Piłkarska blabla
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez galakty · Opublikowano
Zapewne tak. W starym 1.9 TDI na pompie nie było wodotrysków, ludzie to tankowali paliwem z koparki i śmigali całą Polskę, nikt się nie bawił w chłodzenie turbiny, robili chiptuning i jazda. Turbo padało? Może po 300kkm albo więcej. -
Przez huudyy · Opublikowano
Ja się z tym rozwiązaniem spotkałem przede wszystkim właśnie w sportowych, wyżyłowanych autach, jak Misiek Evo czy Subaryna jakikolwiek popul ma to w serii? -
Przez MaxaM · Opublikowano
Przytaczam tylko dobrze znane fakty. Tylko trzeba się trochę interesować tym tematem To ja Ci po raz 10 odpiszę to samo. Ford, Nissan, Mazda i parę innych to też plankton, że tak się uczepiłeś Skody? @huudyy @galakty Podejrzewam, że w tych przypadkach turbo jest wyżyłowane do granic z różnych powodów (np. oszczędność na materiale) i z tego względu pompka jest koniecznością. Teraz panuje tendencja aby problemy rozwiązywać skomplikowanymi rozwiązaniami zamiast dążyć do jak najprostszych i jak najmniej awaryjnych. -
Przez LeBomB · Opublikowano
Przez 7 miesięcy pełnego stosowania systemu kaucyjnego. To jest dobry wynik z tendencją wzrostową. 5% dotyczy plastiku ogółem, a nie chodzi o każdy rodzaj plastiku, więc ważenie śmieci jak to jeden tutaj zasugerował jest niemożliwe, bo recykling musi dotyczyć tego samego rodzaju plastiku z jakiego opakowanie zostało wprowadzone na rynek. A na przytoczony cel czas jest do 2029 roku. Ale w tym przypadku niespełnienie wymagań będzie wiązało się z opłatą opakowaniową, którą wprowadzający opakowanie na rynek (to nie tylko są producenci, ale np. dystrybutorzy, jeżeli ściągają produkt zza granicy) która to opłata trafi do budżetu państwa. Zatem myślisz, że ot tak odpuszczą?
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi