Skocz do zawartości

RX 7xxx (RDNA 3) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Powinien mieć grafikę sprawną bez ingerencji w napięcia by stabilizować felera.Niech ją oddaję a nie ma grzebać bo tak mówicię.Feler od nowości oddanie kasa wraca i niech i obserwuję ceny 9070xt. albo inny model z innego sklepu.

Edytowane przez CzerwonyJohn
  • Upvote 2
Opublikowano
3 godziny temu, Send1N napisał(a):

Na stock masz ustawione maksymalne napięcie, możesz schodzić tylko niżej.

No to coś pokręciłem. W takim wypadku z zegarem zejść bo i tak się schodzi przy uv.

3 godziny temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Powinien mieć grafikę sprawną bez ingerencji w napięcia by stabilizować felera.Niech ją oddaję a nie ma grzebać bo tak mówicię.Feler od nowości oddanie kasa wraca i niech i obserwuję ceny 9070xt. albo inny model z innego sklepu.

A co szkodzi pogrzebać z ciekawości. Weekend jest więc i tak z kartą nic się nie zrobi. 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.02.2025 o 09:17, Johny72 napisał(a):

https://proline.pl/asrock-radeon-rx-7900-xtx-phantom-oc-24gb-pci-e-gddr6-rx7900xtx-pg-24go-p8119882

prolin też już ceny podnosi jeszcze nie tak niedawno ta karta była do kupienia za 3699 zł 

a tak zapytam offtopując - to dobra karta, czy lepiej do innej wersji XTX dołożyć? Musze coś wsadzić do kompa pod Ryzen 9800X3D.

Edytowane przez easye
Opublikowano
12 godzin temu, CzerwonyJohn napisał(a):

No tak samo twierdzę. Jak mam się bawić napięciami, żeby produkt w ogóle działał po wyjęciu z pudełka, to... no ok, ale to za może połowę ceny, jakbym za to dał 1800 zł to tak kij z tym, mogę się bawić, ale pełną cenę za walnięty egzemplarz to nie. 

Mógłbym też po prostu oddać ją na reklamację, ale to z praktyki wiem, że masa kopania się, odsyłanie, czekanie tygodniami czy uznają czy nie, czy naprawią, czy wymienią itp.

Jak to jest nówka jeszcze na 14 dniach, to nie chce mi się męczyć i kombinować, pakuję, odsyłam I czekam na 9070XT.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, easye napisał(a):

a tak zapytam offtopując - to dobra karta, czy lepiej do innej wersji XTX dołożyć? Musze coś wsadzić do kompa pod Ryzen 9800X3D.

powiem szczerze, że nie mam pojęcia mam obecnie RTX-a 3070 i będę czekał na wymianę aż się ceny unormują inaczej będę go dalej trzymał , ktoś obeznany w "radkach" może się wypowie :D

ps. easye pytał o "ASRock Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24G"

Edytowane przez Johny72
Opublikowano
12 godzin temu, Keleris napisał(a):

W mojej sztuce wydaję mi się że zaczął się już powoli problem z wysoką temperaturą na hot spot - uv trochę to pudruje

uv 1025mv - 2350mhz 

IMG_20250301_213035640_HDR.thumb.jpg.d63491ab919534bbc075bcaad96ba399.jpg

Stock

IMG_20250301_213620508_HDR.thumb.jpg.fee79465cbf6cb0ddf818582a3db106c.jpg

Dokręc śrubki, te na których nie ma plomby.

Nie ma za co :-)

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Hej Pany piszę zproblemami xD mam dziwne powielające cienie np, cięciwy łuku i inne śmieci, przykład na zdjęciu poniżej i pojawiające się różne rzeczy jak kamienie, kule armatnie, roślinność dopiero wtedy gdy podejde bliżej można zobaczyc na to filmie. karta rx 7700xt ktoś miał podobnie?ustawiałem wszystko na ultra, nic to nie dało.

https://imgur.com/a/zM11MDw

Edytowane przez cyborg
Opublikowano

Jakość oświetlenia masz też wyżej niż "medium" ? bo ta gra ma od początku powstania problem z cieniami na oświetleniu średnim i nawet zeszłoroczny update silnika tego nie naprawił, jedyna różnica jest taka że zabrali "niskie" i trzeba grać na wysokim aby nie było dziwnej siatki/kropek itp. Też gram w hunta na karcie amd i czegoś takiego nie mam ;) 

Opublikowano (edytowane)

@Send1N ustawiałem wszystko na ultra nawet i nic to nie dało, te cienie to po prostu tak jest, tak slyszalem od innych :D  bardziej mi chodzi o te pojawiające się rzeczy jak podejde bliżej to irytujące, masz też tak w sterowniku jak ja w huncie?

hunt shadow bug.png

amd.png

Edytowane przez cyborg
Opublikowano (edytowane)

9070XT za rogiem.
HOLD.jpg.6f85fd73915a0c15b09824365c9dd393.jpg

Raz dzień przed premierą RX 6600XT kupiłem w proshopie RTX 2060 za tą samą kwotę 2099zł. Mogłem mieć Sapphire Pulse a skończyłem z Inno3d TwinX2 (akurat w przypadku RTX 2060 to było słabe chłodzenie).
Z tym 7900XTX aż mi porfel drgnął ale nie. Trzeba trenować silną wolę.

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Doamdor napisał(a):

20-24GB, czysta moc, komu potrzebne RT i FSR4? :hihot:

RT jednak urósł do miana fajnego wizualnego changera.
Mi się podobuje. A FSR? Jakby 4.0 był jak DLSS 3.0 to już wielki przełom.
A VRAMu często paradoksalnie zaczyna brakować tam gdzie jest RT/PT +FG, to co za różnica czy 4070/S/Ti zdechnie przez 12GB VRAM czy 7900GRE/XT/XTX ze swojej konstrukcyjnej ułomności ;)

I tu i tu np. w Indiana Jones będzie 7 FPS, płacz i zgrzytanie zębów :)

Edytowane przez Lameismyname