Skocz do zawartości

RX 7xxx (RDNA 3) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

mam takie poziome czarne paski poniżej tej czerwonej kreski w cs 2, czy to normalne czy mam coś uszkodzone w monitorze lub karcie? ;P przyszedl mi dzis nowy monitor a nie pamietam czy w starym też były te paski

te paski widać na czarnym tle, w innych grach raczej nie ma tych pasków

cs 2 paski.png

Edytowane przez organiser
Opublikowano (edytowane)

ale te paski są widoczne wszędzie gdzie jest ciemniej w grze  i są tylko na dole tak jak zaznaczyłem,chyba że to normalne w cs 2?

image.thumb.png.b26efd79b450150391ae77495f5896fa.png

image.png

edit: ustawilem ekran na poziomy odwrocony i te paski z dołu przeszły na góre :D wtf? zdaje sobie sprawe ze na screenie tego tak dobrze nie widac i macie mnie za kogoś co wymysla ale serio te paski mi przeszkadzają, nie wiem czy były one na starym monitorze

Edytowane przez organiser
Opublikowano
11 minut temu, organiser napisał(a):

są te paski ale już to olałem, wiem ze na screenie tego nie widac, może ktoś gra z was w cs 2 i może sie przyjrzeć na dole ekranu w ciemnym miejscu?

Daj sobie spokój, jest dobrze, jak już Ci wyjaśnili wyżej inni użytkownicy.

Opublikowano
10 minut temu, Art385 napisał(a):

Może poprzednio miałeś tak gówniany monitor, że zwyczajnie gówno było widać? a na nowych widzisz szczegóły wujowych tekstur?

no przeszedłem z 32'' 1440p na 32'' 4k i może być że teraz widać wujowe tekstury

Opublikowano

Tak mi się wydaje, bo siedzę na 55 calach i nawet to powiększałem i ja tam nic nie widzę. IMO zwyczajnie kupiłeś sobie teraz monitor o klasę jak nie o 2 lepszy i zaczynasz widzieć nowe szczegóły ;) 

Opublikowano

Życiowe pytanie, sprzedał się mój rtx 3070 za 1300 PLN nie wiem co robić... Sprzedawać i kupić 7900 XT za 3300. Czy nie sprzedawać i później w marcu pójdzie pewnie za 1100 i wtedy kupić np 9070xt

Opublikowano

Ja bym sprzedał za tyle jak jest okazja, i poczekał na nowe Radeony, do końca stycznia według przecieków mają być w sklepach, myślę, że warto, szczególnie, że piszesz o 7900XT, który jest na granicy wydajności wraz z nową kartą, co innego gdybyś rozważał zakup XTX, ale nadal uważam, że lepiej poczekać. Przeczekaj ten czas :Up_to_s: @raul_ole chyba aż tak się nie pali.

• Upvote 1
Opublikowano

W razie problemów jakbyś nie kupił, to zaraz nie powinno zabraknąć rx 7900XT o którym tak piszesz, AMD nie jest tak chodliwe jak nVidia i nie powinno się tak wyprzedać- choć nie pamiętam premier, więc nie wiem jak to wygląda. 

Opublikowano
3 godziny temu, raul_ole napisał(a):

Życiowe pytanie, sprzedał się mój rtx 3070 za 1300 PLN nie wiem co robić... Sprzedawać i kupić 7900 XT za 3300. Czy nie sprzedawać i później w marcu pójdzie pewnie za 1100 i wtedy kupić np 9070xt

RDNA3 to ślepa uliczka w tm momencie, poczekaj trochę na RDNA4, FSR4.0 to jednak istotny aspekt.