Skocz do zawartości

The Elder Scrolls IV Oblivion Remastered

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 617
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, DITMD napisał(a):

Dark Brotherhood mieli fajne questy, tak dawno w to grałem że praktycznie będę w to grać jak w nową grę.

Tak samo gildia złodziei, ta gra stała zadaniami pobocznymi, bo główny wątek po czasie stawał się monotonny.

Jako fan Morrowinda, dla tej gry robiłem upgrade PC i dobrze ją wspominam, nawet ograłem ją ponownie jakieś 3 lata temu. Mam nadzieję, że poprawią level scaling, bo był męczący i powodował brak chęci levelowania, zdobywania lepszych itemów przez wrażenie wolnego progresu.

Grafika w remaku wydaje się być wyprana z kolorów, które robiły klimat w pierwowzorze, ale gra ma niby mieć możliwość przeskakiwania "między wersjami".

@voltq, na pewno nie z edycji oryginału, bo prawa do spolszczenia ma Cenega. 

Edytowane przez Fear
Opublikowano
Teraz, Fear napisał(a):

Mam nadzieję, że poprawią level scaling, bo był męczący i powodował brak chęci levelowania, zdobywania lepszych itemów przez wrażenie wolnego progresu.

Eksploracja tak samo nie miała sensu, bo wszystko było przypisane do naszego levelu, oby to poprawili.

Opublikowano
2 godziny temu, caleb59 napisał(a):

Oby było tak jak piszesz ale moim zdaniem to mniejsze studio też nie napawa optymizmem.

To nie wygląda na taki mały zespól i robili to ponoć we współpracy Bethesda Dallas i Bethesda Rockville sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie. Tutaj masz o nich nazywają się Virtuos.

https://en.wikipedia.org/wiki/Virtuos

12 minut temu, Vulc napisał(a):

Pamiętam jak pierwszy raz odpaliłem oryginał, na wtedy nowym sprzęcie. Jak na swoje czasy efekt był piorunujący, mimo tego że sama gra mnie ostatecznie nie rzuciła na kolana. Ogromny, piękny, otwarty świat robił niezapomniane wrażenie, tego nie sposób odmówić.

Pamiętam, że też testowałem swojego PC na Oblivionie pożyczonym  od wujka. Na tamte lata to było naprawdę coś. Gry nigdy nie skończyłem i wtedy grałem bardziej, żeby przetestować kartę, ale jak by ten Remake się udał i wyglądał jak na tych porównaniach to byłbym zainteresowany. 

Opublikowano
4 minuty temu, voltq napisał(a):

@Fear czyli bedzie tylko jezyk angielski? w sensie chodzi mi o napisy nie dubbing

a wersja na plycie bedzie w pudelku ?

Wszystko zależy czy studia tworzące remake zrobiły spolszczenie (mam na myśli tylko napisy), okaże się to podczas premiery. Zawsze jest szansa, że wykupili prawa od cenegi, ale jednak w to wątpię.

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, FerreroRoche napisał(a):

Mnie wkurzał kiepski dubbing, powtarzające się lokacje i level scalling. Do tego te kartoflane postacie, ale na to na szczęście był mod. 

Tak się składa, że opisałeś tym krótkim zdaniem całą serię. :E Do ES trzeba mieć odpowiednie nastawienie, bo przy takim Wiedźminie, te gry są suche, sztywne i pozbawione ikry. A i tak przyciągają miliony, taki klimat ceni mnóstwo osób. Level scaling fakt, to był dramat. Chyba nic o nim nie wspominali przy okazji nowej wersji, więc można mieć obawy, że nic się nie zmieniło.  

8 minut temu, skunRace napisał(a):

Pamiętam, że też testowałem swojego PC na Oblivionie pożyczonym  od wujka. Na tamte lata to było naprawdę coś. Gry nigdy nie skończyłem i wtedy grałem bardziej, żeby przetestować kartę, ale jak by ten Remake się udał i wyglądał jak na tych porównaniach to byłbym zainteresowany. 

Tak, to był idealny benchmark w swoim czasie, choć nie interesowałem się wtedy aż tak bardzo klatkami i ustawieniami graficznymi, więc nie pamiętam czy gra dusiła wszystko co było dostępne na rynku.

Opublikowano
7 minut temu, Vulc napisał(a):

Tak się składa, że opisałeś tym krótkim zdaniem całą serię. :E 

Nie przesadzajmy. Te aspekty akurat poprawili w Skyrimie. Oczywiście poza twarzami, które ponownie wyglądały fatalnie przy chociażby wydanym wcześniej Wieśku 2. 

Opublikowano

Jasne, poprawili, pisałem z przymrużeniem oka. ;) Nie zmienia to faktu, że i Skyrim pod tym względem nie błyszczał. A i tak go bardzo lubię. Dubbingu generalnie nie trawię praktycznie w żadnej grze, z oczywistymi wyjątkami, choćby w postaci wspomnianego Wiedźmina.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, samsung70 napisał(a):

to  ma być premiera, prezentacja? remake, remaster? od  wczoraj widze wiele rzeczy  na ten temat, ale jest to tak  chaotyczne ze glowa mała 

Remaster ale taki niby troche lepszy niz po najmniejszej lini oporu, premiera dzis po prezentacji na 3 platformach i game pass.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, FerreroRoche napisał(a):

Chyba żartujesz. Widać, że zupełnie inne assetty niż w wersji z 2006. To nie Crysis Remastered.

No wypadałoby żeby były nowsze co ? 🤣 Ta gra nadal będzie wyglądać i tracić starością a crysis remaster ma więcej usprawnień niż ci się wydaje. 

5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To już nie hejtujecie fali remasterów? :E 

Hipokryci tak mają, hejtuja tylko to co im wygodnie ;) 

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano (edytowane)

No ja nie mam zamiaru sie z toba licytowac, crysis na start wyglada lepiej wiec roznice sa adekwatnie mniejsze, Oblivion to przeciez sporo gorsza grafika i wyglada jak gowno wiec roznice sa bardziej widoczne golym okiem ;)  Takich rzeczy to myslalem, ze nie trzeba pisac :boink:

Edytowane przez Phoenix.