Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Łuk spoko, ale nie trafiłem na żaden unikalny do tej pory. Wszystkie unikaty to miecze, trochę młotów i toporów dla Orka, jeden rapier unikalny się trafił. Najlepsza do ubijania tych latających gości, jest umiejętność zaznaczania celów a potem odpalania strzał.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, caleb59 napisał(a):

Co masz na myśli? Bo są takie co wystarczy zaświecić im blaskiem słońca od miecza i szlag je trafia.

Zapomniałem o mieczu. Mi coś się ubzdurało, że tym czarodziejskim sznurkiem mam ich łapać, ale coś nie mogłem żadnego trafić. :hihot:

Jeśli chodzi o wrogów, to różnych mam na myśli. Byli jacyś w niebieskiej poświacie np. albo o, jakaś banda czarnych ptaków mnie okrążyła i była bardzo uciążliwa. Wydaje mi się, że nawet jak nisko były, to ich nie trafiałem. Jakby były przezroczyste dla moich ataków. 

Łuk też dobry pomysł, żebym choć trochę go ulepszał i nosił przy sobie strzały...

Edytowane przez j4z
Opublikowano
54 minuty temu, Ryszawy napisał(a):

Łuk spoko, ale nie trafiłem na żaden unikalny do tej pory. Wszystkie unikaty to miecze, trochę młotów i toporów dla Orka, jeden rapier unikalny się trafił. Najlepsza do ubijania tych latających gości, jest umiejętność zaznaczania celów a potem odpalania strzał.

RAZ:kupa: mi się zajebiście udało zniszczyć wieże strażniczą bo miałem wybuchową strzałę - od tamtej pory myślę czy jest szansa zrobić taki build nieco bardziej dystansowy. 

(niby na necie ludzie pokazuję tych mortal combat co były tutaj niedawno nawet mega filmiki jak fajnie ta walka wygląda) ale czy jest efektywna np w walce z bossami? 

fajnie by było zrobić build mega wypasiony łuk + taki właśnie mortal combat. gra jednak chyba jest jak widać nastawiona na walki w zwarciu, w sumie nie wiem co tam dalej można odblokować ja mam zaledwie 43 artefakty wykorzystane, więc dość mizernie, ale jakoś się kula. 

co do mojego nagrania z poprzedniej strony- Rhett już się nie gniewa i mnie nie tłucze %-)

by the way , próbował ktoś grać z takim podkładem tle? daje + 10 do wszystkich statsów 

Opublikowano (edytowane)

Muszę wspomnieć, co mi się w tym silniku, którego Pearl Abbyss używa w CD, strasznie podoba. To stara, zapomniana już we współczesnych grach, fizyka. Naprawdę robi wrażenie i uśmiech na ryj przywołuje. Aż mi się stare gry Cryteka przypomniały. Polazłem ostatnio do tej wioski Saint Senia, do której prowadzą te długie, wiszące mosty. Już tu byłem, ale w 8 rozdziale wrogów kupa w tym miejscu. To sobie stanąłem przed takim mostkiem i jak tylko mobki na niego wbiegały odpalałem uderzenie dłonią mocy, czy jak to się tam zwie, i patrzyłam jak most pięknie faluje, jakieś budynki w tle ekslodują a mobki lecą w różne strony i spadają w przepaść. Fajowe..

samsung70 - jak chcesz iść w dystansowe zwarcia to i tak musisz rozwijać łuk i ducha jednocześnie, bo sam łuk niewiele szkód czyni, ale w połączeniu z duchem, może i rozwalać te wieże strażnicze. Do tego pozwala na spowolnienie czasu w czasie ślizgu czy skoku.

Ale..., na jednego mobka potrzebujesz od trzech do pięciu strzał (na niektórych więcej) a gra na twojej drodze stawia ich setki, więc da się odbić warownię nawalając do wszystkich z łuku, ja tak odbijałem sanktuaria, tylko że strzały mi się skończyły zaraz przed spotkaniem Miecza Antumbry...

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano

Tu chyba bardziej pasuje porównanie do Skyrima. Tak swoją drogą, to ta gra będzie dużą konkurencją dla nowych TES. A zakładam, że CS będzie nadal rozwijany i dostanie sporo DLC. Bethesda ma spory kłopot, bo oni chyba nadal siedzą na tym swoim starym silniku i zanosi się na powtórkę ze Starfielda.

Opublikowano
6 godzin temu, Ryszawy napisał(a):

Muszę wspomnieć, co mi się w tym silniku, którego Pearl Abbyss używa w CD, strasznie podoba. To stara, zapomniana już we współczesnych grach, fizyka. Naprawdę robi wrażenie i uśmiech na ryj przywołuje. Aż mi się stare gry Cryteka przypomniały. Polazłem ostatnio do tej wioski Saint Senia, do której prowadzą te długie, wiszące mosty. Już tu byłem, ale w 8 rozdziale wrogów kupa w tym miejscu. To sobie stanąłem przed takim mostkiem i jak tylko mobki na niego wbiegały odpalałem uderzenie dłonią mocy, czy jak to się tam zwie, i patrzyłam jak most pięknie faluje, jakieś budynki w tle ekslodują a mobki lecą w różne strony i spadają w przepaść. Fajowe..

samsung70 - jak chcesz iść w dystansowe zwarcia to i tak musisz rozwijać łuk i ducha jednocześnie, bo sam łuk niewiele szkód czyni, ale w połączeniu z duchem, może i rozwalać te wieże strażnicze. Do tego pozwala na spowolnienie czasu w czasie ślizgu czy skoku.

Ale..., na jednego mobka potrzebujesz od trzech do pięciu strzał (na niektórych więcej) a gra na twojej drodze stawia ich setki, więc da się odbić warownię nawalając do wszystkich z łuku, ja tak odbijałem sanktuaria, tylko że strzały mi się skończyły zaraz przed spotkaniem Miecza Antumbry...

Dobra rada. Przyda się na dwóch obowiązkowych bossów:thumbup:

Opublikowano

Info

Hey Greymanes,
We’re currently preparing our next update which will include several features mentioned in last week's Dev Update notice, including the addition of a keyboard/mouse and controller preset, difficulty settings, category tabs for your inventory, and more. We want to take our time with testing and polishing things before we roll the patch out, which we expect to do sometime next week. Also, due to the distant scenery quality improvements we are adding in, this patch size will be larger than our previous ones. We hope you're looking forward to this update, and thanks for your patience and support!

• Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, Sidr napisał(a):

Tu chyba bardziej pasuje porównanie do Skyrima. Tak swoją drogą, to ta gra będzie dużą konkurencją dla nowych TES. A zakładam, że CS będzie nadal rozwijany i dostanie sporo DLC. Bethesda ma spory kłopot, bo oni chyba nadal siedzą na tym swoim starym silniku i zanosi się na powtórkę ze Starfielda.

W sumie to jest taki trochę Skyrim 

Opublikowano (edytowane)

Najbardziej dokucza mi brak artefaktów do lvlowania skilli i naszego sprzętu mimo, że robię zadania i nadal siedzę w 7 rozdziale, rozwijam obóz, a ostatnio biłem się z bossem w Sanktuarium ale nie mam sprzętu na maks, góra 4-5 poziom. Wiecznie ich brakuje.

edit

Dodam, gdy znajdę jakąś fajniejszą zbroję, czy broń i nagle ponownie będę mieć problem z ulepszeniem, bo zabraknie artefaktów... tu jest dla mnie mały problem.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

@j4z załóż sobie kaptur na ten srebrny garnek na głowie, od razu będziesz lepiej wyglądał. Jak się zakłada kaptur? Niektóre płaszcze mają taką funkcję - trzeba po prostu wejść do menu kołowego, wybrać płaszcz i tyle - powtórzyć by zdjąć kaptur.

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 1
Opublikowano
12 godzin temu, Ryszawy napisał(a):

Da sie zdobyc niekonczace sie strzaly

Opublikowano
3 godziny temu, caleb59 napisał(a):

@j4z załóż sobie kaptur na ten srebrny garnek na głowie, od razu będziesz lepiej wyglądał. Jak się zakłada kaptur? Niektóre płaszcze mają taką funkcję - trzeba po prostu wejść do menu kołowego, wybrać płaszcz i tyle - powtórzyć by zdjąć kaptur.

Podoba mi się zakuty łeb. 😌

Opublikowano
2 godziny temu, Sheenek napisał(a):

Da sie zdobyc niekonczace sie strzaly

No niby tak, ale te z Poronina tak nie działają, czytałem, że potem można wstawić w dwa sloty sprzęt otchłani ale nie jestem jeszcze tak daleko w grze, żeby to sprawdzić.

Opublikowano

,,, wrócę tak jeszcze do tej odsieczy/oblężenia- ilość przeciwników była tak duża, że faktycznie trzeba było walić na oślep i jak ktoś wspomniał patrzyłem po prostu na mapke gdzie oni są... mysle,ze gdyby ich ilośc była mniejsza ale bardziej wymagający frajda bylaby większa, mam w broni atak wrony który mrozi i te kula atora i chyba było to troche op, bo wystarczyło walic na oslep a te kulki i tak dopadają zwyklych bandytow. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Po 48h przerwy i 130h w samej grze wróciłem! Tego mi było trzeba aby zatęsknić za tą przygodą!

Wjechałem w rozdział X po walce z Lucianem. Fantastycznej walce!

Wątek z wiedźmami i dziećmi zaczął iść swoim torem powoli... Mesjasz Gemingu bez dwóch zdań i życzę każdemu takich momentów w tej pasji! 

Crimson Desert 18.04.2026 19_42_31.png

@ITHardwareGPT Podsumuj proszę cały ten wątek od premiery do dziś...

Edytowane przez userKAMIL
  • Upvote 1
Opublikowano

Coś Ty ja tego OLEDa tylko w pokoju do gier używam. Czarne ściany, czarny sufit, podłoga i generalnie mało słonecznego światła.

Tu nie ma opcji o jakimkolwiek wypaleniu. To nie jest TV w salonie gdzie masz paski z TVP czy tam TVN na co dzień etc...