Godlike 68 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu No aż kusi kupić wersje Aviator za 800 zł żeby sprawdzić te problemy 1
azgan 341 Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu Microsoft widzę w formie, kolejny sukces po Redfall oraz Starfield. Dobra robota 🤣👏. 1
galakty 194 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Odpaliłem teraz (8:40), gra załadowała się w 5 minut. Latać nie będę bo mam robotę, wieczorem spróbuję ponownie. Co ciekawe nawet w ustawieniach są błędy... Widać "br/>" co jest formatowaniem HTML XDDD EDIT: Masakra jakie głosy AI są.... Zero emocji, dramat. Edytowane 7 godzin temu przez galakty
MJRegul 29 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Odpaliłem, weszło i podczas ładowania lotniska "zbyt niska przepustowość [...]" i tak sobie wisi na ładowaniu z rozmazanymi teksturami kuli ziemskiej net 400mbit
ODIN85 336 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Ciekawe kto wygra ten pojedynek w ilości negatywów-to czy Stalker 1
galakty 194 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Widzę że w menu dalej ciągnie 100% GPU... Siedzisz w ustawieniach i 170W z GPU leci EDIT: 200W XDDDD EDIT2: 10 minut wczytuje lot z Ławicy... Ale jaja, niegrywalna gra totalnie Edytowane 7 godzin temu przez galakty 1
Phoenix. 210 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu https://www.ppe.pl/news/357535/mial-byc-hit-a-jest-totalna-porazka-microsoft-flight-simulator-2024-z-ogromnymi-problemami-na-premiere.html
galakty 194 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Tak się kończy przenoszenie wszystkiego do chmury, gra zajmuje 12GB po wstępnej instalacji, a potem wszystko ciągnie z neta. Podejrzewam że samoloty, lotniska i mapę też ciągnie dopiero gdy chcesz zagrać. 10 minut czekałem na lot, gdzie w MFS 2020 odpalało po 1 minucie, czasem 2. Wolę 300 GB zapchane na dysku niż streaming, hatfu! 1
some1 37 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Tak, nawet gdy już się coś załaduje, to zamiast aviator edition jest minecraft edition. Jakiś tam potencjał jest, cały ten streaming działał w miarę sprawnie w test alpha. Edytowane 6 godzin temu przez some1 3 2
wrobel_krk 170 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 12 minut temu, galakty napisał(a): Wolę 300 GB zapchane na dysku niż streaming Problem że tu jets cały wielki świat wiec i 4tb byłoby mało. Wiadomo spoko opcja by była że wybierasz sobie coś co masz na stałe
MJRegul 29 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu To chmurowe rozwiązanie nie było gotowe na godzinę 0 przy tej premierze. Fatalne. Udaje mi się grę włączyć raz na 5 prób, ładowanie świata trwa z 10 minut po czym jak wracam do menu to kolejne 10-15 minut czekania. Niegrywalne cholera, co ja mam dziś robić jak z rwą kulszową siedzę w domu naćpany Tramadolem STALKER 2 na Xboxie już zainstalowany, updejty porobione, dodany też do Steama ale nie ma preloadu a w nic innego mi się pykać nie chce. Ale o dziwo RTX 2060 "daje radę" w 1440p w medium z Super Res na zrównoważone. 35-60fps.
galakty 194 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 7 minut temu, wrobel_krk napisał(a): Problem że tu jets cały wielki świat wiec i 4tb byłoby mało. Wiadomo spoko opcja by była że wybierasz sobie coś co masz na stałe No przecież w MFS 2020 miałeś większość na dysku, z neta doczytywał mapę i fotogrametrię, a nie modele samolotów, języki, interfejs, obiekty 3D itp - to wszystko miałeś lokalnie. Teraz nawet język pobiera i rozpakowuje... A że z błędami tłumaczenie to już pal licho. I jeśli już tak robią, to powinni dać opcję pobrania lokalnie jako opcję, a nie wymuszać. Edytowane 5 godzin temu przez galakty 1
MJRegul 29 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Tak to u mnie teraz wygląda. To jest skandal. 1 1
barti_srarti 0 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu może ktoś polecić jakiś najtańszy używany sensowny kontroler podstawowy żeby trochę chociaż ulepszyć wrażenia ? Pewnie szybko mi ekscytacja minie tak jak z kierownicami do samochodówek ale chciałbym coś wypróbować
DżonyBi 195 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu https://www.amazon.pl/Thrustmaster-TCA-Sidestick-Airbus-ergonomiczna/dp/B086J5Y814?tag=egcplpepper2-21&ascsubtag=ppr-pl-621581195 Ten jest spoko, za 222 teraz na Amazonie 1
Joloxx9 141 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 6 minut temu, barti_srarti napisał(a): może ktoś polecić jakiś najtańszy używany sensowny kontroler podstawowy żeby trochę chociaż ulepszyć wrażenia ? Pewnie szybko mi ekscytacja minie tak jak z kierownicami do samochodówek ale chciałbym coś wypróbować T.16000M FCS Hotas. Masz osobno przepustnice i tym sie da fajnie polatac, nie bierz samego joysticka bo sie zniechecisz. 10 minut temu, MJRegul napisał(a): Tak to u mnie teraz wygląda. To jest skandal. cudo 1
galakty 194 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 10 minut temu, MJRegul napisał(a): Tak to u mnie teraz wygląda. To jest skandal. Przynajmniej stabilne 60 FPS 1
DżonyBi 195 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Ten co podlinkowałem mas przepustnice, używałem i latało się bardzo dobrze.
Joloxx9 141 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 53 minuty temu, wrobel_krk napisał(a): Problem że tu jets cały wielki świat wiec i 4tb byłoby mało. Wiadomo spoko opcja by była że wybierasz sobie coś co masz na stałe To brzmi jak papka microsoftu. Heightmapy zajmuja dosc malo miejsca, do tego podstawowe tekstury i mogloby to normalnie dzialac i zjamowac te 100gb, jakos x plane to ogarnal. Wiadome, jakosc by spadla, no ale wlasnie wtedy robisz preload grasz w lekko okrojonej wersji i gitara, a tak to nie masz nic. 1 minutę temu, DżonyBi napisał(a): Ten co podlinkowałem mas przepustnice, używałem i latało się bardzo dobrze. To co podlinkowales nie ma przepustnicy. Jest to przerobiona wersja joya t16000, o ktorym wspomnialem. 1
DżonyBi 195 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Jest i to z ciągiem wstecznym. Edytowane 5 godzin temu przez DżonyBi
galakty 194 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Osobiście latam bez HOTAS, bo ten od T16000 jest mocno średni, niezbyt płynna regulacja ciągu.
Joloxx9 141 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Wrzuciles zdjecie slidera, przepustnica wyglada np tak:
barti_srarti 0 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu a tak z ciekawości to co lepiej wybrać? https://allegro.pl/oferta/joystick-thrustmaster-tca-officer-pack-airbus-edition-2960842-16597395690 czy https://allegro.pl/oferta/zestaw-joystick-i-przepustnica-thrustmaster-t-16000m-fcs-hotas-16283799427 ?
Joloxx9 141 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Teraz, galakty napisał(a): Osobiście latam bez HOTAS, bo ten od T16000 jest mocno średni, niezbyt płynna regulacja ciągu. To musisz skalibrowac, ja to mialem lata temu jako poczatkowy sprzet bylo rewelacyjne. Teraz, barti_srarti napisał(a): a tak z ciekawości to co lepiej wybrać? https://allegro.pl/oferta/joystick-thrustmaster-tca-officer-pack-airbus-edition-2960842-16597395690 czy https://allegro.pl/oferta/zestaw-joystick-i-przepustnica-thrustmaster-t-16000m-fcs-hotas-16283799427 ? Bierz zestaw. to Jest to samo jesli chodzi o joya tylko airbus jest zrobiony na wzor normalnego side sticka.
DżonyBi 195 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Chłopie wiem co polecam i nie musisz mi zdjęć wklejać jak wygląda dedykowana przepustnica. Z resztą w edycji Airbus też jest. Edytowane 4 godziny temu przez DżonyBi
Rekomendowane odpowiedzi