Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Zgadza się. Oraz totalnie zdemontowany aby coś z tym robić. I nie, nie przez kobiety same w sobie tylko przez wspólczesne obyczaje i ryzyko związane z wchodzeniem w związek. Ja lubię statystykę i wiem jakie jest ryzyko porażki oraz nagroda za sukces. (...)

Nagroda za sukces jest ogromna - brak samotności a jak zdecydujecie się na dzieci to niekończąca się zabawa i wyzwania. Ja bym wolał strzelić sobie w głowę niż być bezdzietnym singlem bo wiem ile bym stracił. 

1 minutę temu, AndrzejTrg napisał(a):

Spoko, każdy ma wolną wolę i podejmuje decyzje samodzielnie ale wytykanie komuś że jest bezdzietny, samotny i jest incelem to trochę nie na miejscu, a tutaj często takie określenia się pojawiają :E 

Jeśli ktoś umie tylko narzekać i wręcz obrażać kobiety, twierdzi, że to przez nie nie da się zbudować związku, że one lecą tylko na wysokich, umięśnionych I kasiastych to nazywanie takiej osoby redpillowcem i incelem jest jak najbardziej na miejscu. Jeśli ktoś chce zbudować związek to trzeba wziąć się za siebie i przestać powtarzać internetowe brednie.  

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@Henryk Nowak tak zgodzę się, ale czasem te słowa które wcześniej wymieniłem padają bez takich przesłanek :) ktoś coś napisze nawet nie takim tonie jak to opisujesz, a od razu jest określany jako incel, bezdzietny czy kawaler. Jakoś na poprzedniej stronie nie widzę jakoś narzekania i obrażania kobiet, a takie "wyzwiska" padają. 

Opublikowano
9 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Nagroda za sukces jest ogromna - brak samotności a jak zdecydujecie się na dzieci to niekończąca się zabawa i wyzwania. Ja bym wolał strzelić sobie w głowę niż być bezdzietnym singlem bo wiem ile bym stracił. 

Jeśli ktoś umie tylko narzekać i wręcz obrażać kobiety, twierdzi, że to przez nie nie da się zbudować związku, że one lecą tylko na wysokich, umięśnionych I kasiastych to nazywanie takiej osoby redpillowcem i incelem jest jak najbardziej na miejscu. Jeśli ktoś chce zbudować związek to trzeba wziąć się za siebie i przestać powtarzać internetowe brednie.  

ok, a co jesli, ktos jest np typem, jak to mówią (nawet nie wiem czy to dobre okreslenie) domatora, czyli że lubi siedzieć w domu ? wiesz, tacy też sa uznawani za ... dzicz (tak słyszałem)

Opublikowano
16 minut temu, T-Srcipt-36 napisał(a):

ok, a co jesli, ktos jest np typem, jak to mówią (nawet nie wiem czy to dobre okreslenie) domatora, czyli że lubi siedzieć w domu ? wiesz, tacy też sa uznawani za ... dzicz (tak słyszałem)

A co ma być? Nie do końca rozumiem pytanie. 

Opublikowano
20 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

@Henryk Nowak tak zgodzę się, ale czasem te słowa które wcześniej wymieniłem padają bez takich przesłanek :) ktoś coś napisze nawet nie takim tonie jak to opisujesz, a od razu jest określany jako incel, bezdzietny czy kawaler. Jakoś na poprzedniej stronie nie widzę jakoś narzekania i obrażania kobiet, a takie "wyzwiska" padają. 

Incel jest pejoratywne. Ale kawaler albo bezdzietny? To tylko kreślenie stanu rzeczy. To fakt. I ten fakt wybrzmiał z postu bardzo mocno. Nie dziwne że jest kawalerem jak ma głupie internetowe poglądy, a życie sprowadza do durnej statystyki.

Opublikowano
19 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Obrażanie kobiet jest tutaj na każdej stronie :E

Faceci powinni najpierw się zastanowić co sobą reprezentują zanim zaczną krytykować baby za to, że te za dużo wymagają. Tutaj wyszydza się wszystkie jak leci. Nie mówiac już o tym, że średnia wieku w tym temacie to chyba ponad 40 lat a kręci się bekę z kobiet 10-20 lat młodszych. Nie widzę w tym sensu. 

Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Za dużo debilnego internetu. Nie ma nic złego w wychowywaniu cudzego dziecka.

Ale ja nie mówię, że jest. Uważam tylko że to spore ryzyko. Zresztą gdyby mi się teraz odwiedziło i zachciało mi się kogoś szukać, to posiadanie dzieci lub nie nie miałoby aż takiego znaczenia jeśli relacja byłaby odpowiednio ułożona. Chyba że faktycznie wyglądało na to, że ma służyć za bankomat i opiekę i w zasadzie to wszystko na co mogłabym liczyć. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

mimo wszystko lepiej być bezdzietnym kawalerem niż pasożytem na utrzymaniu państwa z dwoma bękartami noszącymi geny ćpuna i alkoholika 

Po czym wnosisz, że w omawianym przypadku jest ona utrzymywana przez państwo? :) 

Po co sobie to wymyśliłeś? Poczułeś się lepiej? :) 

Teraz, Suchy211 napisał(a):

Ale ja nie mówię, że jest. Uważam tylko że to spore ryzyko. Zresztą gdyby mi się teraz odwiedziło i zachciało mi się kogoś szukać, to posiadanie dzieci lub nie nie miałoby aż takiego znaczenia jeśli relacja byłaby odpowiednio ułożona. Chyba że faktycznie wyglądało na to, że ma służyć za bankomat i opiekę i w zasadzie to wszystko na co mogłabym liczyć. 

Takie „bankomatowe” relacje istnieją głównie w Internecie. I w fantazjach alimenciarzy. 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

Po czym wnosisz, że w omawianym przypadku jest ona utrzymywana przez państwo? :) 

Po co sobie to wymyśliłeś? Poczułeś się lepiej? :) 

nie, w myśli odnosiłem się do alimenciarzy o których wspominał henryk i do jej profilu. zresztą kojarzę takiego jednego. kasa idzie na białe proszki i alko. matka jego dziecka nawet powiem niezła wizualnie, ale jak jej się taki degenerat spodobał, że aż postanowiła z nim mieć potomstwo, no to już jest bardzo wymowne.

Opublikowano
1 minutę temu, nozownikzberlina napisał(a):

nie, w myśli odnosiłem się do alimenciarzy o których wspominał henryk i do jej profilu. zresztą kojarzę takiego jednego. kasa idzie na białe proszki i alko. matka jego dziecka nawet powiem niezła wizualnie, ale jak jej się taki degenerat spodobał, że aż postanowiła z nim mieć potomstwo, no to już jest bardzo wymowne.

No i gdzie jest to utrzymanie państwa? 

Opublikowano
1 minutę temu, Winter napisał(a):

Po tych malkontentach forumowych mam wrażenie, że nam facetom wolno popełniać błędy, a kobietom już nie. Dała nie temu co trzeba to niech się męczy, ale facet to huhu, miał prawo :E

Oczywiście! I do tego dziadki oceniają kobiety młodsze o kilkanaście albo i więcej lat z pokoleń, których nie rozumieją i których przedstawicielki i tak są dla nich za młode. 

Opublikowano
9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No i gdzie jest to utrzymanie państwa? 

ale w tym konkretnym przypadku z tego profilu? a co myślisz, że jakiś lelek z proszkiem pod nosem oddaje większość kasy którą gdzieś zarobi dzieciom? 

7 minut temu, Winter napisał(a):

Po tych malkontentach forumowych mam wrażenie, że nam facetom wolno popełniać błędy, a kobietom już nie. Dała nie temu co trzeba to niech się męczy, ale facet to huhu, miał prawo :E

ale gościu co niucha koks i przepija wódą to nie popełnia w sumie żadnego błędu, bo dla niego zalewanie jakichś lasek to jest rutyna klubowa x D 

Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Piekło zamarzło, Winter pisze z sensem i po lewacku! Masz u mnie steka! 🥩 

Normalny człowiek nie jest wyłączanie za albo przeciw jakimś poglądom. Każdy powinien mieć swoje zdanie. A moim zdaniem coś takiego jak poglądy centrum istnieje.

W dniu 30.07.2026 o 13:33, Henryk Nowak napisał(a):

Jesteś przesiąknięty incelskimi, red pillowymi bredniami i myślisz, że każda kobieta chce wykorzystać faceta, obedrzeć z kasy i potraktować jak rzecz.

Tu za to próbujesz stosować techniki shamingu i intymidacji do uwiarygodnienia swojego poglądu. Też słabe.

Opublikowano
6 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

ale gościu co niucha koks i przepija wódą to nie popełnia w sumie żadnego błędu, bo dla niego zalewanie jakichś lasek to jest rutyna klubowa x D 

Czyli facet robi dokładnie to samo, ale dla niego masz wymówkę, a kobietę od razu obrażasz. To są podwójne standardy.

Opublikowano
Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Czy ona kogoś zmusza do wiązania się z nią? Czy ktokolwiek w Polsce zmusza kogokolwiek do wiązania się z kimkolwiek? Każdy ma wolną wolę i podejmuje decyzje samodzielnie, jak ktoś wtopi to może mieć pretensje do siebie i tylko do siebie. 

Wiesz, zabawna sprawa, całkowicie się zgadzam.

Ja mam tylko swoje zdanie na ten temat, a także na temat tego konkretnego anonsu jeśli jest prawdziwy i tyle.

Opublikowano
24 minuty temu, Winter napisał(a):

Nic takiego nie twierdzę ani wprost ani w przenośni.

53 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Obrażanie kobiet jest tutaj na każdej stronie :E

Faceci powinni najpierw się zastanowić co sobą reprezentują zanim zaczną krytykować baby za to, że te za dużo wymagają. Tutaj wyszydza się wszystkie jak leci. Nie mówiac już o tym, że średnia wieku w tym temacie to chyba ponad 40 lat a kręci się bekę z kobiet 10-20 lat młodszych. Nie widzę w tym sensu. 

A tu z kolei nie zgadzam się, że gnoi się wszystkie jak leci. Gnoi się, ale te zachowujące się w określony sposób. Poza tym obecni są tu sami mężczyźni, stąd będziesz miał punkt widzenia z określonego krzesła, czy tam kąta sali, bo jednak nie wszyscy mają identyczne zdanie.

Opublikowano
8 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Czyli facet robi dokładnie to samo, ale dla niego masz wymówkę, a kobietę od razu obrażasz. To są podwójne standardy.

ale jaką wymówkę? ćpun i alkoholik, no ciężko wymagać od takiego kogoś skoro jest uzależniony od dwóch substancji psychoaktywnych 

może i są to podwójne standardy, ale tak jest w życiu, że jak ktoś jest degeneratem to nie da się od kogoś takiego czegoś wymagać hahah