Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, caleb59 napisał(a):

Wam trzeba głowy przepastować. Pograłem 2h i delta to ~12*C.

Mówię Wam, że to była jakaś anomalia - niedawno tak się złożyło, że grałem w cięższe gry typu TLOU 2, Assassyn Shadows, GTA 5 Enhanced, Wiedźmin 3, Cyberpunk 2077, Stalker 2 i żadna nie paliła w taki sposób karty.

Lepiej dmuchać na zimne bo wymaganie gier będą tylko rosły.

Edytowane przez ODIN85
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Odpaliłem grę jakiś czas temu.

Muszę przyznać, że gra jest naprawdę bardzo fajna. A kojarze tylko stękania na premierę. Może część bolączek wyeliminował patch 2.0.

Jak dla mnie spoko opcja dla osób chcących spróbować soulslike. Jak dla mnie jest prostsza niż seria Dark Souls.

• Upvote 1
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Chyba jestem już na końcu gry, lvl 80. Chyba jeszcze tyle nie kląłem grając w podróbkę soulsów. Gra może nie jest tak trudna jak BB czy seria Solus/Nioh ale ta praca kamery w niektórych miejscach to tragedia, a walka z 2 bossami przy dziadowskim namierzaniu nie poprawia rozgrywki. Widać, że tytuł został tak zaprojektowany aby gracz odnosił sporo obrażeń.

Opublikowano
2 godziny temu, samsung70 napisał(a):

cześć, czy jak w Mesjaszu ( Crimson Desert) mam 125h i udało mi się zabić kilku bossów, to czy jestem już gotów na przygodę tego typu? :wariat:

Najlepiej zacząć od Elden Ring, otwarty świat + popioły (pomocne duchy). Lords z 2023 ma trochę błędów (praca kamery, blokowanie się postaci, namierzanie wrogów) które mogą powodować dużą frustrację. Jestem już prawie na końcu gry i ostatnie lokacje przebiegam, nie walcząc z wrogami (za dużo ich i są za silni) np. Opactwo Świętych Sióstr :D "Soulsy" trzeba lubić, powtarzać po kilka razy te same lokacje i farmić walutę (no chyba, że ma się dobry refleks i opanowanie).

Opublikowano
12 godzin temu, samsung70 napisał(a):

cześć, czy jak w Mesjaszu ( Crimson Desert) mam 125h i udało mi się zabić kilku bossów, to czy jestem już gotów na przygodę tego typu? :wariat:

Jak chcesz zacząć przygodę to na początek DS3 albo DS1, moim zdaniem ER jest zbyt rozbudowany i idzie sobie tą grę zrobić bardzo łatwą z paroma wyjątkami, ale summony czy npc do pomocy to jest już taki easy mode i jakbyś później chciał ograć jakieś soulsy to się zderzysz z tytanową ścianą, jak zostaniesz sam :) 

Przyjdzie jeden kolega i powie żeby zaczynać Soulsy od DS1, szczerze gdybym tak zaczął, to bym chyba odpuścił bardzo szybko, gra się jednak zestarzała, te mechaniki mogą odrzucić na początku, gdy się nie zna Soulsów :) Jakbyś się zdecydował i zaczął od DS3 to na samym początku jest taka kryształowa jaszczurka przed pierwszym bossem, zrób ją to później będzie z górki :E

Opublikowano

DS3 na początek faktycznie w sam raz, aczkolwiek to Elden Ring jest sumarycznie najbardziej user friendly. Mnogość checkpointów w postaci punktów łaski, dopasowane summony, które trywializują wiele walk z bossami, stosunkowo proste legacy dungeons. Do tego największy wybór broni, czarów i pancerzy. 

Opublikowano

Skończyłem, ostatnia akcja całkowicie mnie rozwaliła. Walczę z ostatnim bossem (który był dość łatwy). Zbliżyłem się do krawędzi, a on spadł w przepaść i koniec gry, filmik i finito (tego jeszcze nie widziałem w "soulslike"). Przygodę skończyłem na lvl 113 (wyszło ok 30h).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam Panów i zaczynam dzisiaj przygodę z LotF, standardowo jakieś tipy/porady lub na co uważać na start :) ? Choć z kolejnymi "souslami" jest łatwiej ale zapytać nie zaszkodzi. 

Oczywiście jak w poprzednich grach to pójdę standardowo w siłę/zręczność choć nawet jeszcze nie wiem jak tam wyglądają statystyki, ale raczej powinno być podobnie, także dzięki za wszelkie porady i słowa otuchy :D