Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, dawidoxx napisał(a):

Nie ma przecież polskiego to jakiś błąd na epic. Info z ich strony: 

Polska wersja była planowana - nawet na oficjalnej stronie wydawcy to wisiało, ale z jakiegoś powodu zrezygnowali (niektóre źródła to potwierdzają). Może tłumaczenie było słabe albo coś nie pykło.

Brak polskiego języka mi nie przeszkadza, i tak nie gram w soulsy dla fabuły, a z tego co czytałem w recenzjach, to historia jest raczej mocno przeciętna.
Nieważne... U mnie gra już czeka na dysku. Teraz tylko czekać do 4 rano. :E 

Opublikowano

Przez woke prasę. Patrząc na oceny graczy i ilość kupionych wersji to nic się nie zmieniło. 

Ale to gorgeous visuals to tak trochę na wyrost. Nie chcę jechać po tej grze bo może być fajna. Tyle że kamienie w Stellar Blade wydają się bardziej żywe niż roślinność tutaj.

• Haha 1
Opublikowano

Widzę Demo zaczyna przygodę, z rana oglądnę sobie i zobaczymy co ma do powiedzenia, choć przeglądając wszystkie soulsliki jakie wyszły to jedynie Lies of P i ewentualnie LotF mnie interesują, te chińszczyzny jakieś takie nijakie :) 

Opublikowano
Godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a):

Widzę Demo zaczyna przygodę, z rana oglądnę sobie i zobaczymy co ma do powiedzenia, choć przeglądając wszystkie soulsliki jakie wyszły to jedynie Lies of P i ewentualnie LotF mnie interesują, te chińszczyzny jakieś takie nijakie :) 

Widziałem kilka urywków z jego rozgrywki i trzy rzeczy mi się nie podobają: stamina bardzo szybko się wyczerpuje, bieganie pod X? Serio? Jakiś dziwny pomysł.:hmm: Zapytałem, czy da się to zmienić, ale nie odpisał. No i jeszcze HUD z paskiem życia po lewej stronie - może być upierdliwy. Ale ogólnie po jego reakcji widać, że gra mu się podoba. Jeszcze kilka godzin i sam się przekonam.;) 

• Like 1
Opublikowano

@Jaycob Ja sobie po robocie na spokojnie oglądnę, i wtedy coś więcej będę mógł powiedzieć. On wsumie chyba wszystko z gatunków soulsów lubi, choć tylko co od niego widziałem to DS-y i ER. 

Przy tej grze mi się to jakieś takie za bardzo żwawe wydaje, no ale sobie głowy nie zawracam na razie, jak nie będę miał w co grać to się zastanowię, bo z ostatnich soulslików ten mi chyba najbardziej podchodzi, no ale to się będziemy martwić za rok o ile nie dłużej :)  

Opublikowano (edytowane)

Ta gra to hołd dla Dark Souls, z zasadzkami, mimikami, irytującym rozstawieniem przeciwników i naszymi ulubionymi łucznikami, którzy potrafią nas zestrzelić z windy :lol2: Level design przypomina Soulsy na sterydach. Mnóstwo opcjonalnych lokacji, bossów i skrótów. Można się zgubić, raczej przy pierwszym przejściu nie ogarniemy tego wszystkiego. Trudnego bossa można ominąć, wybierając inną drogę, oczywiście nie wszystkich. Kamera działa w dwóch trybach, skupiona na postaci albo na przeciwniku. Jest też suwak FOV. Możliwe, że dzięki temu ominą nas sytuacje, w których bardziej walczyliśmy z kamerą niż z przeciwnikiem.

Unikalną mechaniką jest szaleństwo, które rośnie po zabijaniu ludzi, a spada przy likwidowaniu demonów lub dotkniętych plagą. Przy pełnym pasku zadajemy i otrzymujemy większe obrażenia. Jeśli zginiemy z maksymalnym szaleństwem, pojawia się nasz sobowtór, który broni dusz i atakuje wszystko wokół. Musimy go zabić, żeby odzyskać to, co straciliśmy. Można to wykorzystać taktycznie. Warto uważać na dialogi NPC, bo pominięcie czegoś albo pójście gdzieś, gdzie nie powinniśmy, może zablokować dostęp do innych obszarów i zadań. Gra ma cztery zakończenia. To tyle, ile wyłapałem z różnych recenzji.

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, DITMD napisał(a):

Gra jest bombardowana przez Chińczyków ze względu na cenę u nich i optymalizację :lol2:

Tam podobno obniżyli cene w europie a u chińczyków nie i dodali bonusy z tej droższej wersji do zwyklej aby podbić sprzedaż. XD

IMG_0101.jpeg

U mnie 4K/Ultra i DLAA niby jest 60FPS ale dziwne migotanie obrazu mam. Jak skalowanie zmiejszymy o jedno oczko do „99” to wchodzi DLSSQ i jest 120FPS. Sam początek narazie. 

Edytowane przez userKAMIL
  • Thanks 1