Suchy211 1 253 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 7 minut temu, Keller napisał(a): Dałeś kilka ciekawych pytań coś wnoszących do dyskusji, ale kompletnie się z tym nie zgadzam. Nie każdy facet jest poligamistą. Ja też nie. Instynktownie natomiast chcemy mieć do wielu kobiet dostęp. Tak jak kobiety potrzebują mieć dostęp do tego od którego będzie chciała materiał genetyczny. Natomiast czy zdecydujemy się z tego skorzystać to odrębna sprawa. Po to mamy duże mózgi, aby nie kierować się wyłącznie biologią.
Keller 726 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Teraz, Suchy211 napisał(a): Ja też nie. Instynktownie natomiast chcemy mieć do wielu kobiet dostęp. Tak jak kobiety potrzebują mieć dostęp do tego od którego będzie chciała materiał genetyczny. Natomiast czy zdecydujemy się z tego skorzystać to odrębna sprawa. Po to mamy duże mózgi, aby nie kierować się wyłącznie biologią. Patrząc na to co kobiety piszą, że - często nudzi im się jeden partner i libido u nich spada szybciej - https://www.news-medical.net/news/20170914/Sex-drive-declines-twice-as-much-in-women-than-men-in-long-term-relationships.aspx - mówią, że często potrzebują skrajnie różnych mężczyzn, raz twardziela alfy, a raz romantyka przytulaka To pokazuje, że kobiety też są poligamiczne ale w inny sposób i też nie utrzymują zadowolenia jednym mężczyzną.
Suchy211 1 253 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października @KellerTo że kobietom statystycznie częściej z wiekiem spada libido to najprawdopodobniej też biologia. Nam biologia mówi że mamy zapładniać i nie przestawać. Kobietom że mają urodzić i odchować potomstwo. Cały kwas damsko męski moim zdaniem jest spowodowany spadkiem znaczenia instytucji stałego związku. Co i dlaczego poszło nie tak, tego nie wiem. Ale znam osoby i kobiety w stałych związkach (małżeńskich konkretnie), konkretnie mówię tutaj o koleżankach z pracy. Zupełnie nie pasują do twojego ich obrazu. Ze dwie z nich są na tyle fajne, że w rzeczywistości w której jestem bezkarny po prostu zdzieliłbym je w łeb pałką i zaciągnął do domu aby robiły mi za żonę, kochankę i matkę moich dzieci. Jest nawet jedna wolna, ale już 65tka. Ta ma faktycznie duże wymagania i dlatego teraz jest sama (mąż nie podołał), ale pomijając fakt że raczej nie nadaje się do związku to jest to bardzo miła osoba, choć wymagająca (najwyraźniej nie tylko od partnera). Ale ona sama to wie i nawet nie próbuje czegoś z tym zrobić. Ja myślę, że jednak obje płcie mają swoje problemy, obie walczą o to aby było im łatwiej, ale jednak nie ma tu masywnej dysproporcji. Weż pod uwagę, że mas media nie pokazują normalności, bo to się nie klika, tylko właśnie odklejki w różne strony. Badania takie jak podałeś natomiast często da się wytłumaczyć nie tyle złą wolą, co rolą społeczną (bo mimo wszystko, że każdy może być każdym, to one istnieją, istniały i będą istniały), lub uwarunkowaniami biologicznymi.
Keller 726 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października (edytowane) Godzinę temu, Suchy211 napisał(a): @KellerTo że kobietom statystycznie częściej z wiekiem spada libido to najprawdopodobniej też biologia. Nam biologia mówi że mamy zapładniać i nie przestawać. Kobietom że mają urodzić i odchować potomstwo. Ale tu chodzi o stały związek nie wiekowo obliczali to, tylko że nuda przychodzi w związku, chcą ekscytacji bo stały partner nie kręci. Można wmawiać sobie że to jakaś biologia, że mieszanie genów jest najzdrowsze i tak dalej. Ale nie wiem, bardziej to wygląda na psychikę, że nie jesteśmy w ogóle przystosowani do życia aż tyle lat i ludziom się wszystko nudzi. Kiedyś niby ludzie żyli po 30-40 lat, nie mieli czasu nawet myśleć nad tym. Szybko rozpłód i wio. Godzinę temu, Suchy211 napisał(a): Ale znam osoby i kobiety w stałych związkach (małżeńskich konkretnie), konkretnie mówię tutaj o koleżankach z pracy. Zupełnie nie pasują do twojego ich obrazu. Ze dwie z nich są na tyle fajne, że w rzeczywistości w której jestem bezkarny po prostu zdzieliłbym je w łeb pałką i zaciągnął do domu aby robiły mi za żonę, kochankę i matkę moich dzieci. Jest nawet jedna wolna, ale już 65tka. Ta ma faktycznie duże wymagania i dlatego teraz jest sama (mąż nie podołał), ale pomijając fakt że raczej nie nadaje się do związku to jest to bardzo miła osoba, choć wymagająca (najwyraźniej nie tylko od partnera). Ale ona sama to wie i nawet nie próbuje czegoś z tym zrobić. Nie bardzo zrozumiałem co chcesz przekazać. Badanie jest o libido w związku i że spada wykładniczo do stażu. Nie że podasz jakieś wolne. A 65 latki to już w ogóle. Nie wiem ile masz lat, ale dla mnie to tylko babcie, a mam bliżej 40 niż 30. Godzinę temu, Suchy211 napisał(a): Ja myślę, że jednak obje płcie mają swoje problemy, obie walczą o to aby było im łatwiej, ale jednak nie ma tu masywnej dysproporcji. A wg mnie jest, bo liczby nie kłamią. Wystarczy podać cierpienia płci ale względem liczb realnych, a nie te gadki że 70% mężczyzn stosuje przemoc, a potem się okazuje że za te 70% odpowiada 0.5% mężczyzn. Ja patrzę na największe cierpienia, a są to - samobóje - bezdomność - uzależnienia jako maskowanie cierpienia i wydłużony samobój Był jeszcze 4 czynnik ale zapomniałem. Kobiety w niczym nie dominują poza gadaniem że są ciągle molestowane, gwałcone, blablabla, a badania są na grupach a sam bot przyznał że badania były niemiarodajne. Po prostu to się sprzedaje. Kobieta ma prawo być ofiarą, mężczyzna nie. Od razu ma być jemu wstyd za to. Godzinę temu, Suchy211 napisał(a): Weż pod uwagę, że mas media nie pokazują normalności, bo to się nie klika, tylko właśnie odklejki w różne strony. Badania takie jak podałeś natomiast często da się wytłumaczyć nie tyle złą wolą, co rolą społeczną (bo mimo wszystko, że każdy może być każdym, to one istnieją, istniały i będą istniały), lub uwarunkowaniami biologicznymi. Nie, to jest zła wola. Ale jak ktoś chce wierzyć, że nie zrobi badania jak mu zapłacisz granty za to by wyszło na jego to okej. Na szczęście przyznały się, że to była manipulacja. Ale takich badań naprawdę jest więcej. Za to badań nad samobójami mężczyzn nie ma takich że zmanipuluje ktoś. Jasnym jest że jest znacznie więcej niż kobiet i mężczyźni padają na łeb w wielu dziedzinach i żyją bardzo źle z całkowitym osamotnieniem i emocjonalnym i fizycznym. Przywileje to może ma ten górny top 5% samcow alfa. Co nas to interesuje? Nic nie powinno. Liczy się co jest co robią ludzie przeciętni i kto dostaje po dupie. Myślę że nawet na tym forum jest wielu mężczyzn którzy mają jakieś tam sukcesy czy dobre zarobki, kobietę do tego i oni uznają że system nie jest zły, bo po prostu im się udało, ale nie patrzą czemu to się stało tak realnie (np. znacznie lepsza pozycja startowa), ani nie patrzą jak to wygląda na tle całej płci. Rozmawiam w tym temacie chwilę i żaden ten sukcesywny ogarniacz nie umie odpowiedzieć czy uważa że mężczyźni mają ciężko, czy wg niego ci którzy nie dali rady są leniami i w ogóle to ich własna wina że nie zarabiają więcej niż kobiety i nie umieją im zaimponować. Nie ma tego bo nie chcą wyjść na plujących na mężczyzn, a to jest naprawdę jasność. tak jak jasnością jest plucie kobiet na kobiety co pokazuje choćby to: https://wiadomosci.wp.pl/polki-najbardziej-agresywnymi-kobietami-na-swiecie-6037716512510593a Tylko brak zgody z "Mężczyźnie wybaczą każde świństwo" bo to było kiedyś z racji że facet finansował i nie miały wyjścia. Edytowane 16 Października przez Keller
Suchy211 1 253 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października @ITHardwareGPT Ile jest samobójstw rocznie w Polsce z podziałem na kobiety i mężczyzn? Ile jest gwałtów w Polsce? Na ile szacuje się liczbę niezgłoszonych gwałtów? Jak często kobiety kłamią w sprawie gwałtów oraz molestowania, szczególnie jeśli mają w tym interes? Ile jest zgłoszonych przypadków przemocy domowej w Polsce. Podaj odsetek stosujących przemoc w stosunku do populacji płci stosującej przemoc pozostającej w związkach? Jak często ofiary przemocy kłamią odnośnie przemocy? Tu może być Polska i powiedzmy USA.
Keller 726 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 2 minuty temu, Suchy211 napisał(a): Jak często kobiety kłamią w sprawie gwałtów oraz molestowania, szczególnie jeśli mają w tym interes? Tego Ci nie powie bo już to badałem. Ich metodologia badania to przypadki gdzie udowodniłeś kobiecie kłamstwo a to nie jest proste, bo sam musisz mieć dowody że kłamała. I to nawet jeśli nie ma dowodów że ona mówi prawdę.
Suchy211 1 253 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 13 minut temu, Keller napisał(a): Rozmawiam w tym temacie chwilę i żaden ten sukcesywny ogarniacz nie umie odpowiedzieć czy uważa że mężczyźni mają ciężko, czy wg niego ci którzy nie dali rady są leniami i w ogóle to ich własna wina że nie zarabiają więcej niż kobiety i nie umieją im zaimponować. Nie ma tego bo nie chcą wyjść na plujących na mężczyzn, a to jest naprawdę jasność. tak jak jasnością jest plucie kobiet na kobiety co pokazuje choćby to: To jest zawsze jedno z: 1. Lenistwo 2. Brak szczęścia 3. Brak potencjału, nie wszystko da sie nadrobić pracą. 4. Czasami to po prostu wybór.
Keller 726 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października (edytowane) 6 minut temu, Suchy211 napisał(a): To jest zawsze jedno z: 1. Lenistwo 2. Brak szczęścia 3. Brak potencjału, nie wszystko da sie nadrobić pracą. 4. Czasami to po prostu wybór. Myślę, że jest więcej opcji. Chyba że w punkcie 3 wliczasz choroby, złą sytuację, doznaną przemoc, różne ograniczenia itd. Wyboru nie uznaję, bo myślę że człowiek standardowo jest wyposażony w optymizm, wiarę we własne możliwości, chęci, energię itd. więc wybiera zwykle przetrwanie. Lenistwo też myśle mylone jest z niską energią a ona z czegoś się bierze. Szczęście to fakt. Ludzie sukcesu często tego nie doceniają, bo np spotkali kogoś kto im doradził, albo akurat wyszła im jedna inwestycja, gdy innym ludziom nie, a zrobili dokładnie to samo. Po prostu nie to miejsce, nie ten czas, nie ci ludzie. Edytowane 16 Października przez Keller
Suchy211 1 253 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października (edytowane) 6 minut temu, Keller napisał(a): Myślę, że jest więcej opcji. Chyba że w punkcie 3 wliczasz choroby, złą sytuację, doznaną przemoc, różne ograniczenia itd. To w punkt 2 i 3. Co do tych badań, to czytałem kiedyś jakieś anglojęzyczne. W biznesie, czy tam korpo nie pamiętam, odsetek dochodził nawet do 40%. Też uważam, że to czy ktoś jest leniwy czy nie raczej nie wynika z wychowania, ale to nie ma większego znaczenia. Nie chce ci się, to się po prostu zmuszasz i przyjmujesz cierpienie na klatę. ja często tak robię. Edytowane 16 Października przez Suchy211
ITHardwareGPT 788 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października @Suchy211 Suchy – ciężkie tematy, więc konkretnie i na źródłach. Samobójstwa w Polsce (ostatnie lata) - 2024: 4 845 zgonów samobójczych (ok. 13 dziennie; ~11 to mężczyźni). - 2023: 5 233 (spadek r/r o 7,4%). - Struktura płci: mężczyźni ok. 85% zgonów (≈11/13). - Próby samobójcze (zgłoszone Policji): 2024 – 10 135 (więcej prób, mniej zgonów). Źródło: raport IPiN/KGP „Zachowania samobójcze 2020–2024” (opis + PDF) (zapobiegajmysamobojstwom.pl, PDF: link). Gwałty (art. 197 k.k.) – rejestry Policji - Postępowania wszczęte (najbliżej „zgłoszeń”): • 2023: 2 363 • 2024: 2 452 - Przestępstwa stwierdzone: • 2023: 1 114 • 2024: 1 112 - Podejrzani: • 2023: 683 • 2024: 656 Źródło: Policja (roczne zestawienie kryminalne) (policja.pl). „Ciemna liczba” gwałtów (niezgłoszone) - UE: tylko ok. 14% najpoważniejszych incydentów przemocy seksualnej zgłaszanych jest policji (FRA 2014). To implikuje rząd wielkości 4–7× więcej zdarzeń niż w rejestrach (zależnie od definicji i roku) (fra.europa.eu). - USA: do policji trafia ok. 20–25% gwałtów/SA wg BJS/NCVS (czyli ~75–80% niezgłoszonych) – różnie między latami (BJS Criminal Victimization) (bjs.ojp.gov). Fałszywe zgłoszenia gwałtu/molestowania – co wiemy - Solidne przeglądy: zwykle 2–10% spraw to zgłoszenia celowo fałszywe. Kluczowe: „niepotwierdzone/umorzone” ≠ „fałszywe”. • Lisak & Miller (USA): ~5,9% (10‑letnia analiza). • Przeglądy EVAWI/Lonsway & Archambault: 2–8%. • UK CPS: oskarżenia o fałszywe zgłoszenie są „bardzo rzadkie” (porównanie liczby takich spraw do tys. spraw o gwałt/przemoc domową). Wniosek: odsetek istnieje, ale jest niski; wielokrotnie mniejszym problemem niż under‑reporting. (Przeglądy w literaturze i raport CPS). Przemoc domowa w Polsce (dane karne i pomocowe) - 2023 (dane KGP/Prokuratura – zestawienie „Niebieskiej Linii”): • Zatrzymani sprawcy: 18 081 • Wszczęte postępowania: 33 199 • Akty oskarżenia: 13 277 • Skazani (art. 207 §1 k.k., SR): 9 288 (nieprawomocnie osądzeni 11 582) Źródło: Niebieska Linia – analiza 2023 (na bazie danych KGP/PK) (niebieskalinia.pl). „Ile zgłoszonych przypadków?” - „Niebieskie Karty” to najlepszy wskaźnik interwencji, ale brak jednego, publicznego zbiorczego PDF dla całego kraju 2024; wojewódzkie sprawozdania są na BIP KWP (np. KWP Bydgoszcz 2024) – KGP zbiera centralnie, ale nie zawsze publikuje roczne sumy online (BIP KWP Bydgoszcz – 2024). - Liczby karne (pow. wyżej) są niższe od skali interwencji NK i znacznie niższe od realnej prevalencji w badaniach populacyjnych (under‑reporting). Odsetek sprawców w populacji „osób w związkach” - Ujęcie „administracyjne”: porównaj liczbę oskarżonych/sprawców do szacowanej liczby osób żyjących w parach. Np. jeśli przyjmiemy, że 90% sprawców to mężczyźni i mamy ok. 13 749 oskarżonych (2023), to ~12 tys. M. Przy ~7–9 mln mężczyzn żyjących w związkach daje to rząd wielkości 0,13–0,17%/rok. To dolna granica (dotyczy tylko spraw, które weszły w tok karny). - Ujęcie „populacyjne” (badania ofiar): przemoc partnerska w horyzoncie 12 miesięcy to zwykle kilka procent kobiet; lifetime kilkanaście–kilkadziesiąt. To pokazuje ogromną „ciemną liczbę” między realną prevalencją a rejestrami (por. FRA i krajowe badania). „Jak często ofiary przemocy kłamią?” (PL/USA) - Brak wiarygodnych, ogólnokrajowych wskaźników „celowo fałszywych” zgłoszeń przemocy domowej. To, co bywa nazywane „fałszywym”, często jest recantation (wycofanie pod presją/strachu) lub sprawa „niepotwierdzona”. - Dane z UK CPS (jako punkt odniesienia) sugerują, że ściganie za fałszywe oskarżenia dot. gwałtu/DV to promile w stosunku do liczby spraw o gwałt/DV. W USA – brak jednego wskaźnika; literatura opisuje zjawisko jako rzadkie w porównaniu do under‑reporting. Uwaga na metodologię i definicje - „Postępowanie wszczęte” ≠ „przestępstwo stwierdzone”; „niepotwierdzone” ≠ „fałszywe”. - GUS i KGP różnią się sposobem klasyfikacji (zgony: karta zgonu vs rejestr Policji). - Przemoc domowa: NK to statystyka interwencyjna (różne służby), sprawy karne to wierzchołek góry lodowej. Jeśli chcesz, mogę: - dociągnąć dokładne rozbicia samobójstw 2024/2023 M/K z tabel KGP, - złożyć wniosek o dane łącznej liczby procedur „Niebieska Karta” w 2024 (kraj), - dorzucić literaturę o odsetkach „false reports” (konkretne DOI) i estymację „ciemnej liczby” dla PL na podstawie FRA i polskich badań.gpt-5-2025-08-07
Keller 726 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 17 minut temu, Suchy211 napisał(a): To w punkt 2 i 3. Co do tych badań, to czytałem kiedyś jakieś anglojęzyczne. W biznesie, czy tam korpo nie pamiętam, odsetek dochodził nawet do 40%. Też uważam, że to czy ktoś jest leniwy czy nie raczej nie wynika z wychowania, ale to nie ma większego znaczenia. Nie chce ci się, to się po prostu zmuszasz i przyjmujesz cierpienie na klatę. ja często tak robię. Przyjęcie cierpienia to często takie jest, że nawet się już nie ruszasz jest tak duże. I to jest depresja. A ludzie mówią nie - zniewieścienie, pedały, geje, za mało bicia w domu. Więc naprawdę pluję na takich ludzi bo widzę co się dzieje w otoczeniu.
Stjepan 2 376 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października Co za szon tam się wypowiada, niech idzie patusiara pod latarnie. K***** j*****. Kiły i rzeżączki jej życzę. 1
GordonLameman 8 427 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października 1 minutę temu, Stjepan napisał(a): Co za szon tam się wypowiada, niech idzie patusiara pod latarnie. K***** j*****. Po co reagujesz na baity dla idiotów?
Stjepan 2 376 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października 3 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Po co reagujesz na baity dla idiotów? Zabijam czas w robocie.
nozownikzberlina 496 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października (edytowane) Chłop ćwiczy codziennie, jakieś tam kalisteniki i inne, ale jest "okej ale bez szału" - i mówi to laska szpachlując twarz xDDD Edytowane 17 Października przez nozownikzberlina 1
Stjepan 2 376 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października Kupiłem sobie całe opakowanie katarzynek z Torunia i się z żadną raszplą nie podzielę, sam dzisiaj skonsumuje. W czasie grania w demo W40K Space Marine 2, From the Emperor!!!! 1
ryba 1 246 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października https://obserwatorgospodarczy.pl/2025/10/13/w-polsce-rekordowa-liczba-kobiet-nie-pracuje-nie-uczy-sie-i-nie-zajmuje-domem/
Liber8 138 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października Na takie coś trafiłem: Cytat "The Economist": Dlaczego piosenkarki pop mieszają z błotem przeciętnych mężczyzn https://wydarzenia.interia.pl/interia-blizej-swiata/news-the-economist-dlaczego-piosenkarki-pop-mieszaja-z-blotem-prz,nId,22431587
ghostdog 900 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października Ten tekst to jakieś nieporumienienie. Od kiedy piosenkarki spotykają się z przeciętnymi facetami. Jak już, to są aktorzy, sportowcy, biznesmeni, modele (może być biedny i głupi). 1
Stjepan 2 376 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października 1 godzinę temu, ghostdog napisał(a): Ten tekst to jakieś nieporumienienie. Od kiedy piosenkarki spotykają się z przeciętnymi facetami. Jak już, to są aktorzy, sportowcy, biznesmeni, modele (może być biedny i głupi). Ważne że się nie słucha takiej muzyki, tylko elitarnej, ja z***** na żywo to od razu słychać, nie ma takich infantylnych tekstów stworzonych przez tekściarzy i muzyki stworzonej przez pieńcusest producentów, tylko kuźwa wszystko tworzy kapela i albo grasz dobrze, albo s**** na drzewo. 1
nozownikzberlina 496 Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października (edytowane) Edytowane 18 Października przez nozownikzberlina 5
Crew 900 997 Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października (edytowane) 5 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a): Ano takie są te fałszywe k.... kobiety... Dziś i dalej będzie tylko gorzej. Nic nie umieją, coraz głupsze itd... A ty zapieprzaj by miała na kosmetyczki i inne gówna. Edytowane 18 Października przez Crew 900 1 1
kubikolos 1 324 Opublikowano 19 Października Opublikowano 19 Października Cytat Wywiad przeprowadzony w Polsce przez jakiegos obcokrajowca przyjezdnego. Pytaja p0lki jak ocenia goscia z fotki a ta najpierw pyta czy to Polak a jak dowiaduje sie, ze tak to mowi, ze jak jest Polakiem to ocenia go na 1. w razie czego pamietaj za co bedziesz walczyl w okopie XDDDDDDDDDD 1 1
Rekomendowane odpowiedzi