Art385 152 Opublikowano Niedziela o 14:48 Opublikowano Niedziela o 14:48 (edytowane) 16 minut temu, ernorator napisał(a): Ważne, że biosy fajne puszczają. A pomijając pastę i pady to 7900 XTX Taichi Black był najlepszą 7900XTX jaka wyszła, szkoda, że już nie robią. Owszem biosy 550W robią robotę a Taichi faktycznie był najlepszy jak trafiłeś nikłą szansę na sprawny egzemplarz. Asrock na RDNA3 miał tragiczną jakość masa Taichi 115 stopni na HS a na Aqua psy wieszali, bo niby woda a pamięć płonie a tempy HS 115. Po rzeźbach oddawali do sklepu kupowali XFX i blok i jeszcze byli do przodu. Potem bios programatorem z Aqua i pełnia szczęścia. Kurde jak ja się czaiłem na białe taichi ba nawet kupiłem ale mi anulowali i wziąłem tanie i sprawdzone. Nie narzekam nadmiernie a pasta dalej się trzyma a to już będzie z półtora roku. Edytowane Niedziela o 14:49 przez Art385
ernorator 82 Opublikowano Niedziela o 14:56 Opublikowano Niedziela o 14:56 Białe Taichi było już kiepawe, inne podzespoły elektryczne, gorsze. PCB jest takie samo jak Black ale rzeczy do niego przylutowane już były gorsze.
Art385 152 Opublikowano Niedziela o 15:20 Opublikowano Niedziela o 15:20 Mógłby ryzykować w stanach gdzie mogę rozbebrać kartę bez utraty gwary. W polszy to ja się modliłem aby po miesiącu nie mięć pump-outa pasty i szarpania się z RMA bo do 115 stopni jest cool a że wentyle idą na pełnej ladacznicy a dobre biny do boostu skończyły się przy 85 stopniach to nie jest ważne Żryj gruz i ciesz się szrotem za parę koła Na XFX nie narzekam przez 1.5 roku karta nie straciła mi nawet złotówki na wartości dałem 4.3k z shipem i dalej tyle stoi a zakładałem, że po roku będzie latać najwyżej za 3k zł. Jak coś to nie neguje tego co tam Asrock wystrugał ot podejrzewam infestacje niektórych fabryk hindusami na co by wskazywał ciągły problem z QC kart
Send1N 830 Opublikowano Niedziela o 15:49 Opublikowano Niedziela o 15:49 Przecież kartę da się rozebrać "bez utraty gwary" wystarczy że nie zostawisz śladu rozbiórki + nałożysz pastę/pada o podobnym kolorze co oryginalna w razie uszkodzenia plomby pełno tego do różnych modeli w sieci za grosze.
Pentium D 220 Opublikowano wczoraj o 06:04 Opublikowano wczoraj o 06:04 15 godzin temu, NoviAMG napisał(a): ASRock podobno nawet dupska dał z 7900xtx aqua ... Youtube zaproponował Chwalą się jakąś Nano pastą - gówniana. Chwalą się jakimiś uber wentylatorami - gówniane (miałem na chwilę 7900 XT, wentyl terkotał) 1
Phoenix. 771 Opublikowano 22 godziny temu Autor Opublikowano 22 godziny temu Dlugo taki PTM wytrzymuje w stosunku do pasy ?? Ktory PTM jet najlepszy ??
ernorator 82 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Chyba jeszcze nikt nie dojechał do degradacji dobrze założonego PTM. Gelid HeatPhase Ultra / PTM7950.
Slayer 55 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Ten pad lepszy od pasty noctua nt-h2?
ernorator 82 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Zależy gdzie. Dobre spasowanie, równe powierzchnie - niekoniecznie Słabe spasowanie, krzywy IHS/rdzeń/stopka chłodzenia - tak
tomcug 524 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 21 godzin temu, Art385 napisał(a): Owszem biosy 550W robią robotę Z czym dokładnie? Z jeszcze większym zdegradowaniem efektywności, która na start jest gorsza od NV, a po pałowaniu leci kompletnie w przepaść? Nigdy nie zrozumiem tak bezsensownego używania sprzętu.
Art385 152 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 2 minuty temu, tomcug napisał(a): Z czym dokładnie? Z jeszcze większym zdegradowaniem efektywności, która na start jest gorsza od NV, a po pałowaniu leci kompletnie w przepaść? Nigdy nie zrozumiem tak bezsensownego używania sprzętu. Do benchowania niuniu bez wody raczej ciężko ich używać bo jakakolwiek gra to na starcie 90 stopni na HS.
tomcug 524 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Do benchowania powiadasz. To w sumie ok, aż się bałem, że ktoś mógłby wpaść na pomysł takiego użytkowania na co dzień
Art385 152 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Nie no bez przesady. 466W już jest bezsensu do normalnego użytkowania nie wspominając o 550W
tomcug 524 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 38 minut temu, Art385 napisał(a): 466W już jest bezsensu do normalnego użytkowania nie wspominając o 550W Powiem tak, mam 7900 XTX TUF z limitem ~380 W i uważam, że wszystko powyżej tej wartości jest bez sensu na co dzień. A 466 W w karcie, która nawet po takim wypałowaniu traci dużo do RTX 4090, to czyste kuriozum.
Lameismyname 233 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu @tomcug A RTX 5090 (TDP 575W) na ich śmiesznej wtyczce? Założę się, że z jej powodu będą jakieś cyrki.
tomcug 524 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Możliwe, że będą. Sama wartość 575 W jest bardziej niż odstraszająca
Lameismyname 233 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu @tomcug Myślę, że ktoś wybudzony z paroletniej śpiączki najpierw by pomyślał, że chodzi o sugerowaną moc zasilacza do zestawu (min. 575W). Oczy by mu wypadły gdyby doczytał o tej wartości jako TDP
Art385 152 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 12 minut temu, tomcug napisał(a): Powiem tak, mam 7900 XTX TUF z limitem ~380 W i uważam, że wszystko powyżej tej wartości jest bez sensu na co dzień. A 466 W w karcie, która nawet po takim wypałowaniu traci dużo do RTX 4090, to czyste kuriozum. U mnie standardowy limit to 392W i to jest to co maks używam na co dzień i to też wtedy kiedy aktualnie potrzebuje wysoki zegar. Najczęściej siedzę na zegarach ~2.5 GHz + UV co w zależności od gry w 2160p kończy się poborem 300W.
Send1N 830 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) 5 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Dlugo taki PTM wytrzymuje w stosunku do pasy ?? Ktory PTM jet najlepszy ?? Kładłem ptma do laptopa gamingowego 2 lata temu - 0 degradacji jedynie co to chłodzenie jest przedmuchiwane z kurzu ale "pasty" już zmieniać nie trzeba a tam panują temperatury +85c pod obciążeniem mimo to nic się nie zmienia, zwykła pasta w takich warunkach ma gorsze wyniki po tygodniu 3 godziny temu, ernorator napisał(a): Zależy gdzie. Dobre spasowanie, równe powierzchnie - niekoniecznie Słabe spasowanie, krzywy IHS/rdzeń/stopka chłodzenia - tak Jeżeli chodzi o samą wydajność oczywiście bo żywotność w obu przypadkach będzie lepsza Edytowane 16 godzin temu przez Send1N
Rekomendowane odpowiedzi