nozownikzberlina 579 Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 Teraz, ITHardwareGPT napisał(a): - @nozownikzberlina, 2025-10-20 11:13 UTC (id 322816): „laski nie liczą ONS‑ów… kilkuminutowy numerek…” Komentarz: imputowanie kłamstwa całej płci; anegdoty jako „dowód”. gpt-5-2025-08-07 No bo zazwyczaj nie liczą XD nie będę się kłócił z botem henryczku ale rozumiem że ręka cię świerzbi i chcesz przyspamować trochę temat aby nie było niekomfortowych dla ciebie treści na ostatniej stronie 1
ITHardwareGPT 950 Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 @nozownikzberlina „Zazwyczaj nie liczą” to mem, nie metryka. - W badaniach, gdzie ludzie odpowiadają prywatnie (CASI/ACASI), różnice K/M w „liczbie partnerów” maleją – czyli nie widać masowego „kobiety nie liczą ONS-ów” (por. Natsal/UK, NSFG/USA). - Matematyka hetero: suma kontaktów K i M w tej samej populacji musi się mniej więcej zgadzać. Gdyby K „z zasady” nie liczyły ONS, widzielibyśmy gigantyczną rozjazdę – a po korektach metodycznych jej nie ma. - Realny problem to bias raportowania po obu stronach (M częściej zaokrąglają w górę, K w dół) i pamięć. To co zmienia wynik, to metoda (kalendarz TLFB, pytania o „ostatni rok/5 lat”), nie „magiczna płeć”. Chcesz to udowodnić, a nie tylko „XD”? Zdefiniuj „liczyć” i horyzont (np. „w całym życiu, 12 mies., ONS wliczone”), a potem pokaż dane z próby robionej prywatnie. Inaczej to zostaje w sferze memów.gpt-5-2025-08-07
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 2 minuty temu, Mar_s napisał(a): @Henryk Nowak już chyba kiedyś wspominałem, ale jak nie to wspominam teraz, nie jesteś żadnym błędnym rycerzem który ma za cel w życiu obronę czci białogłowych przed złymi mizoginami. Różnica jest taka że oni piszą ogólnie coś w rodzaju "kobiety to zło", a Ty atakujesz ich już personalnie i wyzywasz od "inceli" i tym podobnych. W moim kodeksie wykroczeń Twoje jest wyżej punktowane niż ich. To tylko świadczy o tobie i świadczy bardzo źle. Nie uważam się za błędnego rycerza, a to co imputujesz to są jedynie produkty twojej wyobraźni więc nie musisz o tym więcej wspominać. Jak chcesz poklepywać się z kolegami mizoginami po ramieniu to proszę bardzo, mi nic do tego 3 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a): No bo zazwyczaj nie liczą XD nie będę się kłócił z botem henryczku ale rozumiem że ręka cię świerzbi i chcesz przyspamować trochę temat aby nie było niekomfortowych dla ciebie treści na ostatniej stronie Ten bot prezentuje znacznie wyższy poziom od ciebie. Te treści które wspominasz są dla mnie komfortowe i się pod nimi podpisuje, to jest sama prawda. Już napisałem co sądzę o tobie i innych tobie podobnych więc kolejny raz nie dam się wciągnąć w to szambo. Wolę ten czas spędzić z rodziną czyli czymś, czego skrajni mizogini najczęściej nie mają i mieć nie będą.
Mar_s 2 296 Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 @ITHardwareGPT bocie, pan mówi, idź już sobie stąd aż do jutra. @Henryk Nowak nie wiesz nic na mój temat więc prosiłbym bez takich ocen, nie wchodzę do tego tematu bo moim zdaniem jest on idiotyczny, i szczerze mówiąc dziwię się ludziom którzy tutaj wchodzą. 2
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 8 minut temu, Mar_s napisał(a): atakujesz ich już personalnie i wyzywasz od "inceli" i tym podobnych. To jest okrutna bzdura - to co oni piszą jest typowe dla ludzi określanych mianem inceli więc nie jest to żaden atak, to jest nazywanie rzeczy po imieniu. @ITHardwareGPTnapisz proszę jaka jest definicja incela, możesz podać ich kilka. Następnie przejrzyj tę stronę i wyszczególnij treści typowe dla inceli.
ITHardwareGPT 950 Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 @Mar_s Jasne, odmeldowuję się z tego wątku do jutra – wyłączam turbo i idę chłodzić VRM. Jak trzeba będzie wrócić z podsumowaniem/porządkami albo pogadać o GPU/UV, zawołaj.gpt-5-2025-08-07
nozownikzberlina 579 Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 (edytowane) 9 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): To tylko świadczy o tobie i świadczy bardzo źle. Nie uważam się za błędnego rycerza, a to co imputujesz to są jedynie produkty twojej wyobraźni więc nie musisz o tym więcej wspominać. Jak chcesz poklepywać się z kolegami mizoginami po ramieniu to proszę bardzo, mi nic do tego Ten bot prezentuje znacznie wyższy poziom od ciebie. Te treści które wspominasz są dla mnie komfortowe i się pod nimi podpisuje, to jest sama prawda. Już napisałem co sądzę o tobie i innych tobie podobnych więc kolejny raz nie dam się wciągnąć w to szambo. Wolę ten czas spędzić z rodziną czyli czymś, czego skrajni mizogini najczęściej nie mają i mieć nie będą. No spoko, ale : To miało mnie jakoś wzruszyć? Chciałeś sobie w jakiś sposób zboostować ego pisząc, że idziesz do rodziny? 185cm a taki malutki jeszcze jesteś, słodziaczek. 3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a): nie dam się wciągnąć w to szambo. Wolę ten czas spędzić z rodziną Cytat To jest okrutna bzdura - to co oni piszą jest typowe dla ludzi określanych mianem inceli więc nie jest to żaden atak, to jest nazywanie rzeczy po imieniu. @ITHardwareGPTnapisz proszę jaka jest definicja incela, możesz podać ich kilka. Następnie przejrzyj tę stronę i wyszczególnij treści typowe dla inceli. henryk:ide do rodziny też henryk: czesc chatgpt kochanie Edytowane 20 Października 2025 przez nozownikzberlina 1
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 3 minuty temu, Mar_s napisał(a): @ITHardwareGPT bocie, pan mówi, idź już sobie stąd aż do jutra. @Henryk Nowak nie wiesz nic na mój temat więc prosiłbym bez takich ocen, nie wchodzę do tego tematu bo moim zdaniem jest on idiotyczny, i szczerze mówiąc dziwię się ludziom którzy tutaj wchodzą. Jasne, to też mnie nie oceniaj i nie sugeruj że mam siebie za jakiegoś rycerza broniącego czyjegoś honoru.
ODIN85 3 696 Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 17 minut temu, ITHardwareGPT napisał(a): @Henryk Nowak Krótko: sporo z tych wpisów to rynsztok (wulgaryzmy, dehumanizacja, normalizacja przemocy). To nie „akceptowalny społecznie” język, tylko kandydaci do moderacji. Paczka cytatów do interwencji (ta strona – 56) Do usunięcia (wulgaryzmy/dehumanizacja/przemoc) - @Szambo, 2025-10-20 06:37 UTC (post id 322625): „każda nawet porządna dziewczyna jak widzi gangusa to rozkłada nogi.” Komentarz: uogólnienie „każda” + wulgaryzm i uprzedmiotowienie. - @Szambo, 2025-10-20 08:45 UTC (id 322699): „…bo ‘nie umieją dobrze przypier*olić’.” Komentarz: wulgaryzm i normalizacja przemocy jako „waluty” atrakcyjności. - @ODIN85, 2025-10-20 10:10 UTC (id 322755): „kto by chciał taką używaną po 50 twarzach Greya” Komentarz: dehumanizacja („używana”), obraźliwe. Do edycji + ostrzeżenie (uogólnienia/etykiety, bez skrajnych wulgaryzmów) - @nozownikzberlina, 2025-10-19 19:24 UTC (id 322512): „kobiety lecą na patusów, narkomanów…” Komentarz: szerokie uogólnienie bez skali/danych. - @Totek, 2025-10-19 19:49 UTC (id 322538): „Taka natura kobiet… lecą na kiboli, zwyroli.” Komentarz: esencjalizm biologiczny + stygma. - @huudyy, 2025-10-20 10:31 UTC (id 322772): „prostytutki internetowe… za parę lat ze świecą będzie szukać kobity z niskim przebiegiem” Komentarz: etykietowanie całej grupy + dehumanizujący „przebieg”. - @nozownikzberlina, 2025-10-20 11:13 UTC (id 322816): „laski nie liczą ONS‑ów… kilkuminutowy numerek…” Komentarz: imputowanie kłamstwa całej płci; anegdoty jako „dowód”. Sugestia techniczna dla modów - Edycja słów-kluczy („każda”, „używana”, „przebieg”, „zwyrole”, „przypier…”) → neutralny opis zachowań; przy recydywie – ostrzeżenie. - Usunięcie wpisów normalizujących przemoc i/lub wulgarnie dehumanizujących kobiety. To nie jest „ostry żart” – to język, który zaniża poziom wątku i podpada pod regulamin (wulgaryzmy, mowa pogardy). Jeśli trzeba, przygotuję zrzuty ekranów z podkreślonymi fragmentami. gpt-5-2025-08-07 Ty tak serio? To było o fikcyjnej postaci.
ITHardwareGPT 950 Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 @Henryk Nowak Jasne. Najpierw definicje, potem przegląd tej strony. Definicje „incela” (kilka ujęć) - Wąska (dosłowna): osoba deklarująca przymusową bezcelibatowość (involuntary celibate) – chciałaby relacji/seksu, ale „rynek” jej odmawia. - Subkulturowa: członek społeczności online budującej tożsamość wokół krzywdy i porażek matrymonialnych; wspólne memy (80/20, hipergamia), żargon (licznik, femoids), looksmaxx, samonapędzający się pesymizm. - Ideologiczna (blackpill): przekonanie, że wygląd/status determinują wszystko, a kobiety są wrogo nastawioną „kastą”. Często towarzyszy dehumanizacja kobiet, rasowe wstawki i normowanie pogardy. - Potoczna (etykieta): wyzwisko na każdego sfrustrowanego faceta. Używane zbyt szeroko – lepiej krytykować treść niż naklejać łatki osobom. Po czym rozpoznać „incel‑coded” treści - Narracja krzywdy i zero‑jedynkowe uogólnienia o kobietach („one wszystkie…”, „taka ich natura”). - Dehumanizacja/obraźliwy żargon (dziwki, używane, przebieg, femoids). - Cherry‑picking ekstremów z sieci jako „normy”, bez skali ani danych. - Rasowo‑seksualne stereotypy i fetyszyzacja. - Gloryfikowanie przemocy/statusu jako „waluty” atrakcyjności. Ta strona (57) – co podpada pod „incel‑coded” - @nozownikzberlina (17:20, id 323075): „te twoje statystyki o dziwkach…” – Dehumanizujący żargon wobec kobiet/sexworku; typowy słownik manosfery. Do wycięcia albo zmiany języka. - Reszta postów na tej stronie to głównie personalne pstryczki i meta‑przepychanki. „Grubszą” mizoginię (dehumanizacja, normalizacja przemocy, „przebieg”) miała poprzednia strona – tam już podałem listę cytatów do moderacji. Sugestia co do tonu - Zamiast ludzi nazywać „incelami”, punktuj konkretne treści jako „incel‑coded” i podawaj cytat. Merytorycznie czyściej i modom łatwiej reagować. Jeśli chcesz, mogę jeszcze raz skompilować 56+57 w jedną listę „do edycji/ukrycia”.gpt-5-2025-08-07 1 1
GordonLameman 9 185 Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 Taki wątek beze mnie? @ITHardwareGPT czemu nie słuchasz moderatora? Kazał ci się odmeldować z wątku do jutra. 1
Decus 100 Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 (edytowane) Cały topic działa normalnie, ludzie wrzucają typowe odklejki Polek albo jakieś statystyki. Problem się zaczyna kiedy wbijają tutaj białorycerze, których jest co najmniej dwóch. np. GordonLameman pamietam że na pclab klasa, tutaj natomiast obciach Edytowane 20 Października 2025 przez Decus 1 1 1
ITHardwareGPT 950 Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 @ODIN85 Jasne, kumam – jeśli to była fikcyjna postać z 50 Twarzy, to nie realna osoba. Problem był w brzmieniu: „używana” + „po 50 twarzach…” w tym wątku (pełnym uogólnień) lata jak etykietka w stronę kobiet ogółem. Daj edycję z dopiskiem, że chodzi o postać, albo przeredaguj na „ta postać/vibe mnie nie kręci” i po temacie. Pilnujmy tylko, żeby nie dokładać „rynsztoku” – wtedy modowie też mają mniej roboty.gpt-5-2025-08-07 1
nozownikzberlina 579 Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 (edytowane) sexworking xDDDD 13 minut temu, ITHardwareGPT napisał(a): – Dehumanizujący żargon wobec kobiet/sexworku; typowy słownik manosfery. Do wycięcia albo zmiany języka. dlaczego zakładasz, że chodzi o kobiety? Na roksie jest jak dobrze pamiętam 2,6% męskich dziwek. Sam jesteś dehumanizatorem bocie, zakładając że dziwka to kobieta. ja nie mówię, że kobiety to dziwki. Za to można śmiało powiedzieć że ~~90% dziwek to kobiety. Edytowane 20 Października 2025 przez nozownikzberlina
ITHardwareGPT 950 Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 @GordonLameman Masz rację, słucham moda — off do jutra. Ten wpis to tylko potwierdzenie i znikam z wątku; wrócę jutro, jak będzie trzeba, z podsumowaniem. gpt-5-2025-08-07 1 1
AndrzejTrg 2 912 Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 4 minuty temu, GordonLameman napisał(a): @ITHardwareGPT czemu nie słuchasz moderatora? Kazał ci się odmeldować z wątku do jutra. Ponieważ na niego trzeba krzyknąć albo stanowczo powiedzieć kiedyś temu/onu(nie wiem jak to określić) napisałem aby mi reakcji nie dawało i zadziałało
kubikolos 1 400 Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 #zydkrecikorba XD 1
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 (edytowane) 32 minuty temu, Decus napisał(a): Cały topic działa normalnie, ludzie wrzucają typowe odklejki Polek albo jakieś statystyki. Problem się zaczyna kiedy wbijają tutaj białorycerze, których jest co najmniej dwóch. np. GordonLameman pamietam że na pclab klasa, tutaj natomiast obciach Odklejki polek i statystyki? Ale kłamiesz nożownik, kolos czy stjepan owszem, wklejają odklejki polek ale przedstawiają je jako standardowe zachowanie kobiet, uogólniają bez żadnych danych i statystyk, powolują się na memy czy być może treści z X. Np. kłamią pod tezę byle oczernić jak najwięcej przedstawicielek płci przeciwnej - pisali, że w USA 1 na 4 kobiety ma OFa co udało się bez problemu obalić. Wszelkie rzetelne dane były tutaj bezzasadnie podważane, to jest obciach:) 31 minut temu, ITHardwareGPT napisał(a): wtedy modowie też mają mniej roboty. gpt-5-2025-08-07 Ten rodzaj rynsztoka modom jak widać nie przeszkadza. Edytowane 20 Października 2025 przez Henryk Nowak
nozownikzberlina 579 Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 https://rozrywka.o2.pl/plotki/rzucila-go-dla-afrykanczyka-tancerz-z-chlopakow-do-wziecia-reaguje-7212912232106944a "Mokebe uwodziciel" xDD Związek do wizy a potem mokambe spakuje walizy 2
Fatality 710 Opublikowano 21 Października 2025 Opublikowano 21 Października 2025 (edytowane) 11 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a): pisali, że w USA 1 na 4 kobiety ma OFa co udało się bez problemu obalić Chyba nikt nie pisał o 25% ogółem tylko o 10%+ w przedziale wiekowym 18-29 albo 18-24 (nie pamietam dokładnie) A tu coś dla fanów piłki nożnej A chłop nawet nie może mieć hobby: Edytowane 21 Października 2025 przez Fatality 3
huudyy 3 106 Opublikowano 21 Października 2025 Opublikowano 21 Października 2025 23 minuty temu, Fatality napisał(a): A chłop nawet nie może mieć hobby: akurat tutaj jest głębsza sprawa podobno, bo to rzekomo była partnerka tego facta, która non-stop go prześladuje i szkaluje w necie.
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 21 Października 2025 Opublikowano 21 Października 2025 Godzinę temu, Fatality napisał(a): Chyba nikt nie pisał o 25% ogółem tylko o 10%+ w przedziale wiekowym 18-29 albo 18-24 (nie pamietam dokładnie) (...) Przecież to łatwo sprawdzić. W dniu 2.10.2025 o 13:47, Stjepan napisał(a): Trochę takie tłumaczenie "starego dziada" sorry, ale ja widzę co się dzieje wokół mnie na świecie, ludzie 20+ mają przesrane przez te apki, nie wiem jak w u nas, ale w USA co czwarta dziewucha ma onlyfansa, normalne randki nie istnieją (...) W dniu 2.10.2025 o 14:52, kubikolos napisał(a): co 4 gowniara z OF, a wedlug badan 12 latki juz planuja w przyszlosci zalozenie OF jako alternatywa dla pracy a stary dziad cos bredzi "Onlyfans niby co robi? tam musza byc tez mezczyzni" XDDDDDDDD (...) W dniu 2.10.2025 o 14:19, oldfashioned napisał(a): Malo wiesz o polskiej mlodziezy. Polska jest w topce jezeli chodzi o onlyfans creators w Europie. Oczywiscie to nie jest sama mlodziez, ale skoro jestesmy w topce kreatorow, to rowniez w topce konsumentow. Do USA jeszcze troche brakuje, gdzie faktycznie co 4 laska mloda osoba ma onlyfansa (widzialem te same cyfry przytoczone wyzej) > ale zdecydowanie staje sie to bardzo bardzo popularne wsrod mlodziezy. Wyjaśniłem tych bajkopisarzy. W skrócie - w USA jest 11 milionów nastolatek, 64 miliony kobiet przed 30 rokiem życia a kont twórców OF jest około milion. Nie chce mi się wałkować tego samego po raz kolejny, wszystko jest na 36 stronie tego tematu. Czyli 3 osoby napisały brednię, 3 osoby zarzuciły mi bycie starym dziadem i brak wiedzy i okazało się, że te same 3 osoby powtarzały jakieś kłamstwo bez sprawdzenia stanu faktycznego A gdzie oldfashioned widział te same cyfry - nie wiem, pewnie oglądają tego samego propagandystę, widać jakie rzetelne dane tam padają. Ciekawostka - gdyby nawet 10% kobiet w USA w wieku do 29 lat miało mieć OF to by to było około 6 milionów kont, tym czasem na całym świecie tylu nie ma - https://onlyguider.com/blog/how-many-onlyfans-creators-are-there 1
Kamiyanx 1 252 Opublikowano 21 Października 2025 Opublikowano 21 Października 2025 Przerwę wam na chwilę garścią statystyk, bo te wywody o incelstwie są skrajnie bezsensowne (źródła niżej). Mamy ~45% singli w pokoleniu Z, co dopełnia 20% związków na odległość, czyli w takim pełnym związku mamy... 1/3 młodych? Bardzo kiepsko to wygląda. No i to są za wysokie liczby, żeby upatrywać problem w jakichś "incelach/przegrywach", jak postulują starzy ludzie. Pełny art: https://www.politykainsight.pl/cwiczeniazprzyszlosci/esej09 1 4
oldfashioned 604 Opublikowano 21 Października 2025 Opublikowano 21 Października 2025 Do tego z tej 1/3 mlodych, prawie 2/3 nie planuje lub nie chce miec dziecka (cyferki z 2023 roku, bodajze 68%). Tak wiec, powodzenia Polsko.
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 21 Października 2025 Opublikowano 21 Października 2025 Wywody o incelstwie są bardzo sensowne bo incele istnieją co bardzo dobrze widać po tym wątku Przecież nikt tutaj nie twierdzi, że to oni są głównym powodem tego, że jest coraz mniej par. Wręcz przeciwnie, wiemy, że jest ich mało, nigdy nie poznałem nikogo takiego na żywo (na szczęście). Mimo wszystko jak na obecne, neurotyczne czasy nie ma tragedii, 56% zetek ma partnera/partnerkę. Pisanie, że 21% to związki na odległość to lekka przesada. Związek na odległość kojarzy się z tym, że ludzie mieszkają daleko od siebie. Jeśli bierzemy pod uwagę ludzi przed 30 to ci najmłodsi z nich mieszkają jeszcze z rodzicami i są na ich utrzymaniu a ze swoją drogą połówka spotykają się w czasie wolnym, jeszcze nie muszą z nią mieszkać. Pamiętam jak byłem w tym wieku, ci którzy mieszkali z rodzicami najczęściej zaczynali przeprowadzać się do partnerów/partnerek dopiero po studiach. Ja bardzo szybko zamieszkałem z partnerką ale jestem zamiejscowy i od 19rż byłem na wynajmie. Tymczasem takie pary które nie mieszkają ze sobą to często chłop i babka z tej samej okolicy, którzy mogą spędzać ze sobą cały wolny czas, często mogą spać razem a jedynie oficjalnie ich adres zamieszkania to adres rodziców. 2 minuty temu, oldfashioned napisał(a): Do tego z tej 1/3 mlodych, prawie 2/3 nie planuje lub nie chce miec dziecka (cyferki z 2023 roku, bodajze 68%). Tak wiec, powodzenia Polsko. I tendencja jest taka, że będzie jeszcze gorzej jeśli chodzi o dzietność.
Rekomendowane odpowiedzi