Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

chyba najtansza itx z ali pod lga1700
unika b760i blizzard

maskownica wbudowana a w zestawie poza jakąs instrukcją tylko kabel sata 

jeszcze jest jingye tez biala - 10usd drozej i ma 2x m.2 ale wygladała mniej premium :E 

IMG_0157.JPEG

IMG_0159.JPEG

IMG_0158.JPEG

IMG_0162.JPEG

IMG_0167.JPEG

Edytowane przez duniek
Opublikowano

Widziałem jakie ludzie przechodzili na necie tutoriale np. z BIOSami od Manichista czy tego drugiego producenta za czasów popularności X99/X299 i tanich Xeonów. Normalnie nie do uwierzenia, że można zwykły update BIOS tak spartolić, stąd ciekawy jestem, jak tutaj.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, duniek napisał(a):

chyba najtansza itx z ali pod lga1700
unika b760i blizzard

maskownica wbudowana a w zestawie poza jakąs instrukcją tylko kabel sata 

jeszcze jest jingye tez biala - 10usd drozej i ma 2x m.2 ale wygladała mniej premium :E 

Jaka ona tania 350 zł u chińczyka. :o  Jest też za 330 zł. :E

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano
4 godziny temu, bofff napisał(a):

mam soyo b650 itx i ma całkiem fajny BIOS

ale też myślę nad b760i na DDR4, bo leży  i się nudzi 12400/2x8GB

@duniekdaj jakąś relację z biosu i  z temp na VRM

odpalilem na chwile, i niestety spieprzony bios - w sumie ja nie mam zadnej potrzeby wchodzenia tam, poza ustawieniem profilu XMP - ile zem sie tego naszukal

trzeba dac Overclocking na enabled i dopiero wtedy pojawia sie zakladka z memory, dalem XMP profil i mobo nie bootuje, albo bootuje za 3 razem a i tak na 2133

chyba bede odsylal :E no chyba ze ktos chce 

2 godziny temu, Doamdor napisał(a):

Jaka ona tania 350 zł u chińczyka. :o  Jest też za 330 zł. :E

no ale gdzie znajdizesz tanszego itx-a ? najtansza b760 asrock 499 i wyglada bardzo biednie w porownaniu do tej

chcialem tez miec przykrecane radiatory na sekcje bo mial wleciec blok, ale jak sobie nieporadze z tym xmp to dramat

Opublikowano

ja mam wrażenie, że te b760i są jakieś generyki z jednej fabryki, a różnią się chyba tylko  BIOSem

te SOYO ma na swojej stronie w miarę regularne updaty  i sporo opini w internecie

z tych b760i  to jginyue ma jakieś review

ale imo taka płyta to ma sens do 250-300 pln do jakiś starych  gratów w niskokosztowym build

a mam właśnie takich  co  nie chce mi się nawet  wystawiać 12400/2x8/512ssd plus jakieś bloki i dan  a4h2o z olxa za 100pln

będzie custom loop za ca 1k do TV w salonie XD

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, bofff napisał(a):

ja mam wrażenie, że te b760i są jakieś generyki z jednej fabryki, a różnią się chyba tylko  BIOSem

te SOYO ma na swojej stronie w miarę regularne updaty  i sporo opini w internecie

z tych b760i  to jginyue ma jakieś review

ale imo taka płyta to ma sens do 250-300 pln do jakiś starych  gratów w niskokosztowym build

a mam właśnie takich  co  nie chce mi się nawet  wystawiać 12400/2x8/512ssd plus jakieś bloki i dan  a4h2o z olxa za 100pln

będzie custom loop za ca 1k do TV w salonie XD

jak pisalem, dla itx nie masz alternatywy

duzo tansza niz normalne, lepiej wyglada, lepsza sekcja zasilania, wiecej portow z tyłu (10 usd drozej jginyue ktora ma jeden port m.2 wiecej)

w dodaktu jak ktos robi bialy komp to itx bialej mobo chyba nie kupisz 

wady - dziwny bios i brak updatow - tej uniki nigdzie nie widze 

PS ogarnalem w koncu to XMP 

trzbea bylo ustawic napiecie 1,35V bo takie mam pamieci - na AUTO nie szlo 

Edytowane przez duniek
Opublikowano

nie ma nic na DDR4 ciekawego, paździerzowaty asrock b760i kosztuje 450-500, a b660i  używka poszła za 350, na 6+1+1 i portami projektowanymi  przez początkującego księgowego

b650i  kosztowała 80eur, w marcu ta b760i powinna być poniżej 70eur

więc masz rację nie ma alternatywy, jak ceny DDR5 nie spadną do tej  pory to sobie kliknę