Kadajo 10 767 Opublikowano 18 Kwietnia 2025 Opublikowano 18 Kwietnia 2025 Puść na 15-20 minut furmarka i pokaz no tutaj wyniki swojej karty. Zobaczymy jaka to anomalia. 2
caleb59 2 509 Opublikowano 18 Kwietnia 2025 Opublikowano 18 Kwietnia 2025 (edytowane) Moja pogarda jest na równie wysokim poziomie do tego oprogramowania jak do programistów gier. Edytowane 18 Kwietnia 2025 przez caleb59 1 1
ODIN85 5 321 Opublikowano 18 Kwietnia 2025 Opublikowano 18 Kwietnia 2025 (edytowane) 9 godzin temu, caleb59 napisał(a): Wam trzeba głowy przepastować. Pograłem 2h i delta to ~12*C. Mówię Wam, że to była jakaś anomalia - niedawno tak się złożyło, że grałem w cięższe gry typu TLOU 2, Assassyn Shadows, GTA 5 Enhanced, Wiedźmin 3, Cyberpunk 2077, Stalker 2 i żadna nie paliła w taki sposób karty. Lepiej dmuchać na zimne bo wymaganie gier będą tylko rosły. Edytowane 19 Kwietnia 2025 przez ODIN85
caleb59 2 509 Opublikowano 18 Kwietnia 2025 Opublikowano 18 Kwietnia 2025 4h na liczniku i delta ciągle taka sama - max. 12*C, przeciętnie 10*C.
Reddzik 4 333 Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Opublikowano 24 Kwietnia 2025 https://mp1st.com/news/two-years-after-launch-lords-of-the-fallen-still-isnt-profitable
Szambo 653 Opublikowano 31 Października 2025 Opublikowano 31 Października 2025 Odpaliłem grę jakiś czas temu. Muszę przyznać, że gra jest naprawdę bardzo fajna. A kojarze tylko stękania na premierę. Może część bolączek wyeliminował patch 2.0. Jak dla mnie spoko opcja dla osób chcących spróbować soulslike. Jak dla mnie jest prostsza niż seria Dark Souls. 1
ghostdog 1 191 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Chyba jestem już na końcu gry, lvl 80. Chyba jeszcze tyle nie kląłem grając w podróbkę soulsów. Gra może nie jest tak trudna jak BB czy seria Solus/Nioh ale ta praca kamery w niektórych miejscach to tragedia, a walka z 2 bossami przy dziadowskim namierzaniu nie poprawia rozgrywki. Widać, że tytuł został tak zaprojektowany aby gracz odnosił sporo obrażeń.
samsung70 554 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja cześć, czy jak w Mesjaszu ( Crimson Desert) mam 125h i udało mi się zabić kilku bossów, to czy jestem już gotów na przygodę tego typu?
ODIN85 5 321 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 10 minut temu, samsung70 napisał(a): cześć, czy jak w Mesjaszu ( Crimson Desert) mam 125h i udało mi się zabić kilku bossów, to czy jestem już gotów na przygodę tego typu? Nie.
ghostdog 1 191 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 2 godziny temu, samsung70 napisał(a): cześć, czy jak w Mesjaszu ( Crimson Desert) mam 125h i udało mi się zabić kilku bossów, to czy jestem już gotów na przygodę tego typu? Najlepiej zacząć od Elden Ring, otwarty świat + popioły (pomocne duchy). Lords z 2023 ma trochę błędów (praca kamery, blokowanie się postaci, namierzanie wrogów) które mogą powodować dużą frustrację. Jestem już prawie na końcu gry i ostatnie lokacje przebiegam, nie walcząc z wrogami (za dużo ich i są za silni) np. Opactwo Świętych Sióstr "Soulsy" trzeba lubić, powtarzać po kilka razy te same lokacje i farmić walutę (no chyba, że ma się dobry refleks i opanowanie).
AndrzejTrg 3 698 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja 12 godzin temu, samsung70 napisał(a): cześć, czy jak w Mesjaszu ( Crimson Desert) mam 125h i udało mi się zabić kilku bossów, to czy jestem już gotów na przygodę tego typu? Jak chcesz zacząć przygodę to na początek DS3 albo DS1, moim zdaniem ER jest zbyt rozbudowany i idzie sobie tą grę zrobić bardzo łatwą z paroma wyjątkami, ale summony czy npc do pomocy to jest już taki easy mode i jakbyś później chciał ograć jakieś soulsy to się zderzysz z tytanową ścianą, jak zostaniesz sam Przyjdzie jeden kolega i powie żeby zaczynać Soulsy od DS1, szczerze gdybym tak zaczął, to bym chyba odpuścił bardzo szybko, gra się jednak zestarzała, te mechaniki mogą odrzucić na początku, gdy się nie zna Soulsów Jakbyś się zdecydował i zaczął od DS3 to na samym początku jest taka kryształowa jaszczurka przed pierwszym bossem, zrób ją to później będzie z górki
AndrzejTrg 3 698 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Tego nie brałem pod uwagę, ponieważ nie grałem ale po kolei tak to powinno wyglądać, choć jak kolega nie ma PS to innego wyjścia niż DS1 nie ma
ODIN85 5 321 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Graficznie to w to już się dziś nie da grać. Chyba że są mody 4k.
AndrzejTrg 3 698 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Ja tam jestem zdania, że dobra gra nie potrzebuje pięknej grafiki 1
ODIN85 5 321 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja A sterowanie jest już normalne bo na premierę dziwne było
AndrzejTrg 3 698 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Nie wiem, ale sterowanie to dziwne było w DS2.
DITMD 1 615 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Ja bym zaczął od DS3, bo jest najbardziej przystępna, albo Lies of P.
Vulc 2 916 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja DS3 na początek faktycznie w sam raz, aczkolwiek to Elden Ring jest sumarycznie najbardziej user friendly. Mnogość checkpointów w postaci punktów łaski, dopasowane summony, które trywializują wiele walk z bossami, stosunkowo proste legacy dungeons. Do tego największy wybór broni, czarów i pancerzy.
dan254 196 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Dla mnie DS3.Sam od niego zaczynałem.ER jest duży i ma otwarty świat,może przytłoczyć gracza i trzeba wiedzieć w jakiej kolejności odwiedzac krainy.
ghostdog 1 191 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja Skończyłem, ostatnia akcja całkowicie mnie rozwaliła. Walczę z ostatnim bossem (który był dość łatwy). Zbliżyłem się do krawędzi, a on spadł w przepaść i koniec gry, filmik i finito (tego jeszcze nie widziałem w "soulslike"). Przygodę skończyłem na lvl 113 (wyszło ok 30h).
ODIN85 5 321 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja Ten ostatni boss to śmiech na sali. Nie postarali się z nim. 1
AndrzejTrg 3 698 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca Witam Panów i zaczynam dzisiaj przygodę z LotF, standardowo jakieś tipy/porady lub na co uważać na start ? Choć z kolejnymi "souslami" jest łatwiej ale zapytać nie zaszkodzi. Oczywiście jak w poprzednich grach to pójdę standardowo w siłę/zręczność choć nawet jeszcze nie wiem jak tam wyglądają statystyki, ale raczej powinno być podobnie, także dzięki za wszelkie porady i słowa otuchy
ODIN85 5 321 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca Pierwszy boss najtrudniejszy. Jak padnie to już pójdzie z górki i długo jedynym problemem będzie podwójna eksploracja. 1
Rekomendowane odpowiedzi