Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli wersja policji jest prawdziwa, tzn że wcześniej się rzucał i jednego z policjantów wywalił na ziemię to powiem, że, nie pochwalam, ale rozumiem, że czuli potrzebę mu oddać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Co potrafi taser od 5:05 :D śmiechłem :E w ogóle historia uciekiniera to Bareja by lepiej tego nie wymyślił. 

"5 kwietnia 2022 r. w Michigan City w stanie Indiana, gdzie Kelly, 26-letni mieszkaniec, został potraktowany paralizatorem przez policję podczas ucieczki. Kelly został oskarżony o trzy wykroczenia: noszenie pistoletu bez pozwolenia, stawianie oporu organom ścigania i fałszywe oświadczenie o tożsamości, po incydencie, w którym policja znalazła przy nim pistolet kalibru .22. Miał również dwa aktywne nakazy niestawiennictwa za wcześniejsze wykroczenia.

Kelly przyznał się do noszenia broni krótkiej bez licencji i stawiania oporu organom ścigania. Zarzut fałszywej tożsamości został oddalony.

Został skazany na 365 dni więzienia za każdy z zarzutów, przy czym oba wyroki zostały całkowicie zawieszone, co oznacza, że nie odbył kary więzienia

W tym samym dniu, w którym zapadł wyrok, Kelly został ponownie aresztowany i oskarżony o posiadanie marihuany, posiadanie substancji przedstawianej jako substancja kontrolowana oraz prowadzenie pojazdu bez prawa jazdy.

Kelly doznał poważnych obrażeń twarzy, w tym złamań, urazów zębów i otarć, co wymagało hospitalizacji w Franciscan Health Hospital. Jego rodzina poinformowała, że może potrzebować operacji rekonstrukcyjnej, prawdopodobnie w centrum urazowym w Indianapolis.

nie zgłoszono żadnych zarzutów ani postępowań dyscyplinarnych przeciwko funkcjonariuszom." 

U nas by pewnie mieli przewalone :E wiem że usa ale zakładać osobnego działu nie będę.

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano (edytowane)

Tej drugiej sprawy nie ma na YT, ale... oburzenie jednak bylo u ludzi ;) Tylko ze temat zalatwiony w "5 minut", a nie jak u nas pierdololo latami, bez znaczenia czy zrobili dobrze/zle.

Spoiler

W związku z nieprawdziwymi doniesieniami, które są zgłaszane i udostępniane w mediach społecznościowych, komendant policji Dion Campbell zainicjował spotkanie w departamencie policji w Michigan City w środę, 6 kwietnia 2022 r. – powiedział Forker. Celem spotkania, któremu przewodniczyła zastępca komendanta Jillian Ashley, było zapewnienie pełnej transparentności poprzez umożliwienie członkom najbliższej rodziny, burmistrzowi Michigan City Duane'owi Parry'emu, przedstawicielowi Rady Miejskiej Michigan City, przewodniczącemu Northwest Indiana Ministerial Alliance oraz przedstawicielowi NAACP Hrabstwa LaPorte (nieobecnemu na spotkaniu) zapoznania się z nagraniem z kamery nasobnej z incydentu, który miał miejsce 5 kwietnia 2022 r. Po zapoznaniu się z incydentem i zapoznaniu się z faktami z kamery nasobnej, komendant Dion Campbell w pełni popiera działania funkcjonariuszy, oświadczając, że działali zgodnie z prawem i z profesjonalizmem. Departament Policji w Michigan City miał okazję spotkać się z burmistrzem Michigan City Duane'em Parrym, prokuratorem hrabstwa LaPorte Johnem Lake'iem oraz porozmawiać z radcą prawnym Amber. Lapaich-Stalbrink w czwartek w sprawie 26-letniego mieszkańca Michigan City, Tahira Michaela Kelly'ego. „Aby zapewnić pełną transparentność w związku z tym zdarzeniem, Departament Policji Michigan City opublikuje dziś nagranie z kamery nasobnej na kanale YouTube ze względu na jego rozmiar” – dodał Forker.

Ale nie ma co, jak go wywalilo na ryj w powietrzu to epicko :E z tego co zrozumialem, to te kwestie obrazenia, to po zatrzymaniu z filmu, a nie tego drugiego po wyroku (poczatkowo zrozumialem, ze za drugim razem go pobili).

A tu jego teczka: https://laportein.mugshots.zone/?s=KELLY+TAHIR+MICHAEL

On juz 2 miechy po tej akcji byl ponownie zatrzymany... i jak oni to zrobili, ze raz po raz cos odawalal i nic :D Dragi, handel, bron. Akurat pod tym wzgledem u nas by sie lepiej zachowali.

Edytowane przez ryba
Opublikowano
25 minut temu, ryba napisał(a):

.

Pokaż ukrytą zawartość

W związku z nieprawdziwymi doniesieniami, które są zgłaszane i udostępniane w mediach społecznościowych, komendant policji Dion Campbell zainicjował spotkanie w departamencie policji w Michigan City w środę, 6 kwietnia 2022 r. – powiedział Forker. Celem spotkania, któremu przewodniczyła zastępca komendanta Jillian Ashley, było zapewnienie pełnej transparentności poprzez umożliwienie członkom najbliższej rodziny, burmistrzowi Michigan City Duane'owi Parry'emu, przedstawicielowi Rady Miejskiej Michigan City, przewodniczącemu Northwest Indiana Ministerial Alliance oraz przedstawicielowi NAACP Hrabstwa LaPorte (nieobecnemu na spotkaniu) zapoznania się z nagraniem z kamery nasobnej z incydentu, który miał miejsce 5 kwietnia 2022 r. Po zapoznaniu się z incydentem i zapoznaniu się z faktami z kamery nasobnej, komendant Dion Campbell w pełni popiera działania funkcjonariuszy, oświadczając, że działali zgodnie z prawem i z profesjonalizmem. Departament Policji w Michigan City miał okazję spotkać się z burmistrzem Michigan City Duane'em Parrym, prokuratorem hrabstwa LaPorte Johnem Lake'iem oraz porozmawiać z radcą prawnym Amber. Lapaich-Stalbrink w czwartek w sprawie 26-letniego mieszkańca Michigan City, Tahira Michaela Kelly'ego. „Aby zapewnić pełną transparentność w związku z tym zdarzeniem, Departament Policji Michigan City opublikuje dziś nagranie z kamery nasobnej na kanale YouTube ze względu na jego rozmiar” – dodał Forker.

Ale nie ma co, jak go wywalilo na ryj w powietrzu to epicko :E

On juz 2 miechy po tej akcji byl ponownie zatrzymany... i jak oni to zrobili, ze raz po raz cos odawalal i nic :D Dragi, handel, bron. Akurat pod tym wzgledem u nas by sie lepiej zachowali.

Może ten gość jest jakiś "nieszkodliwy" i temu tak mu pobłażają, ale to są stany więc to wuj wie o co chodzi. Ale co jak co, glebę piękną zaliczył :D muszę z tego gifa jakiegoś dopaść 

Podobnie :E 

jumping-out-of-water-dolphin.gif

2025_08_12_1022782_a3d21f.gif

Opublikowano

W tym roku coraz częściej widzę radiowozy z włączonymi światełkami żeby skręcić na zakazie lub przejechać na czerwonym jak nie zdąży a następnie wyłączają albo jadą około 65 km/h na drodze 50 km/h.

Opublikowano

Może nie polska, ale holenderska 

https://polishexpress.eu/polacy-zaatakowali-policjantow-w-holandii-po-akcji-ratunkowej/

"Do skandalicznej sytuacji doszło w Hadze z udziałem pijanych Polaków. Po akcji ratunkowej, w czasie której wyciągnięto z wody dwóch naszych rodaków, ci zamiast podziękować, zaatakowali policjantów. Sytuację zarejestrowały kamery."

To dlatego @Winter wczoraj się pytał na czacie o robotę w Polsce :E 

• Haha 5
Opublikowano
6 minut temu, Winter napisał(a):

Powiem Ci tyle, że lokalsi są zafascynowani Polską, gdy ją odwiedzą. Dziwią się, że ludzie są inni. Ja im zawsze tłumaczę, że w każdym narodzie jest niewykształcony element i tacy głównie wyjeżdżają. I wystarczy kilku, żeby zrobić opinię całej reszcie.

Polska jest piękna, tylko jest tak jak mówisz są elementy i to zazwyczaj się na takich trafia :) 

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 19.08.2025 o 09:39, Krystian03 napisał(a):

W tym roku coraz częściej widzę radiowozy z włączonymi światełkami żeby skręcić na zakazie lub przejechać na czerwonym jak nie zdąży a następnie wyłączają albo jadą około 65 km/h na drodze 50 km/h.

to i tak jest poprawa bo kiedyś to nie włączali nawet światełek haha

ja kiedyś miałem sytuację, gdzie mnie zatrzymano w zimę za to, że przypadkowo zarzuciło mi dupskiem (jechałem starym volvem z napędem na tył bez żadnych wspomagaczy i to w zasadzie była walka aby tym jechać prosto na ośnieżonej jezdni, ale niestety nie miałem tego dnia innego wolnego pojazdu). Policjanty finalnie nie dali mi żadnego mandatu, ale maglowali mnie z piętnaście minut i oczywiście straszyli, że jakby chcieli to by mi prawko zabrali, bo zagrożenie w ruchu lądowym bla bla. Na koniec odjeżdżając policjant wcisnął w tej nieoznakowanej beemie gaz do dechy i poleciał bokiem. Zrobił to umyślnie, bo w beemce czteronapędowej żeby tak zrobić, to trzeba powyłączać wszystkie systemy bezpieczeństwa (w tylnonapędowej zresztą też).

innym razem dwóch gliniarzy na "rutynowej kontroli" próbowało mi wmówić, że nie mam ubezpieczonego samochodu - to też było absurdalne, oni chyba byli z tej grupy którzy nie potrafią czytać.

ogólnie takich pozytywnych interakcji z policją w moim życiu to może było ze 2% z wszystkich.