Skocz do zawartości

Xbox Series X|S - Oficjalny Temat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 28.06.2026 o 17:31, reddy napisał(a):

Śmieszno-smutne, w jakiej dupie znajduje się MS.

Szkoda, bo pierwszy klocek czy 360 to było coś, ale jak co generacje wszystko wywraca się do góry nogami to jak można traktować ich poważnie.

Btw. jak tanio poszedł ten xsx? 

Opublikowano

1700zł, premierowy wypust, plus Wiesiek 3 i dwa pady, ale jeden mocno przeorany. Ze 3 miechy temu to było.

Ale sprzedał się na olx w 4 minuty8:E

Osobno trochę pudełkowych gier też opchnąłem, więc dla mnie ok. 

Ps5 w styczniu za 1900 w Empiku wziąłem, większość mitycznych exów już ograna;)

Opublikowano
18 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Bardzo dobrze ze sie wzieli za to w koncu i wywracaja marke do gory nogami bo taki jaki obral kierunek phill to widac do czego doprowadzil. Moze w koncu ogarna ten smietnik jakim jest GP przy okazji. 

Co to za wywracanie? Czasy Halo Gears Forza już mieliśmy i też się nie przyjęły.

Pójście w 100% w blockbustery i ubicie mniejszych/odważniejszych studiów z perspektywy gracza nie jest zmianą na plus.

Opublikowano

Xbox musi wrocic do tego czym byl wczesniej za dobrych czasow, a nie maszynka do grania we wszystko na wszystkim. Exy to podstawa, dobre gry, a nie :kupa: Indyki z GP produkowane na potege.  Dzisiaj nawet ten GP mnie nie zacheca, nie wiem co by tam musialo byc zebym go kupil. 

Opublikowano
32 minuty temu, slafec napisał(a):

ciekawe jak tam Kojima.

To studio niezalezne wiec ma sie dobrze i miec bedzie ;) 

5 godzin temu, galakty napisał(a):

Xbox dziś nawet Forzy Motorsport nie ma... Kiedyś to Kinecty były, dziś poza Game Pass żadnej zalety ten klocek nie posiada. 

Dlatego ta marke trzeba wywrocic do gory nogami i potrzasnac, zrobili z niej wszystko i nic. 

Opublikowano (edytowane)

Dlatego Kojima moze spac spokojnie ;) 

I nie zmniejszaja ilosc forsy jaka beda finansowac tylko przekierowuja to na inne wdg nich projekty. 

Ex od Kojimy bedzie jak najbardziej porzadany na ich platformie i zapewne nie kosztuje majatku :D 

https://insider-gaming.com/hideo-kojimas-od-is-reportedly-safe-from-planned-xbox-cuts/

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
Opublikowano
21 godzin temu, slafec napisał(a):

Co to za wywracanie? Czasy Halo Gears Forza już mieliśmy i też się nie przyjęły.

Pójście w 100% w blockbustery i ubicie mniejszych/odważniejszych studiów z perspektywy gracza nie jest zmianą na plus.

Problemem było pompowanie kasy w gówno projekty, w których najważniejsze było promowanie pewnych ideologii, brak kontroli wydatków, współpraca min. z Sweet Baby Inc itd.. Asha robi porządki, zamyka studia, które ssały kasę i nie przynosiły zysków. Fala zwolnień dopiero przyjdzie w Xbox, pierdyknie jak meteoryt, który wytłukł dinozaury. Zarząd MS się wku****, całkiem słusznie, bo Phill i Sarah się bawili i nic dobrego z tego nie wyszło.

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 30.06.2026 o 15:04, galakty napisał(a):

Xbox dziś nawet Forzy Motorsport nie ma... Kiedyś to Kinecty były, dziś poza Game Pass żadnej zalety ten klocek nie posiada. 

Normalny pad ma ;) Nigdy nie miałem żadnej konsoli, bo ja od zawsze gracz PC, ale jeśli miałbym kupić w końcu konsolę kiedyś, to tylko XBOX by mnie interesował. Grałem wiele razy u kogoś znajomego i po prostu ten pad od PS jest nie do przeskoczenia dla mnie. 

Opublikowano
W dniu 30.06.2026 o 15:04, galakty napisał(a):

żadnej zalety ten klocek nie posiada. 

Tak samo jak playstation czy switch 2. 

Choćby człowiek chciał przepalić kasę na głupoty to nie ma na co :EWszystko takie srakie się stało, a przy ciągle rosnących cenach to tym bardziej mniej opłacalne. 

Chyba sobie sprawię pro pada do switcha 1, mimo kiepskiego dpada, ale ta konsola to jeszcze jedyne z czego mam ochotę korzystać i pewnie jeszcze długo się nie zmieni, a jak wejdzie prawo o wymiennej baterii to już się go nie kupi.

• Upvote 1
Opublikowano
44 minuty temu, Gonzo3211 napisał(a):

Tak samo jak playstation czy switch 2. 

PS ma jakieś tam exclusive... Niektórzy dla jednej gry potrafią mieć konsolę (np. GT7), Switch 2 byłby spoko gdyby posiadał OLED. 

• Upvote 1
Opublikowano
15 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Bardzo dobry wynik.

A 100 mln? Przecież nie sprzedali tylu konsol! Nawet gdyby nie było X-a, a oferowali to na PS5 + PS4 (bez istnienia konkurencyjnych ofert Sony PSN) + PC to nadal 100 mln byłoby kuriozalne z uwagi na casuali. Casuale nie mają abonamentów, bo to dla nich za drogie (jeśli już to na miesiąc by coś ograć np. na premierę).

Tak więc potencjał PS5 + PS4 dający ze 150 mln aktywnych konsol mógłby dać góra 30 mln GP (bo tych naprawdę w miarę aktywnych z 1h dziennie jest może 30 mln konsol, ci co grają 1h na miesiąc czy rok abo nie kupią).

Opublikowano (edytowane)
W dniu 6.07.2026 o 22:22, Kris194 napisał(a):

Miało być 100 mln, a jest 30 mln - a wiecie dlaczego?

Bo miliony graczy którzy załadowali sobie XGPU (przez Turcję, Argentynę itd.) na 2/3/4 lata do przodu po 8-9 zł na miesiąc, a teraz jak już im się skończyły pakiety 2/3/4 letnie i muszę kupić po 30/40 zł na miesiąc, zamiast 8-9 zł - to oni wypadli z obiegu i zamiast 37 mln, mamy 30 mln użytkowników. 
Głównym motorem napędowym wzrostu XGPU było: 14/30 dni za 1 euro + doładowania turcja / argentyna za 8-9 zł - uwalili to = "łeb na szyję" poszła się je$$ć ilość subskrybentów XGPU.... 

Edytowane przez kanon7
  • Upvote 2
Opublikowano
19 godzin temu, galakty napisał(a):

PS ma jakieś tam exclusive... Niektórzy dla jednej gry potrafią mieć konsolę (np. GT7), Switch 2 byłby spoko gdyby posiadał OLED. 

Oled albo lite albo cokolwiek w niższej litografii i z lepszym ekranem. Wiem bardzo dobrze po switch1 jaka to była ogromna różnica po zmianie nm.

No i przede wszystkim nowe gry bo na razie to słabo.

PS5 no niby by miało coś na wyłączność ale nie mogę się przemóc do tej konsoli mimo że prawdopodobnie ostatnia z napędem. Chyba przez ten ciekły metal i dryfowanie padów.

10 godzin temu, Elvis79 napisał(a):

W końcu :E a dpad naprawdę działa OK 

Nadeszła wiekopomna chwila :E. Kusił od dawna, a doszedłem do wniosku że skoro kocham switcha i tylko z niego głównie korzystam to może jednak ten pro pad się przyda. No i pewnie zaraz wyrzucą ze sprzedaży.

Fajnie że bezprzewodowy i działa wybudzanie konsoli. 

Opublikowano
9 godzin temu, kanon7 napisał(a):

Bo miliony graczy którzy załadowali sobie XGPU (przez Turcję, Argentynę itd.) na 2/3/4 lata do przodu po 8-9 zł na miesiąc, a teraz jak już im się skończyły pakiety 2/3/4 letnie i muszę kupić po 30/40 zł na miesiąc, zamiast 8-9 zł - to oni wypadli z obiegu i zamiast 37 mln, mamy 30 mln użytkowników. 
Głównym motorem napędowym wzrostu XGPU było: 14/30 dni za 1 euro + doładowania turcja / argentyna za 8-9 zł - uwalili to = "łeb na szyję" poszła się je$$ć ilość subskrybentów XGPU.... 

Sam miałem przez lata Game Passa właśnie za te 4 zł, grałem w różne gry których bym nigdy nie kupił.

Teraz to się kompletnie nie opłaca, myślałem trochę że dla Xcloud warto, ale... głównie zależało mi na FM8 którą uwalili jakiś czas temu, także dupa.