Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, huudyy napisał(a):

, bardziej odczuwam to jako taką posuchę w świecie SW, że nawet coś takiego da więcej frajdy niż to gówno co wyprodukowali z Adamem Driverem (który jako jedyny chyba mnie przekonał do siebie w 7 części) 

No i właśnie o to chodzi!  :E 

Opublikowano

Mówicie, że "Superman" Gunna to kupsztal? Pięknie. Dobrze, że odpuściłem seans w kinie, się w jakimś VOD obejrzy. "Avatar 3" też zapowiada się średnio, trailer wygląda jak sklecony na prędko, bo dział marketingu chciał coś pokazać w związku z wyciekami.

Opublikowano
4 godziny temu, Send1N napisał(a):

Już po trailerze wiedziałem że to będzie ten sam poziom co ten gniot z 2006r https://www.filmweb.pl/film/Superman%3A+Powrót-2006-138858 :E dawno się na żadnym filmie tak nie wynudziłem jak na tym superku z 2006 roku, dzięki za info przynajmniej nie zmarnuje kolejnych 2 godzin życia xD 

Superman z 2006 przy tym nowym to całkiem dobry film :E

42 minuty temu, Mar_s napisał(a):

A warto oglądać Avatara 2? Ja się zatrzymałem na "jedynce", i dopiero teraz sobie uświadomiłem że to już tak dawno było.  :) 

IMO warto, ale to tez żadna rewelacja. Natomiast widać tam solidne rzemiosło Camerona w efektach.

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, Mar_s napisał(a):

A warto oglądać Avatara 2? Ja się zatrzymałem na "jedynce", i dopiero teraz sobie uświadomiłem że to już tak dawno było.  :) 

Jedynkę było warto, dwójka jest nudna jak flaki z olejem... nie byłem w stanie nawet do końca dotrwać na siłę :E;) 

Opublikowano

Macie specyficzne podejście do filmów superbohaterskich. Przecież Superman to bardzo dobry akcyjniak "superbohaterski". 

Na pewno nie gorszy niż Thunderbolts i myślę że lepszy niż Kapitan Ameryka i fantastyczna Czwórka; z tegorocznych filmów tej kategorii.

W najgorszym razie można je wszystkie cenić jako dobre i obstawiam że nawet po zakończeniu roku, utrzymają się wśród kilkunastu najlepszych produkcji kinowych z 2025 roku. 

Ciężko takie filmy klasyfikować jako niewarte oglądania.

Opublikowano
41 minut temu, Badalamann napisał(a):

Macie specyficzne podejście do filmów superbohaterskich. Przecież Superman to bardzo dobry akcyjniak "superbohaterski". 

Na pewno nie gorszy niż Thunderbolts i myślę że lepszy niż Kapitan Ameryka i fantastyczna Czwórka; z tegorocznych filmów tej kategorii.

W najgorszym razie można je wszystkie cenić jako dobre i obstawiam że nawet po zakończeniu roku, utrzymają się wśród kilkunastu najlepszych produkcji kinowych z 2025 roku. 

Ciężko takie filmy klasyfikować jako niewarte oglądania.

Nie widzę w tym nic specyficznego. Ja podchodzę do każdego filmu tak samo. Nie ważne czy będzie o Supermanie, czy o Oppenheimerze.

Film w moich oczach jest dobry albo nie. I tyle.

• Upvote 2
Opublikowano

Ja Supka jeszcze nie oglądałem więc na jego temat się nie wypowiadam, ale szczerze mówiąc DC Extended Universe (czy jak to się teraz nazywa) mocno mnie zmęczyło tymi ciągłymi reebootami. W tym ćwierćwieczu już trzech gości grało Supka, i o ile się nie mylę również trzech Batmana, z tego tylko jeden grany przez Afflecka to część tego DCEU.

Oczywiście o to samo można oskarżyć Spider-Mana, tylko że tam jest kwestia praw autorskich które głupio sprzedano więc jego obecność w MCU to po prostu było coś co musiano wynegocjować z Sony.  :) 

• Upvote 3
Opublikowano

"Avatar 2" - piękny film o niczym, dopiero w ostatnim akcie coś się dzieje. Jak dla mnie, historia powinna zakończyć się na jednym filmie. Wizualnie wgniata w fotel i tutaj jak zawsze Cameron staje na wysokości zadania. Na "3" nie wybiorę się do kina, raz dałem się nabrać i wystarczy :) 

• Upvote 2
Opublikowano

Ja wręcz przeciwnie, przede wszystkim do kina się wybiorę, bo tego typu widowiska, szczególnie kręcone z myślą o 3D wymagają wielkiego ekranu (najlepiej IMAX) i solidnego nagłośnienia w dużej sali.

Nic dziwnego ze ludzie usypiają w domu jak to oglądają w jakiś wersjach telescreen na 55" TV i jakimś soundbarze ;)

Jak ten film ma zrobić wrażenie na takim gownosprzecie.

Opublikowano

Bo nie trwają po 3H... nie zaklniesz rzeczywistości nieważne jak bardzo chcesz.

Sam Cameron nie raz mówił ze Avatary to widowiska audio wizualne tworzone dla kin, a nie do domowego zacisz.

Pierwszy Avatar jest taki sam jak drugi i cala reszta która powstanie.

Tylko ze ludzie przy 1 poszli do kina, faktycznie zobaczyli w 3D, zobaczyli porządnie zrobione 3D, nie musieli siedzieć 3 czy 4H, bo to męczące i byli zachwyceni.

Proste.

Opublikowano

No ale niestety taka prawda.

Nawet 1 Avatara w domu lepiej się ogląda w 3D niż standardowo a teraz ręką do góry kto ma w domu 3D dziś...

Kto ma w domu 3D z wielkim ekranem...

A dlaczego ? Bo Avatar zawsze był i będzie tylko widowiskiem Audio Wizualnym, jak to mu odbierzemy to nic nie zostaje...

Wreszcie to w pełni zrealizowany komputerowo film, czego się tu spodziewać więcej.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

To ty przestań najpierw palic, wtedy może coś więcej zaczniesz ogarniać :E

Błyskotliwe!

3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

czego się tu spodziewać więcej.

Fabuły, historii, która zainteresuje 

To że film ma wyglądać, nie wyklucza tego, że może mieć ciekawą historię.

Edytowane przez j4z
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, j4z napisał(a):

Błyskotliwe!

No niestety prawda w oczy kole ;)

1 minutę temu, j4z napisał(a):

Fabuły, histori, która zainteresuje 

No tak, bo Avatar pod tym względem faktycznie był wyjątkowy.

Przecież w 2 jest dokładnie taka samo. Tylko więcej wody zamiast lasu i lepsze efekty :E

Opublikowano

Powtórzę się: szkoda, że gość, który zrobił Aliena i Terminatora marnuję się przy takim gównie.

1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

No niestety prawda w oczy kole ;)

Żartujesz czy mi ubliżasz? 

1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

No tak, bo Avatar pod tym względem faktycznie był wyjątkowy.

6 minut temu, j4z napisał(a):

Dzisiaj jestem innym widzem i oczekuję od filmu czego innego.