Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Generalnie to jest duży krok wstecz względem Franka. Te twarze są tragiczne a oprawa nie usprawiedliwia tych wymagań. Dobrze że historia ciekawi.

Uuu to słabo jak regres względem The Casting of Frank Stone 😬

Opublikowano

Zastanawiam się po co w ogóle dodają tam marny gameplay ze skradaniem się? Tylko dla pretekstu nazwania tego grą? 
Tak naprawdę jest to visual novel w 3D, z rozgrywką marnującą czas.
Pierwszy trailer z tematu był niemalże masą czerwonych flag, przez aromat konsultantów. :E 

Jeśli trzyma to ciekawą fabułę lub wybory to niech będzie, ale mnie nigdy nie chwyciły te gry oparte na samych wyborach.

Opublikowano (edytowane)

U mnie z FSR4 Quality + AFMF2.1  w 1440p z RT , deatale max , na początku gry gdzie można przejąć kontrole nad postacią 163FPS, wiec jest dobrze. ;) Podczas demka na początku 200-240FPS , ograniczenie ustawione w grze na 120FPS.  

Edytowane przez Hard Reset
Opublikowano

Trochę smutne, że najlepszą grą tego studia nadal pozostaje Until Dawn, które wydali ponad 10 lat temu. 

Directive 8020 na pewno sprawdzę, gdy trafi się jakaś solidna promocja.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 13.05.2026 o 10:36, aureumchaos napisał(a):

image.png.06013b8d8b243b5f240cff8096ab36ef.png

Ponoc w nvidia app trzeba ustawic FG na recomended latest i wtedy FG zaczyna dzialac lepiej z PT. Przetestuje ktos? W pracy siedze i nie moge :P

Nic nie działa,nic się nie zrobi, bo FG od Nv jest skopany - nie działa po aktywacji PT

https://steamcommunity.com/app/2255370/discussions/0/836124330258759105/?l=bulgarian

Za to działa i można użyć FG od Intela razem z DLSS...Kosmiczna gra, kosmiczne cyrki:)

Edytowane przez X360
Opublikowano

Chyba pierwsza moja gra tego typu gdzie kolejne przejście i postaranie się by wszyscy przeżyli nie ma kompletnego sensu jak już znamy fabułę.

Szkoda że warstwa techniczna jest tak słaba. Bywają lokacje gdzie nie ma nawet 30fps.

Wszelkie dźwięki,odgłosy czy voiceacting to topka.

Pozycja obowiązkowa dla fanów kosmicznych horrorów. Widzę tu potencjał na bardzo dobry film sf.

7.5/10.

Screenshot_2026-05-14-11-53-01-25_a5f05134355d0c28d0e7113add1d3465.jpg

Opublikowano

MI ten trik z intelem FG nie dziala. Jak mam dlss Q wszystko max i wlaczam PT z intel FG to mam 30 fps cinematic experience... A z DLSS FG mam 45 FPS wiec juz jak gry na steam decku %-)

Gram bez PT, reszta max z FGi mam leciutko ponad 100 ze spadkami do 80 lub 90 ale nie odczuwalne z gsync... Sama gra to takie polaczenie filmu prometeusz z Life jesli ktos ogladal :P Podoba sie mi to. 

Opublikowano

image.png.e6e7599147826acf1ec6ec143b13339e.png

Im dalej tym gorzej... daje 6,5/10

Nie da sie przewijac cutscenek w powtorzeniach wiec nie mam sily sparwdzac wszystkich wyborow. Pomimo kluczowych i tak trzeba isc przez nastepne 4 traity zajmujace 1h... Skradania pozniej jest za duzo... Taka sobie bym powiedzial. za 50zl moze warto a moze nie. Mialem tez freeze ze obraz sie zatrzymywal a audio dalej szlo. Znalazlem na steam ze trzeba wylaczyc RT i pojdzie no i poszlo... 

Opublikowano

Wiem, że to za szybko, bo jestem dopiero w drugim epizodzie, ale póki co kasztan straszny. Nie ma totalnie podjazdu do np. House of ashes, które uwielbiam. Co chwilę tanie jump scare jak w kinie klasy B. Nie lubię żadnej postaci i oby wszystkie zginęły :E

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ale skradania wiecej... Masz rację w tym, że akcja się zaczyna i jest jej więcej ale mi chodziło bardziej o zderzenie się z oczekiwaniami. Nie ma kuratora, ta gra jest inna niż poprzednie. Powiedziałbym to taki re6 kiedy ktoś lubi bardziej re7 i 8. Do tego jeszcze te zwiechy w 7 akcie mnie złapały... Za każdym razem jak alien wyłaził to ta sama za długa animacja jak drze ryja...  Do tego woke na każdym kroku. Rodowita angielka hinduska,  wszystkie laski ogolone i lesbijka i do tego znieeiescialy gej... Ehhh

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano

pykałem ostatnio  trochę w  Calisto Protocol więc pomyślałem,  że to te sobie odpalę i póki co  fajnie,  dla  mnie historia póki co intryguje i ciekaw jestem  co  dalej- ukończyłem odcinek  2 i na dziś styka,  

beż  spojlerów proszę ;)