Skocz do zawartości

Xbox Series X|S - Oficjalny Temat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co to za szopka się odstawia? :E 

https://www.gry-online.pl/newsroom/xbox-series-x-zostanie-wycofany-z-polski-w-sieci-pojawily-sie-nie/zb2bc40

No lolegro ceny niektórych XSX jak za ps5 Pro albo wyższe nawet, szkoda że w tym Januszlandzie tak szybko na stacjach nie reagują kiedy baryłka potanieje :P Wczoraj w Biedrze stałem 10 min w kolejce bo jakaś baba z Czech masło kupowała na kilogramy, istny cyrk :D 

Za to jak bzdurne konsolki czy napędy do nich z jakiś względów jeszcze nieoficjalnych mogą podrożeć, jeśli istnieje jakaś choćby najmniejsza przesłanka ku temu to reakcja sklepów i Januszków jest natychmiastowa.

vEM24h4rFeyQ2fDCnDGGCy4yf9tQAzzvbjMzn1FL

• Sad 1
Opublikowano

„Świetna” decyzja Microsoftu, ze sklepów prawie wywiało  już konsolę, to i ceny oszalały. Niech jeszcze używki zdrożeją to swojego opchnę:E

Nie wróży to dobrze następnej generacji, jeśli będzie to jaka i jeszcze na wybranych rynkach? Cofamy się do bambusowego lasu

Opublikowano

Tworzą usługę, masz płacić abonament i być szczęśliwy;D

Microsoft oświadczył, że konsola zniknęła ze sklepów z powodu dużego popytu przedświątecznego. Może. 
Ale kurczę, xsx sprzedaje się słabo, fakt. Nigdy problemów z jego dostępnością nie było, z premierą włącznie, a teraz po 4 latach ludzie się rzucili?

Opublikowano (edytowane)

MS wprowadza bialy model z dyskiem 1tb oraz nowy model z napedem i dyskiem 2tb, no ale portale podlapaly drame i sieja panike, ze cos wycofali :cool: Po prostu chwilowo brak dostaw nowego modelu a stary sie na pniu wyprzedaje. O nowych modelach i kiedy maja byc wprowadzone wiadomo juz od miesiecy.

https://www.euro.com.pl/konsole-xbox-series/microsoft-xbox-series-x-1tb-bez-napedu-bialy.bhtml

Z napedem jeszcze nie dodali.

https://www.purepc.pl/microsoft-zapowiada-nowe-wersje-konsol-xbox-series-x-w-tym-takze-wariant-pozbawiony-napedu-blu-ray

https://www.ppe.pl/news/359663/xbox-series-x-w-polsce-xbox-polska-wyjasnia-problem-dostepnosci-konsol.html

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

MS wprowadza bialy model z dyskiem 1tb oraz nowy model z napedem i dyskiem 2tb, no ale portale podlapaly drame i sieja panike, ze cos wycofali :cool: Po prostu chwilowo brak dostaw nowego modelu a stary sie na pniu wyprzedaje. O nowych modelach i kiedy maja byc wprowadzone wiadomo juz od miesiecy.

https://www.euro.com.pl/konsole-xbox-series/microsoft-xbox-series-x-1tb-bez-napedu-bialy.bhtml

Od miesięcy się mówi o tym, źe M$ się wycofuje z Xbox z Europy a ty twierdzisz, że się na pniu sprzedaje :E

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, reddy napisał(a):

1. konsola zniknęła ze sklepów z powodu dużego popytu przedświątecznego. Może. 

2. a teraz po 4 latach ludzie się rzucili?

1. Zawsze tak było, dotyczyło to PSX, PS2, PS3 itd.

2. Tak. Są lecący na ex-y (szczególnie fanboje Sony). Ja wersje beta mam głęboko gdzieś od czasu Hitman 2016, nie gram w żadne beta / alpha na premierę.

Oto ostatnie premiery (jako, że je olewam to nie podam wszystkiego):

-jakiś badziew odgrzewany kotlet Call of Duty (nr1 na TA, ex GP)

-jakiś hit Indiana Jones (nr3 na TA)

-Flight Simulator 2

-Marvel Rivals (to nie ex ale nr4)

Edytowane przez sino
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Kris194 napisał(a):

Od miesięcy się mówi o tym, źe M$ się wycofuje z Xbox z Europy

Przeciez nie wycofuje konsol, beda tylko nowe rewizje.  Stonowisko MS Polska tez nic nie pisze o jakims wycofywaniu ;)

Wycofuja konsole, a jednoczesnie pakuja nowe rewizje do sklepow  :cool:

37 minut temu, Kris194 napisał(a):

a ty twierdzisz, że się na pniu sprzedaje

Stare modele beda zastapione nowymi dlatego stare sa wyprzedane i nie ma dostaw nowych wiec w sklepach brakuje obecnie konsol. Dostawy nowych modeli beda w styczniu, a z XSS nie ma tego problemu.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
31 minut temu, sino napisał(a):

1. Zawsze tak było, dotyczyło to PSX, PS2, PS3 itd.

Nie było żadnego dużego popytu przedświątecznego, wejdź sobie na morele czy mindfactory i sam zobacz.

27 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Przeciez nie wycofuje konsol, beda tylko nowe rewizje.  Stonowisko MS Polska tez nic nie pisze o jakims wycofywaniu ;)

Wycofuja konsole, a jednoczesnie pakuja nowe rewizje do sklepow  :cool:

Stare modele beda zastapione nowymi dlatego stare sa wyprzedane i nie ma dostaw nowych wiec w sklepach brakuje obecnie konsol. Dostawy nowych modeli beda w styczniu, a z XSS nie ma tego problemu.

Wiesz o tym, że wersja limitowana "Galaxy Black" ominęła między innymi nasz rynek, prawda?

Opublikowano

Byc moze, nie sledze rynku xboxa. Tak czy innaczej z rynku konsola nie zniknie ;) Co najwyzej bedzie model bez napedu ale oba obozy zmierzaja w strone cyfryzacji. A poki co MS Polska potwierdzil, ze to chwilowe braki w dostawach.

Opublikowano

Jak tylko zobaczyłem, że niby się wycofują, zajrzałem na olx u siebie, a tam series x za 1500 pełen komplet i do negocjacji.

Ja akurat sobie podarowałem bo i tak niemiałbym czasu podjechać, ale patrzę że i tak już nie ma :E. Tak czy siak spoko cena.

Na prawdę ten ms... w końcu zrobili spoko konsole po xbonie to zamiast rozwijać, to ubijają.

Opublikowano
7 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

a stary sie na pniu wyprzedaje

Tak, tak… XSX stoi w każdym domu obok napędu blu-ray (do PS5 Pro) kupiony w cenie sugerowanej 459 zł…

5 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Stare modele beda zastapione nowymi 

Tak, będą… jeden sklep wrzucił „wkrótce” a miesiąc temu jak wysłałem zapytanie - kiedy będą mieć to otrzymałem informację że nie mają nawet orientacyjnej daty kiedy przyjdzie. Trzeba czekać. 
Jakoś PS5 Slim weszło to nie było ani jednego dnia braku PS5 FAT, a tutaj mamy już od kilku miesięcy braki w sklepach XSX a nowego XSX Digital i XSX2TB ani widu, ani słychu w Polsce… 

Opublikowano
12 minut temu, kanon7 napisał(a):

Tak, tak… XSX stoi w każdym domu obok napędu blu-ray (do PS5 Pro) kupiony w cenie sugerowanej 459 zł…

Wyprzedal sie bo nie ma nowych dostaw a popyt nadal jest, czego nie rozumiesz ??

Opublikowano
16 minut temu, kanon7 napisał(a):

ani widu, ani słychu w Polsce… 

Dostawy beda w styczniu.

2 minuty temu, kanon7 napisał(a):

@Phoenix.  5 szt. codziennie sprzedają w Europie i się wyprzedało, a podaż nie nadąża, czego nie rozumiesz?

O prosze to ja mam jednak inne dane z duzej sieciowki w polsce ;)

Opublikowano

@Phoenix.  "Dostawy beda w styczniu."

Nie wierzę w to, ale... hipotetycznie będąc dużym optymistom że tak będzie, mogę się założyć że dostępność ich będzie takie samo jak w Sony, tj.:

dostępność PS5 Pro Digital = dostępność XSX 1TB Digital
dostępność napędów blu-ray do PS5 = dostępność XSX 2TB z napędem

Opublikowano

Tylko o co tak naprawdę sie rozchodzi jak konsole u niemca za 2100 dostępne od ręki a MS potwierdził w Polsce chwilowy większy popyt niż dostawy. To o co my walczymy bo nie rozumiem po co te przepychanki ?