota dostałem 375 srebrnych monet. 1
Rekomendowane odpowiedzi