Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Suchy211 napisał(a):

@Henryk Nowaka na jakiej podstawie uważasz historię nożownika za nieprawdziwą. To znaczy tą z końcem związku kiedy kobieta zakończyła związek jak tylko zorientowała się że nie zamierza on być ojcem jej dziecka?

Gdzie napisałem, że uważam, że jest nieprawdziwa? Proszę o cytat. 

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
6 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Pierwsze zdanie Twojego poprzedniego postu. 

Czyli to "Po raz kolejny pokazujesz, że jesteś oderwany od rzeczywistości i że wierzysz w głupie, niemające niczego wspólnego z prawdą historie, które tworzysz w swojej chorej głowie. "

I napisałem to bezpośrednio po tym jak nożownik napisał:

"różnica między nami jest taka, że jak któremuś koledze przyjdzie do głowy aby wiązać się z samotną matką, to mu wytłumaczę dlaczego to zły pomysł

Ty za to mu powiesz, że jest dojrzały i podziwiasz, a jak coś pójdzie nie tak, to mu powiesz, że jest debilem."

Oj suchy, ty nawet nie umiesz czytać ze zrozumieniem😂🤣

Opublikowano
6 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Jeszcze więcej shamingu i intymidacji. Więcej więcej więcej. Może w końcu zadziała i będziesz mógł ogłosić się zwycięzcą. Pamiętaj tylko aby chwilę przed tym rozwalić jakiś zamek z piasku na plaży. 

Owszem, wyśmiałem ciebie bo trudno traktować poważnie argument, który wynika z niezrozumienia prostego tekstu. Zamiast udowodnić, że się mylę, robisz analizę mojego tonu 🤣 tak to jest, kiedy treść nie idzie po twojej myśli. 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 31.07.2026 o 19:53, Henryk Nowak napisał(a):

Rybus jest sam sobie winien wszystkiego co go spotkało. 

Jak facet, to sam jest wszystkiemu winien, jak babka wyżej źle wybrała... to też facet jest wszystkiemu winien. :E To chyba jakiś sprytny bait, bo czytając podobne wpisy nawet lewak zapragnie zostać redpilowcem.

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Zas napisał(a):

Jak facet, to sam jest wszystkiemu winien, jak babka wyżej źle wybrała... to też facet jest wszystkiemu winien. :E To chyba jakiś sprytny bait, bo czytając podobne wpisy nawet lewak zapragnie zostać redpilowcem.

Piszesz bzdury. Nie facet, tylko konkretnie Rybus.

Gdzie niby na napisałem, że babka wyżej źle wybrała i że to jest wina faceta?

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano (edytowane)

Nie każdy jest tak niepełnosprytny, by nabrać się na twoje chwyty retoryczne (próby odzierania pojedynczych zdań z szerszego kontekstu) i nie zrozumieć tego, co piszesz, także "między wierszami".  :P

Szkoda, że nie stosujesz tak samo precyzyjnej interpretacji wobec innych, bo przecież w dyskusji dotyczącej tego konkretnego "ogłoszenia matrymonialnego" Suchy nie napisał niczego kontrowersyjnego. Trzeba być ślepym, żeby nie dostrzec tam czerwonych flag: skupienie na "transakcyjnych" oczekiwaniach, o sobie klasyczne "kocham sport i podróżować" oraz "dumna mama" (po przejściach - "buduję siebie na nowo"), do tego charakterystyczne zdjęcie i jeszcze bardziej charakterystyczna składnia ("lubię drinki z palemką i malować paznokcie" - już dwie dekady temu ludzie to czuli i kręcili bekę nawet w tłumaczeniach animacji dla starszych dzieci)... Trudno tutaj czegoś bronić. No a Suchy nie skomentował niczego więcej, dopiero później wciągnęliście go z Gordonem w jakieś personalne przepychanki i rozważania...

A ucinając insynuacje, które na pewno z twojej strony nastąpią: oczywiście, że można wychowywać nieswoje dziecko i być szczęśliwym - z odpowiednią, wartościową partnerką. 

I tak, pomimo tego, co tutaj napisaliśmy, pani ma duże szanse znaleźć partnera, wystarczy podać przykład historii obecnej pierwszej damy... :E 

Edytowane przez Zas
Opublikowano

Bredzisz. Najpierw zarzucasz mi wyrywanie zdań i chwyty retoryczne, a potem sam dopowiadasz, co rzekomo miałem na myśli. To trochę ironiczne. Przypisujesz mi intencje, których nie wyraziłem. To, że nie zgadzam się z twoją interpretacją, nie znaczy, że stosuję chwyty retoryczne. Po prostu nie każdy widzi w tych samych rzeczach te same czerwone flagi.

Najbardziej charakterystyczna czerwona flaga w tej dyskusji to chyba uznanie, że ktoś napisze "jestem dumną mamą" i już trzeba doszukiwać się drugiego dna. Duma z dziecka to zaleta ale ty jesteś przewrażliwiony. Ja jestem dumnym, bardzo dumnym tatą. Z niczego w życiu nie jestem tak dumny jak z moich dzieci ale żeby to zrozumieć trzeba samemu mieć dzieci. Nie dziwi mnie również to, że babka chce zmienić życie na lepsze względem tego co było kiedyś. Dzieci zmieniają perspektywę, zmieniają wszystko. Ty się doszukujesz manipulacji a ja widzę ogłoszenie, które ma powiedzieć "nie jestem zainteresowana" wszystkim tym, którzy chcą znaleźć lalkę do zabawy. Ona mówi wprost - zabawę mam za sobą, teraz czas na odpowiedzialne życie, ale nie chcę przesadzać w drugą stronę, nie jestem sztywniarą! 

Nie wiesz o niej niczego, ja też. Żeby powiedzieć o niej coś więcej by trzeba ją poznać. Ja nie jestem zainteresowany, ona nikogo do niczego nie zmusza ale ty wiesz najlepiej czego ona chce i jaka jest. Żenada. Może jest manipulantką, może szuka jelenia a może jest fajną babką, nie wiem i po tym ogłoszeniu nie da się tego stwierdzić. Przerażające jest to jak szybko niektórzy potrafią wyciągać wnioski i oceniać innego człowieka bazując jedynie na szczątkowych danych. 

Opublikowano
W dniu 2.08.2026 o 13:43, Henryk Nowak napisał(a):

Może jest manipulantką, może szuka jelenia a może jest fajną babką, nie wiem i po tym ogłoszeniu nie da się tego stwierdzić.

Może jest, może nie jest, ja twierdzę że na takie trzeba uważać, a ty uważaj co chcesz. Za dużo on tym myślisz i próbujesz wywinąć trampka na lewą stronę.

Opublikowano
3 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

Może jest, może nie jest, ja twierdzę że na takie trzeba uważać, a ty uważaj co chcesz. Za dużo on tym myślisz i próbujesz wywinąć trampka na lewą stronę.

Za dużo myślę? Nie, ja po prostu myślę, tobie to nie wychodzi. 

Opublikowano

@Henryk Nowak Jeśli naprawdę myślisz, to musisz sobie zdawać sprawę z tego, że jak mogę mieć inne zdanie na ten temat. Kto tu myśli a kto nie i kto jest w błedzie. Z tą różnicą że ja potrafię uszanować odmienne poglądy, ty natomiast nie. To jest jedna z gorszych przywar tych bardziej na lewo niż centrum czy prawo. A teraz roczki do góry i każdy stawia na swoim.

Opublikowano
W dniu 3.08.2026 o 16:00, Fatality napisał(a):

Piekło kobiet :E tyle lat walki o prawa kobiet i na końcu i tak będzie coś takiego...

to co dzisiaj usłyszałem to giga hit, chociaż już kiedyś coś podobnego słyszałem

taki Kondziu (z 15 lat typa nie widziałem take face to face żeby gadać, ale niedawno widziałem w banku lecz nie podchodziłem bo nie miałbym z nim o czym gadać [a przynajmniej tak myślałem!]) wpadł w niezłe tarapaty.

Sprawa wygląda tak, że postawił dom na działce którą jego żona dostała chyba w darowiźnie czy coś.

Najpierw wzięli kredyt a potem on za granicą pracował w jakimś takim trybie, że miesiąc był w robocie, potem tydzień albo dwa w domu, jakoś tak, ale mniejsza.

Spłacił ten kredyt podobno właściwie sam, no i któregoś dnia wrócił już z myślą o pracy w Polsce.

Wraca do chaty, a tam jego żonka z jakimś "nowym" kolegą XD. Podobno nie zastał ich w żadnej niezręcznej sytuacji, ale zrobił się z tego i tak niezły dym, bo gościu chciał sobie odpocząć, a żonka, że kolega zostaje, bo przyjechał na kawę i on jej gości nie będzie wypraszać. Jakaś szamotanina z tym typem się wygenerowała, no i ten Kondziu dostał w papę od tamtego typa i jeszcze tamten kazał mu wypi3rd**** (z własnego domu XD!). 

Kondziu ponoć zadzwonił po gliny, ale żonka stwierdziła, że to w sumie Kondziu zaczął a tamten się bronił. Kondzia poinformowano, że zostaje sprawa cywilna, ale że jedyny świadek jest przeciwko no to lipa.

Potem Kondzia żona zażądała rozwodu i stwierdziła, że nie będzie mieszkał w tym domu bo dom jest jej, a adwokat powiedział kondziowi, że w sumie jego żona ma rację.

Tyle wiem x D

Opublikowano

Spokojnie, może zażądać zwrotu nakładów. 

Tutaj akurat można odwrócić sytuację z Karynami od łobuzów - jak sobie wybrał puszczalską, to ma. :E 
Młode (tak zakładam) małżeństwo i ich pomysł na życie to związek na odległość, bo trzeba spłacić jak najszybciej kredyt, pracując większość czasu za granicą. Jeszcze pewnie dzieci nie mieli. Co może pójść nie tak? :P 

Opublikowano
44 minuty temu, Zas napisał(a):

Młode (tak zakładam) małżeństwo

z fejsbuka wynika że w 2019 na pewno byli już po ślubie

45 minut temu, Zas napisał(a):

Spokojnie, może zażądać zwrotu nakładów. 

a jak to działa? nie wiem kiedy ten dom wybudowano, ale załóżmy że w jakimś 2020-2021, to przecież on jest teraz wielokrotnie więcej warty

49 minut temu, Zas napisał(a):

Tutaj akurat można odwrócić sytuację z Karynami od łobuzów - jak sobie wybrał puszczalską, to ma. :E 

znaczy podstawowy błąd jaki popełnił to że nie kazał przepisać tej działki na siebie x D

50 minut temu, Zas napisał(a):

bo trzeba spłacić jak najszybciej kredyt, pracując większość czasu za granicą

dużo ludzi tak robi aby pozbyć się tego kata nad szyją

51 minut temu, Zas napisał(a):

Jeszcze pewnie dzieci nie mieli.

nie wiem. Ale gdyby mieli, to chyba nawet gorzej dla niego przecież.