Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Reddzik napisał(a):

Nie mam perka, wystarczy że się lekko wychylam i już mnie widzą, napełnia się pasek. Gram na normalnym poziomie.

To weź perka :E wtedy jak są w stanie w spoczynku te zwykłe zombiaki cie nie słyszą, tylko te co się podświetlaja na czerwono koksy  jak na ciebie spojrzą to cię widzą , ale można ich tam bez problemu uniknąć , też na normalu grałem 

• Odpowiedzi 803
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Reddzik napisał(a):

Maks detale- domyślny LOD i zmiana na 70 fov, DLAA(DLSS natywne), gram w 1440p, zablokowałem na 80fps, bo ten silnik ciśnie po GPU- wysoki pobór i podnosi temp na grafice, a tak to jest złoty środek do grania na padzie- gram na padzie, tak samo jak w dwójkę.  

Mam też wyłączony Refleks z zważywszy na te problemy z nim.

Ostatnio nie mogłem zrobić pobocznej misji, kilka prób i nic, a najlepsze, że jak gra wczyta ponownie zapis to wczytuje przed rozpoczęciem misji + zużyte wszystkie surowce jak i granaty przepadają, co jest trochu dziwne. Misja z podłączeniem ładunków wybuchowych w jaskini. Za dużo ich jest i nie ma jak przejść obok, do tego ciemno, a są tam zombiaki które reagują na latarkę. 

dzien dobry, 

rozumiem, że to 80FPS to z GSYNC i blokadą na 80FPS? czy ruch jest bardziej płynny niż z FG on? 

40 minut temu, tgolik napisał(a):

Poważnie, grasz na piratach? I to w polską grę:/

dorzuciłem swoją cegiełkę do ich zarobków także spokojnie... skończmy już ten temat, dobrze?

Edytowane przez samsung70
Opublikowano
15 minut temu, samsung70 napisał(a):

rozumiem, że to 80FPS to z GSYNC i blokadą na 80FPS?

Tak, plus vsync off. odświeżanie mam normalnie maksymalne czyli 180hz, czy jest to lepsze? Dla mnie pasuje, niestety FG powoduje gorsze odczucie, do tego obraz robi się bardziej rozmazany i nie czułem takiego plusu z użycia FG jak w innych grach, do tego wyłączenie FG spowodowało zablokowanie fpsu i musiałem restartować grę, jak sam widzisz z tym FG jest sporo problemów, być może odpowiedzialny jest problem z Reflexem. 

Opublikowano
53 minuty temu, JeanPepin napisał(a):

To weź perka :E wtedy jak są w stanie w spoczynku te zwykłe zombiaki cie nie słyszą, tylko te co się podświetlaja na czerwono koksy  jak na ciebie spojrzą to cię widzą , ale można ich tam bez problemu uniknąć , też na normalu grałem 

Tak czy siak trzeba ich ubić potem:E

Opublikowano
9 minut temu, tomcug napisał(a):

Wystarczy podmienić dll, gra ma natywną implementację FSR 4. Wrzucałem zrzuty, na 7900 GRE spadło z 60 FPS na 49 FPS względem FSR 3 Q w 4K.

dzięki, ale jednak obejdę się bez optiscalera, bo zainstalowałem nowe stery i jest lepiej z wydajnością

37 minut temu, tomcug napisał(a):

Wystarczy podmienić dll, gra ma natywną implementację FSR 4. Wrzucałem zrzuty, na 7900 GRE spadło z 60 FPS na 49 FPS względem FSR 3 Q w 4K.

u mnie nie działa pomimo podmianki , nie widze w opcjach optiscalera 4.0 a zrobiłem to taj jak ten pan koleś . 

Opublikowano
2 minuty temu, samsung70 napisał(a):

odpalilem DL2 po kilku godzinach gry w DL3 i odnoszę wrażenie, że część druga wygląda jakoś tak milej dla oka... 

Nie wiem ale nawet z RT DL2 wygląda jak drewno dalej.  DL2 i DL beast zobacz różnicę  na teksturach budynkach, skór, wody ittp.

Opublikowano

ta gra na premiere jest tak samo wyprana jak DL2 na premiere. Okluzja otoczenia to lezy..

Cienie tez leza, nie dosc ze grafika sredniawka, textury marne to jeszcze poszli na latwizne, no ale RT wszystko zalatwi co brakuje ;) 

• Confused 1