Grolshek 801 Opublikowano Środa o 08:33 Opublikowano Środa o 08:33 5 minut temu, wallec napisał(a): Nie zdiagnozowałbym tego Miałem to samo odczucie. Szukałbym wszędzie i nie znalazł. Na pajączku by działało, po włożeniu do obudowy pupa.
duniek 350 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) chyba najtansza itx z ali pod lga1700 unika b760i blizzard maskownica wbudowana a w zestawie poza jakąs instrukcją tylko kabel sata jeszcze jest jingye tez biala - 10usd drozej i ma 2x m.2 ale wygladała mniej premium Edytowane 17 godzin temu przez duniek
aerial 225 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Jeszcze niech tani ram zaczną robić i będziemy rozmawiać. Są jeszcze kilka lat do tyłu.
CryptTM 494 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu @duniek a jak z BIOSem tej mobo, trzeba robić przez tutorial z neta czy jednak da się po ludzku?
bofff 172 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu mam soyo b650 itx i ma całkiem fajny BIOS ale też myślę nad b760i na DDR4, bo leży i się nudzi 12400/2x8GB @duniekdaj jakąś relację z biosu i z temp na VRM
CryptTM 494 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Widziałem jakie ludzie przechodzili na necie tutoriale np. z BIOSami od Manichista czy tego drugiego producenta za czasów popularności X99/X299 i tanich Xeonów. Normalnie nie do uwierzenia, że można zwykły update BIOS tak spartolić, stąd ciekawy jestem, jak tutaj.
Doamdor 2 305 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) 7 godzin temu, duniek napisał(a): chyba najtansza itx z ali pod lga1700 unika b760i blizzard maskownica wbudowana a w zestawie poza jakąs instrukcją tylko kabel sata jeszcze jest jingye tez biala - 10usd drozej i ma 2x m.2 ale wygladała mniej premium Jaka ona tania 350 zł u chińczyka. Jest też za 330 zł. Edytowane 10 godzin temu przez Doamdor
duniek 350 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 4 godziny temu, bofff napisał(a): mam soyo b650 itx i ma całkiem fajny BIOS ale też myślę nad b760i na DDR4, bo leży i się nudzi 12400/2x8GB @duniekdaj jakąś relację z biosu i z temp na VRM odpalilem na chwile, i niestety spieprzony bios - w sumie ja nie mam zadnej potrzeby wchodzenia tam, poza ustawieniem profilu XMP - ile zem sie tego naszukal trzeba dac Overclocking na enabled i dopiero wtedy pojawia sie zakladka z memory, dalem XMP profil i mobo nie bootuje, albo bootuje za 3 razem a i tak na 2133 chyba bede odsylal no chyba ze ktos chce 2 godziny temu, Doamdor napisał(a): Jaka ona tania 350 zł u chińczyka. Jest też za 330 zł. no ale gdzie znajdizesz tanszego itx-a ? najtansza b760 asrock 499 i wyglada bardzo biednie w porownaniu do tej chcialem tez miec przykrecane radiatory na sekcje bo mial wleciec blok, ale jak sobie nieporadze z tym xmp to dramat
bofff 172 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu ja mam wrażenie, że te b760i są jakieś generyki z jednej fabryki, a różnią się chyba tylko BIOSem te SOYO ma na swojej stronie w miarę regularne updaty i sporo opini w internecie z tych b760i to jginyue ma jakieś review ale imo taka płyta to ma sens do 250-300 pln do jakiś starych gratów w niskokosztowym build a mam właśnie takich co nie chce mi się nawet wystawiać 12400/2x8/512ssd plus jakieś bloki i dan a4h2o z olxa za 100pln będzie custom loop za ca 1k do TV w salonie XD
duniek 350 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 55 minut temu, bofff napisał(a): ja mam wrażenie, że te b760i są jakieś generyki z jednej fabryki, a różnią się chyba tylko BIOSem te SOYO ma na swojej stronie w miarę regularne updaty i sporo opini w internecie z tych b760i to jginyue ma jakieś review ale imo taka płyta to ma sens do 250-300 pln do jakiś starych gratów w niskokosztowym build a mam właśnie takich co nie chce mi się nawet wystawiać 12400/2x8/512ssd plus jakieś bloki i dan a4h2o z olxa za 100pln będzie custom loop za ca 1k do TV w salonie XD jak pisalem, dla itx nie masz alternatywy duzo tansza niz normalne, lepiej wyglada, lepsza sekcja zasilania, wiecej portow z tyłu (10 usd drozej jginyue ktora ma jeden port m.2 wiecej) w dodaktu jak ktos robi bialy komp to itx bialej mobo chyba nie kupisz wady - dziwny bios i brak updatow - tej uniki nigdzie nie widze PS ogarnalem w koncu to XMP trzbea bylo ustawic napiecie 1,35V bo takie mam pamieci - na AUTO nie szlo Edytowane 5 godzin temu przez duniek
bofff 172 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu nie ma nic na DDR4 ciekawego, paździerzowaty asrock b760i kosztuje 450-500, a b660i używka poszła za 350, na 6+1+1 i portami projektowanymi przez początkującego księgowego b650i kosztowała 80eur, w marcu ta b760i powinna być poniżej 70eur więc masz rację nie ma alternatywy, jak ceny DDR5 nie spadną do tej pory to sobie kliknę
Doamdor 2 305 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 5 godzin temu, duniek napisał(a): no ale gdzie znajdizesz tanszego itx-a ? najtansza b760 asrock 499 i wyglada bardzo biednie w porownaniu do tej chcialem tez miec przykrecane radiatory na sekcje bo mial wleciec blok, ale jak sobie nieporadze z tym xmp to dramat Nie ma taniej, mój ASRock B760 ITX na DDR4 kosztował 650 zł, do i5 14600K z kagańcem na 90W jest ok. Szukałem płyty ITX pod DDR5, ale widząc jak DDR5 zyskały na wartości, to nie ma sensu kupować Z790 na DDR5.
duniek 350 Opublikowano 4 minuty temu Opublikowano 4 minuty temu 2 godziny temu, Doamdor napisał(a): Nie ma taniej, mój ASRock B760 ITX na DDR4 kosztował 650 zł, do i5 14600K z kagańcem na 90W jest ok. Szukałem płyty ITX pod DDR5, ale widząc jak DDR5 zyskały na wartości, to nie ma sensu kupować Z790 na DDR5. 90W? sekcja nie daje rady czy jak?
Rekomendowane odpowiedzi