Tombycz 33 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października Gra Black Myth: Wukong została stworzona przy wykorzystaniu Unreal Engine 5 – technologii firmy Epic Games. Przed premierą gry Black Myth: Wukong jej twórcy udostępnili na Steamie za darmo Benchmark Tool – oficjalne narzędzie do sprawdzania wydajności komputera i konfrontowania jej z wymaganiami sprzętowymi tego tytułu. Choć Black Myth: Wukong czerpie pewne elementy – np. pracę kamery – z podgatunku soulslike, w gruncie rzeczy jest to po prostu wymagająca gra RPG akcji. Wprawdzie nie oferuje opcji wyboru poziomu trudności, ale nie traci się tutaj punktów doświadczenia w momencie śmierci, w przeciwieństwie do „pełnoprawnych” przedstawicieli wspomnianej kategorii. Tym niemniej jednym z głównych elementów rozgrywki są wymagające walki z rozmaitymi, pomysłowo zaprojektowanymi bossami. Zarówno dotarcie do nich, jak i eksplorację kolejnych, połączonych ze sobą lokacji – świat nie jest otwarty – utrudniają graczowi „zwykli” przeciwnicy i minibossowie. Znaczna część wrogów przypomina postacie oraz istoty występujące w chińskiej mitologii oraz w Wędrówce na Zachód. W starciach Małpi Król posługuje się kosturem, stopniowo opanowując coraz bardziej zaawansowane techniki władania nim. Protagonista uczy się także magii – w tym potężnych czarów i transformacji w zwierzęta czy owady. Zdobywane umiejętności zwiększają szanse gracza w walce, a niekiedy pozwalają jej uniknąć. Nie zawsze jest to jednak możliwe – dlatego też należy zwiększać poziom bohatera, wykorzystując punkty doświadczenia zdobywane za pokonywanie przeciwników. W ten sposób – a także eksplorując świat – zdobywamy również coraz lepsze wyposażenie, które może przechylić na naszą korzyć szalę w wielu starciach.
ODIN85 627 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października Skończyłem jakiś tydzień temu. Drugi akt to była ściana. Tygrys a potem Żółtooki do dziś mi się śnią. Musiałem wbić coś koło 70 poziomu,dopiero wtedy poszło Dalej to już łatwizna. Finalnie 40h 98lvl. Polecam.
zoomehsak 19 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października Jedna z najlepszych gier w tym roku ☺️
Passt 34 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada Ja zagram dopiero w przyszłym roku na nowej platformie i RTX 5090. 1
Isharoth 220 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada Zatrzymałem się pod koniec 4 rozdziału na takich 2 dość absurdalnych bossach. Jestem weteranem soulsów, w szczególności gier From Software, ale tu się trochę zmęczyłem. Ogólnie gierka jest ok, ale czasem czuję się jakbym nie miał pełnej kontroli nad postacią. Może muszę trochę odsapnąć. Mam nadzieję że kiedyś do niej wrócę i ją skończę.
caleb59 358 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada (edytowane) No i co, wypuścili 2 aktualizacje i słuch zaginął? Projekt już porzucony? Edytowane 7 Listopada przez caleb59
ODIN85 627 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada A co tam było do poprawy? Chodzi jak złoto. Zero bugów czy wywalania do Windowsa. Boli tylko brak oficjalnego Hdru. 23 minuty temu, Isharoth napisał(a): Zatrzymałem się pod koniec 4 rozdziału na takich 2 dość absurdalnych bossach. Jestem weteranem soulsów, w szczególności gier From Software, ale tu się trochę zmęczyłem. Ogólnie gierka jest ok, ale czasem czuję się jakbym nie miał pełnej kontroli nad postacią. Może muszę trochę odsapnąć. Mam nadzieję że kiedyś do niej wrócę i ją skończę. Ostatni i ten w ukrytej krainie?
caleb59 358 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada Sprawdź sobie dziennik zdarzeń w systemie.
Isharoth 220 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada 17 minut temu, ODIN85 napisał(a): Ostatni i ten w ukrytej krainie? Tak. A tego w ukrytej chciałem zrobić, żeby ostatni był łatwiejszy.
ODIN85 627 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Jak ja dałem radę to każdy da. Nie jestem dobry w tego typu grach
Jaycob 551 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada W dniu 7.11.2024 o 18:53, caleb59 napisał(a): Sprawdź sobie dziennik zdarzeń w systemie. 1 2
caleb59 358 Opublikowano 10 Grudnia Opublikowano 10 Grudnia Jeśli ktoś to ma na dysku będę wdzięczny za sprawdzenie czy dalej po nowej aktualizacji sypie się po cichu przy wyłączaniu, tworzy crashdumpa i loguje błąd w podglądzie zdarzeń Windowsa.
PiPoLiNiO 412 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia https://www.heishenhua.com/news/detail?id=149 Co to za jakaś nowa poj*** moda, że dają patch na Epic, a Steam ma czekać? Odkleiło ich już do reszty? @caleb59 Chyba wszyscy mają to na Steam, więc zapomnij o sprawdzaniu czegokolwiek. 1
AndrzejTrg 374 Opublikowano 13 Grudnia Opublikowano 13 Grudnia Poczekajcie, dożyjemy czasów że patche będą płatne
maras2574 227 Opublikowano 13 Grudnia Opublikowano 13 Grudnia W dniu 11.12.2024 o 14:31, ODIN85 napisał(a): I tak w to już nikt nie gra U mnie leży odłogiem
lukadd 560 Opublikowano 13 Grudnia Opublikowano 13 Grudnia W dniu 11.12.2024 o 14:31, ODIN85 napisał(a): I tak w to już nikt nie gra Nie powiedziałbym, że nikt Dalej ta gra potrafi mieć peak dobowy większy niż np. był premierowy w takim Dragon Age Ale u mnie jeszcze czeka w kolejce do ogrania. Jeszcze kilka patchów i się ogra Podobnie jak Silent Hill 2 itd.
JeRRyF3D 559 Opublikowano 14 Grudnia Opublikowano 14 Grudnia 23 godziny temu, maras2574 napisał(a): U mnie leży odłogiem U mnie to samo. Ciągle liczę na potwornie trudny do realizacji pach, czyli ten, który pozwoli mi na zbindowanie innych klawiszy klawy, niż sobie devsi wymyślili. Na dziś nie mogę tego zrobić. LOL.
Zhao 72 Opublikowano 14 Grudnia Opublikowano 14 Grudnia Cichy crash nadal obecny + nie ma przypisania strzałek i chyba trzeba o tym zapomnieć 1 1
Rekomendowane odpowiedzi