Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze przejście kampanii to jest jeszcze nic, najtrudniejszy boss imo ten końcowy z 3 aktu. Za to przy wyższym poziomie trudności, nagle bossowie którzy byli łatwi zaczynają nas oneshotować, resy spadają (jak w D2) i trzeba już bardziej kombinować z buildem. A za to 3 i 4 progi ascendancji to już jakiś żart, slabo to strasznie zaprojektowane. Ja jeszcze może się przemęcze ale bo gram mercem, ale postacie mele mają przerąbane. A co do legendarek, mi wyleciało już z 10 ale używam jednej a i tak jest do zmiany. Dobry rare wydaje mi się w lepszy niż 95% tych unikatów. 

Opublikowano

Tego triala nie idzie zrobić, to jest quest, muszę ukończyć 10 fal żeby dostać 2pkt ascendancy, coś czuję, że to oleję i najwyżej nie zrobię. Powalone.

Padniesz i zaczynasz od nowa, więc nie ma bata żeby zrobić, na 4 poziomie jest boss ze wszystkimi debuffami na raz.
Bo jak pójdę z głównym zadaniem, zrobię końcowego bossa to przepadnie mi owy Trial i 2pkt do ascendancy. Będzie gorzej i niż było xD
20241212153407_1.thumb.jpg.1cd428de31795dc59b41b83b7640c3dc.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, Little Sun napisał(a):

A co do legendarek, mi wyleciało już z 10 ale używam jednej a i tak jest do zmiany. Dobry rare wydaje mi się w lepszy niż 95% tych unikatów. 

A tak, w PoE1 było/jest to samo. Tak z 40/50% była do vendora (bo za niski lvl przedmiotu), ze 30-40% była dla innych postaci i reszta była rzeczywiście przydatna dla danej postaci. Więc większość rzeczy i tak się kupowało w markecie.

Opublikowano
13 minut temu, Gret napisał(a):

nic nie przepada, podleveluj sobie i wróć 

Chodzi o to, że muszę to skończyć zanim ukończę 3 akt i przejdę na 1akt(4akt) To na pewno przepadnie bo będzie inna poziom.

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Reddzik napisał(a):

Tego triala nie idzie zrobić, to jest quest, muszę ukończyć 10 fal żeby dostać 2pkt ascendancy, coś czuję, że to oleję i najwyżej nie zrobię. Powalone.

Padniesz i zaczynasz od nowa, więc nie ma bata żeby zrobić, na 4 poziomie jest boss ze wszystkimi debuffami na raz.
Bo jak pójdę z głównym zadaniem, zrobię końcowego bossa to przepadnie mi owy Trial i 2pkt do ascendancy. Będzie gorzej i niż było xD

Po tym czwartym bossie będziesz miał ukończony trial i dostaniesz te 2 punkty ascendancy. Po zmianie trudności możesz wracac na normal więc nic nie przepadnie. 

Edytowane przez userkiller
  • Thanks 1
Opublikowano

Dzięki za info. Na razie olałem, polazłem w inne miejsce i tam pobiłem hordę potworów z rasy nieludzkiej!  Wrócę i dam jeszcze szansę to ukończyć, wszystko zależy od farta w losowaniu, ale przedmioty są z góry ustalone, widzę, że non stop te same.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Reddzik napisał(a):

Właśnie też to ogarniałem, poszło easy ale mam 47lvl. Raz zginąłem bo mnie mroziły jakieś wieżyczki. 

Ten boss 3 aktu to jakaś popierdółka była :E

Edytowane przez Gret
  • Like 1
Opublikowano

Ubiłem bossa 2 aktu i muszę przyznać, że ten faktycznie był wymagający, chyba dopiero za 6 razem padł 0_o ale całkiem satysfakcjonująca walka.

No ale nie dropnal żadnej legendy :E

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.12.2024 o 22:39, userKAMIL napisał(a):

Kusi aby kupić :) Świetnie te skiny wyglądają!

obraz_2024-12-09_213916859.png

no jak ktoś ma 10 lat to tak :thumbup: , uważam że zaletą tej gry jest to że normalne itemki ze sklepu są znacznie fajniejsze z wyglądu i bardziej klimatyczne niż te choinki dla gimbazy ze szkolnego sklepiku :faja:

no ale wiadomo są różne gusta.

W dniu 9.12.2024 o 23:17, userKAMIL napisał(a):

W tym kontekście nigdy nie rozumiałem ludzi, którzy korzystają z gotowych buildów. Dla mnie odkrywanie tego samemu to esencja tej zabawy.

Prawie 5h za mną i jestem zachwycony rozmachem tego wszystkiego!

popieram, szukanie buildów w necie to jak przechodzenie "przygodówki" z solucją z gazetki, totalny bezsens i tracenie przyjemnosci z gry.

Edytowane przez Oldman
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Oldman napisał(a):

szukanie buildów w necie to jak przechodzenie "przygodówki" z solucją z gazetki, totalny bezsens i tracenie przyjemnosci z gry.

Bardzo ciekawy przykład...

Zapamiętam! :salut:

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)

Znowu nocka zarwana... Na początku 3 aktu przebudowałem czarkę na multielementalistkę. Całkiem fajnie szło na mapkach, ale bossowie to była mordęga ale Temple od Chaos niewykonalny. Król rzeki lawy zmusił mnie do respeca, bo za pierwszym podejściem zabrałem mu z 1/3 paska, aż do kaskady. Teraz czarka jest królową zimy i ma fajny crowd control. Król padł.

No i Ignagduk kogoś mi przypomina w tym anturażu:E

IMG_1509-880x440.jpg.edd7377f6f4e9d9b3ee10cf55b7bd137.jpg

Edytowane przez Marcusfff
Opublikowano (edytowane)

Mapy tier 4 i wyżej to jest rzeźnia, nie paść od jednego hita, no maks dwóch to jest osiągnięcie, a mam sporo zainwestowane w obronę i relatywnie dużo HP+ES. A jeśli zginiesz to cały progres do tej mapy zostaje utracony, więc generalnie musisz ją zrobić za pierwszym razem.

Imo 99% buildów się wywali na mapach wysokiego poziomu.

Edytowane przez Imm
Opublikowano
7 godzin temu, Oldman napisał(a):

no jak ktoś ma 10 lat to tak :thumbup: , uważam że zaletą tej gry jest to że normalne itemki ze sklepu są znacznie fajniejsze z wyglądu i bardziej klimatyczne niż te choinki dla gimbazy ze szkolnego sklepiku :faja:

No popatrz, ja mam ponad 30 i mi sie tam pdoba. Myslalem, ze w dzisiejszych czasach ludzie juz wiedza, ze mozna miec rozne gusta. 

Opublikowano
8 godzin temu, Oldman napisał(a):

popieram, szukanie buildów w necie to jak przechodzenie "przygodówki" z solucją z gazetki, totalny bezsens i tracenie przyjemnosci z gry.

Tylko to jest gra w której reset w dużej mierze polega na nowej postaci, także sorry ale to nie Diablo że pomyłki mało kosztują i można zmienić szybko build :D 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Imm napisał(a):

Mapy tier 4 i wyżej to jest rzeźnia, nie paść od jednego hita, no maks dwóch to jest osiągnięcie, a mam sporo zainwestowane w obronę i relatywnie dużo HP+ES. A jak zginiesz raz to cały progres do tej mapy zostaje utracony, więc generalnie musisz ją zrobić za pierwszym razem, na 1 życiu. Imo 99% buildów się wywali na mapach wysokiego poziomu.

Aż taki przeskok ? Z ciekawości ile masz hp/es i resy ?

Edytowane przez Little Sun
Opublikowano
W dniu 11.12.2024 o 20:34, wrobel_krk napisał(a):

Trochę D2 mix z soul like bossami. Trochę ewolucja poe1, trochę rewolucja.

Czekam na pełną wersję/dopracowana EA i kupuje

Ale to nei miało być w założeniu FtP? Tzn. rozumiem, że EA jest płatny, ale po osiągnięciu statusu Final, będą kosić kasę za dostęp, czy przynajmniej ci, którzy zapłacili za EA nie będą bulić dodatkowo?

Opublikowano

@wkamil73

To będzie darmowe, po EA. Dodatkowo masz kasę na zakłądki w ekwipunku i tak jak kupisz EA. Te zakładki jak ktoś gra na poważenie i tak trzeba kupić po tu jest tych przedmiotów w bród. No i zawsze warto wesprzeć devsów jak Ci się gra podoba i grasz nieraz te 2 do kilku tygodni na sezon jak ja w d4

Czy ktoś się orientuje te 6x zakładek za 110 golda bo jest promka w sklepie, czy to jest sensowna opcja?

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Joloxx9 napisał(a):

No wlasnie i tu jest maly problem, to EA wiec zmiana buildu nie powinna byc tak kosztowna :)

Wręcz powinna być darmowa, w jaki inny sposób mamy testować, skoro każdy będzie leciał po OP build ze strachu przed wpadką? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Little Sun napisał(a):

Aż taki przeskok ? Z ciekawości ile masz hp/es i resy ?

Przeskok jest ogromny między mapami niskiego poziomu, powiedzmy 1-2, a 4-6, później masz kolejny równie dużo przeskok. 

Do tego każda śmierć i tracisz 10-15% expa, ale to dopiero chyba od 70 lvl(ja mam 66). To będzie więcej niż zrobisz na dwóch mapach pośrednich(a jeśli wylosuje Ci akurat te większe, to stracisz około godzinę na nie), w drodze do tej jednej z bossem.

Wraz ze wzrostem poziomu map obrażenia jakie zadają zwykłe mobki rosną wykładniczo, nie mają jakoś dramatycznie więcej HP niż na mapach niskiego poziomu, ale obrażenia to zupełnie inna bajka. 

Możesz sobie wyobrazić jak to się skaluje w przypadku bossów. Spóźniłeś rolla? To zdechłeś od byle pierdnięcia.

Należy dodać, że nagroda za zabicie bossa na mapach wysokiego poziomu jest całkiem sensowna.

Generalnie mapy wysokiego poziomu są zbalansowane wokół idei, że będziesz robił idealne dodge rolle, inaczej padniesz.

Mam prawie 3k HP, ressy po 70-77%, gram wiedźmą bez minionów.

Edytowane przez Imm