daerragh 103 Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 (edytowane) 5 minut temu, bourne2008 napisał(a): Podaj jakiś wiarygodny ranking Nie chce mi sie szukac. Tak po prostu slyszalem o pakiecie ESET. A sam kiedys uzywalem, kiedy jeszcze mial taki mega dziwny interfejs w czasach XP. Edytowane 8 Listopada 2024 przez daerragh
narmiak 123 Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 7 minut temu, daerragh napisał(a): Nie chce mi sie szukac. Tak po prostu slyszalem o pakiecie ESET. A sam kiedys uzywalem, kiedy jeszcze mial taki mega dziwny interfejs w czasach XP. źródło: "Trust me BRO"
daerragh 103 Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 (edytowane) 12 minut temu, narmiak napisał(a): źródło: "Trust me BRO" Prosze. Daleko od idealu. I na poziomie DARMOWEGO Defendera. Zrodlo: av-comparatives.org Tym razem "BRO" mowil prawde. Edytowane 8 Listopada 2024 przez daerragh 1 1
narmiak 123 Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 19 minut temu, daerragh napisał(a): Tym razem "BRO" mowil prawde. Tym razem jest jakieś źródło
caleb59 1 628 Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 Ale wiecie, że te rankingi się tak dynamicznie zmieniają, że jeden miesiąc jest spadek, w następnym nagle znowu git i tak w kółko.
bourne2008 1 207 Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 Godzinę temu, daerragh napisał(a): Prosze. Daleko od idealu. I na poziomie DARMOWEGO Defendera. Zrodlo: av-comparatives.org Tym razem "BRO" mowil prawde. To jest tylko ranking "false positives". Wrzuć resztę, no bądź obiektywny
daerragh 103 Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 (edytowane) 5 minut temu, bourne2008 napisał(a): To jest tylko ranking "false positives". Wrzuć resztę, no bądź obiektywny Bzdura. False-positive sa na dole (wykres liniowy). Slupki to zmierzona skutecznosc. Edytowane 8 Listopada 2024 przez daerragh
bourne2008 1 207 Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 Niestety masz rację. Wracam do Defendera.
LeBomB 2 057 Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 5 godzin temu, daerragh napisał(a): A wylaczacie Integralnosc pamieci w Defenderze? Ta opcja bardzo spowalnia CPU. U mnie nie chce się włączyć, bo mam niekompatybilne sterowniki do czegoś z tą funkcją, więc z atuomatu jest wyłączona Co do rankingów antywirusów, to ESETA nie ma prawie w żadnych rankingach. Dlaczego? Bo nie potrzebują za kasę pchać się w takie porównania.
Send1N 4 181 Opublikowano 9 Listopada 2024 Opublikowano 9 Listopada 2024 Co do tych wszystkich antywirusów to od lat nie miałem w systemie żadnego i nie raz siedziałem na starszym buildzie windy z zablokowanym permanentnie WU czasami po roku robiłem jakis dogłębny skan z ciekawości i zawsze było czysto a wchodzę wszędzie gdzie się da jeszcze pobieram z torrentow regularnie, większość osób jest przewrażliwiona na tym punkcie 1 1
LeBomB 2 057 Opublikowano 9 Listopada 2024 Opublikowano 9 Listopada 2024 @Send1N ja zainwestowałem w ESETa po incydencie z wirusem, który w zasadzie zniszczył mi dane na jednym dysku i sprawił sporo problemów żeby go usunąć. 2
Pawelek6 253 Opublikowano 10 Grudnia 2024 Opublikowano 10 Grudnia 2024 Pytanie, raczej dość oczywiste i proste, ale chcę się upewnić. W przyszłym roku w październiku jak się zakończy wsparcie, a więc wyjdzie powiedzmy październikowa aktualizacja zabezpieczeń, która będzie ostatnią, to... wbudowany antywirus defender nadal będzie działał, aktualizował się oraz aplikacje ze sklepu MS Store będą się aktualizowały, no nie?
caleb59 1 628 Opublikowano 10 Grudnia 2024 Opublikowano 10 Grudnia 2024 (edytowane) Tak, tutaj chodzi o aktualizacje samego Windowsa ale ponoć ma pojawić się nieoficjalny sposób na ich otrzymywanie bez płacenia tego śmiesznego abonamentu, czas pokaże. Cytat Microsoft announced Extended Security Updates (ESU) where users can buy the ESU subscription to receive Windows updates. These updates will begin to roll out in November 2025. We will update in the future on how you can easily get these updates for free. Edytowane 10 Grudnia 2024 przez caleb59
Strutter 28 Opublikowano 11 Grudnia 2024 Opublikowano 11 Grudnia 2024 @Pawelek6 @caleb59 Jest też edycja ze wsparciem do 2032. https://learn.microsoft.com/pl-pl/lifecycle/products/windows-10-iot-enterprise-ltsc-2021
Send1N 4 181 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Siedzi ktoś tutaj jeszcze na Win10? jeżeli tak to możecie sprawdzić czy direct storage działa bo z tego co pamiętam mimo że W10 normalnie ma wsparcie to u mnie widniał napis że jest nieobsługiwany i dopiero po instatlacji W11 "zaskoczyło" (Game Bar > Ustawienia > Funkcje gier)
zakk87 83 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) @Send1N Win10 19045.5131 Niestety w domu przez VNC nie mam jak wywołać Gamebar, nie wiem o co halo. edit: przez UltraViewer zadziałało Win10 19045.5371 Edytowane 17 Stycznia przez zakk87 1
Send1N 4 181 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Czyli dobrze zapamiętałem to samo było u mnie a niby ma działać od wersji 1909 win10
Send1N 4 181 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Trochę poszperałem i z tego co wyczytałem to funkcja działa pod win10 ale na 11 jest po prostu kapkę wydajniejsza z tego powodu że w10 nie ma funkcji "BypassIO" (https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/storage/bypassio) stąd różnice informacji w gamebarze.
Czubatka Boża 176 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Microsoft twierdzi że zmusi graczy do przesiadki na Windows 11. Pamiętam że zainstalowałem Windows 10 i miałem taki sam problem. Dopiero jak zainstalowałem Windows 11 było wszystko OK. Ciekawie co dalej z Windows 10? Moim zdaniem Microsoft mocno się wywali na pysk za brak wsparcia Windows 10! W dniu 17.01.2025 o 07:23, Send1N napisał(a): Siedzi ktoś tutaj jeszcze na Win10? jeżeli tak to możecie sprawdzić czy direct storage działa bo z tego co pamiętam mimo że W10 normalnie ma wsparcie to u mnie widniał napis że jest nieobsługiwany i dopiero po instatlacji W11 "zaskoczyło" (Game Bar > Ustawienia > Funkcje gier) Edytowane 29 Stycznia przez Czubatka Boża
Pawelek6 253 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Jak to co z Win10? Nic. Przeciętny Kowalski nie wiadomo czy w ogóle wie co się święci, o co chodzi itp. itd., więc będzie używał dalej. To, że system nie będzie otrzymywał aktualizacji, to nie znaczy, że nie będzie działał. Programy będą, wbudowany defender będzie się aktualizował, wszystko będzie działać. Ile ludzi dawniej siedziało na XP, Vista czy 7 na piracie, mieli wyłączone aktualizacje i żyli w najlepsze przez lata? Świat się nie zawali. Dla typowego obywatela to mały problem, bo zwykłej osobie raczej mało kto zechce zrobić "wjazd na komputer". Biorąc pod uwagę ile mln (czy nawet mld) komputerów jest na świecie, trzeba mieć nie lada "farta". Bardziej wyraźny problem to mogą mieć firmy, które w większym stopniu muszą dbać o bezpieczeństwo, gdyż są mocniej narażone i mogą potencjalnie więcej stracić.
Send1N 4 181 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia W10 loT enterprise ma wsparcie do 2031 w dodatku jest najbardziej responsywną wersją dziesiątki więc śmiało można instalować bez obawy o koniec wsparcia w tym roku w przypadku innych wersji.
Strutter 28 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego @Send1N Nawet 2032. https://learn.microsoft.com/pl-pl/lifecycle/products/windows-10-iot-enterprise-ltsc-2021 1
Adikon 140 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Podlinkuje ktoś win10 ten wspierany do 2032 roku? Miałem gdzieś link i zgubiłem
Pawelek6 253 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 wybierasz, jest tylko eng., polski musisz sobie dograć: KLIK. 1 1
Send1N 4 181 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego Oho wyczuam ciąg dalszy walki ze stutteringiem, tonący brzytwy się chwyta
Rekomendowane odpowiedzi