Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odpaliłem i spróbowałem VR. Nie ogarniam o co chodzi, za pierwszym razem lagi jak cholera, 2-3 FPS, nawet menu nie idzie włączyć. Za drugim.... 90 FPS i masełko... Za trzecim? Artefakty jak cholera i stutter :/ 

Ale za to DLSS4 na Quest 3 robi robotę lepszą od TAA. Czcionki, ekrany itp nic nie tracą na ostrości. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No tak, jak już lecisz to jest OK, mam stabilne 80 FPS, ładną graficzkę, wszystko super. Tylko potem wracasz do menu, klikasz guzik i.... nic się nie dzieje. Jeśli przechodzenie między opcjami w menu jest skopane, to nie mam słów.

O trybie kariery to w ogóle zapomniałem i sądzę że nigdy nie wrócę. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podobno w becie SU3 pojawiła się możliwość ściągania pewnych rzeczy na dysk (np samolotów) tak że nie wszystko będzie już streamowane. Więc trochę to powinno poprawić ładowanie z chmury. 

Opublikowano

Zgadza się, dokonali tego przełomu

Cytat

Here, I checked and calculated the estimated storage needed for everything to be downloaded locally (I have the standard version):

• Base Content (aircraft and stuff) takes up around 221GB of space. (That's already more than FS20)
  • Air Traffic takes up another 216GB.
  • Challenges take up 303MB.
  • Every single WU, CU so far takes around 150GB.

In total, you would need to have around 550GB of space to fit most of the content FS24 provides into your hard drive. 

Opublikowano

Bez kitu, ja przez 2024 zapomniałem że 2020 był dopracowany i śmigał jak złoto. Ultra ustawienia + FG + blokada na 90 FPS i trzyma stabilnie, stutter jest bardzo rzadko, wszystko chodzi płynnie, responsywnie. 

2024 to porażka totalna, losowanko jak u Klocucha czy akurat tym razem się uda pograć.

Opublikowano

Witam. Panowie mam pytanie zadałem je już na forum ale może tutaj czegoś także się dowiem

Posiadam 

AMD Ryzen 7 7800X3D - Procesory

RTX 5070 TI

Potrzebuję monitora gry to głównie MFS 2020, FS 2022, SimRail, Assassin’s Creed

Monitor 2K czy 4K?

Nie grałem do tej pory na monitorach 4K

27 - 32 Cale może.

Proszę o podpowiedzi. 

Opublikowano

Ma ktoś z was doświadczenie z produktami WinWing? 

Nie wiem dokładnie kiedy ale już niedługo powinna pojawić się przepustnica pod Airbusy:

Screenshot-2025-03-16-110150.png?auto=co

Ludzie strasznie chwalą tą markę biorąc pod uwagę cena/jakość. A ja właśnie robię switcha z GA na airlinery (dopiero się uczę) i szukam przepustnicy pod nie bo moja obecna się nie nadaje do tego. Ogólnie to kusi mnie zaszaleć i wziąć od razu joystick Minor Airline i panel autopilota:

FCU__0000.jpg

Opublikowano

Chinol, ale całkiem przemyślany i cenowo właściwie bezkonkurencyjny. Trochę ludzie narzekają, że ciężko o wsparcie pozakupowe jeśli coś się zepsuje.

A, zamawiaj z ich europejskiego sklepu, inaczej przesyłka prosto z Chin i sam się rozliczasz z urzędem celnym.

• 4 tygodnie później...