Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no ale mialo byc dodane obsluga wysokiego odswiezania i wysokiej liczby fps, w podstawie byl lock na 188

ogolnie i tak ma to male znaczenie bo nie wyciagne jakos duzo wiecej niz te 120, ta wersja lepiej dziala ogolnie bo w tamtej swiat sie doczytywal i czasem bylo widac migniecia ekranu

no i trawa na ultra nie robi takiej sieczki co wczesniej przy robieniu baczkow na wzgorzach

Opublikowano

Ze swojej strony powiem, że gra wygląda lepiej: jest bardziej 3d, bardziej wypukła, bardziej namacalna. Jedyny minus to oryginalna kolorystyka, czyli u mnie takie trochę żółtawe naleciałości, które świetnie niwelowały do tej pory mody pochodne NaturalVision (a które teraz nie chcą się zainstalować).

Opublikowano (edytowane)

Też macie jakąś dziwną „poświatę” po boku ekranu czasami? Jakby efekt flary na samym początku w tej zimowej scenerii. Dziwnie to wygląda zamiast tego całego RT mogli natywny HDR dodać. 

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Też macie jakąś dziwną „poświatę” po boku ekranu czasami? Jakby efekt flary na samym początku w tej zimowej scenerii. Dziwnie to wygląda. 

Ogólnie odczuwam przesadzony efekt poświaty jako taki, aż zastanawiałem się czy nie ma jakiejś opcji go wyłączającej. 

"zamiast tego całego RT mogli natywny HDR dodać"

Właśnie chyba to RT dodaje głębi tej grze.

Edytowane przez kptEnter
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Później też to jest tu po prawej stronie na ścianie. Irytuje dość mocno. 

IMG_9054.jpeg

Mi chodzi bardziej o ten samochód po lewej, no świeci się jak psu jajca.

Edytowane przez kptEnter
Opublikowano (edytowane)

Na plus przy jeździe haptyka na spustach. W sumie załapałem zajawkę aby od nowa to przejść. W 120 klatkach kiedyś to nawet się nie marzyło aby w to zagrać. ;) Pod wrażeniem jestem fillingu strzelania po tylu latach. 

image.thumb.png.680f44deb5b8a04439b00ecff7f3f57c.png

• Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Na plus przy jeździe haptyka na spustach. W sumie załapałem zajawkę aby od nowa to przejść. W 120 klatkach kiedyś to nawet się nie marzyło aby w to zagrać. ;) W sumie pod wrażeniem jestem fillingu strzelania po tylu latach. 

oczywiście aima masz wyłączonego?

Opublikowano

A ja mam malutki stuttering ze wszystkimi opcjami na max. Np. po wyjściu z domu Franklina wystarczy się porozglądać i delikatnie szarpie, nie wiem co jest na rzeczy.

Poza tym dźwięk nie pierdzi i mapa świata działa płynnie.

Opublikowano (edytowane)

Ja dodam, że naprawili te czarne pasy po bokach ekranu w przerywnikach. Nie wiem czy tylko ja tak mialem czy był to szerszy problem. 
Po tylu latach skala detali dalej jest poza zasięgiem większości współczesnych gier. 

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, maras2574 napisał(a):

Wszędzie widzę że nowa wersja na Steam, srepic, a co z wersją od *R ? Też tam się zaktualizuje ? Ma ktoś taką ?

Nie ma mnie w domu, więc nie mogę sprawdzić :(

Na każdej platformie gdzie ktoś kupił GTA V jest darmowy update. Mam gre od Rockstar i jest update, tak samo jak z darmówką na Epic

Edytowane przez JohnyWol
  • Like 2
Opublikowano
10 godzin temu, caleb59 napisał(a):

Dobra - jakby komuś też przeszkadzał delikatny stuttering to polecam włączyć v-sync (synchronizacja pionowa) na wartość "pół (half)". Nie wiem dlaczego ale tylko to mi pomogło. :E 

Dlaczego nie używasz G-Sync czy FreeSync?