Skocz do zawartości

PlayStation 6 - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez X3D nie ma szans na taki wynik w rasterze. W RT I AI to tak.

3nm daje +10%, IPC 5-10%.

I tu na całą konsolę ma być 160 Watt, czyli na GPU jakieś 80-120, a ma wyrównać 9070XT z TDP 300W? No jakoś nie jestem przekonany. 

• Like 1
  • Upvote 1
  • Odpowiedzi 419
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
8 godzin temu, slafec napisał(a):

PS6 zapowiada się dobrze. W cenie 500-600$ biorę w dniu premiery.

Po co? I tak nie będzie w co grać, jak teraz - tylko remastery i bida tytuły… 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

^^
W 2020 roku też wszyscy byliśmy pewni Uncharted 5 i TLOU 3 :E a wyszło jak wyszło :E więc nie bądź taki pewien tych tytułów na PS6 :E 

Edytowane przez kanon7
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Ludzie, o czym wy gadacie. Efpesey, rozdzialka, rajtrasing.....nie ma gier bagerow :E 

I nie zapowiada sie zeby byly :E 

Lost Soul Aside - August 29, 2025

Ghost of Yotei - October 2, 2025

Ballad of Antara - TBC 2025

Where Winds Meet - TBC 2025

Phantom Blade 0 - TBC

Saros - 2026

Marvel's Wolverine - TBC

Sword of the Sea - TBC

Fairgame$ - TBC

Intergalactic: The Heretic Prophet - TBC

Nie ma tutaj zadnej gry ktora by sprawila zebym kupil konsole, nawet jak by byla to ogram ta gierke juz po betatestach na konsolach, spatchowana i polatana na PC po 1 czy 2 latach. 

Trzymam jescze Xbox Series X w szafie zeby ograc GTA6, Ogram i boxa sprzedaje, koncze przygode z konsolami.....

7 minut temu, kanon7 napisał(a):

^^
W 2020 roku też wszyscy byliśmy pewni Uncharted 5 i TLOU 3 :E a wyszło jak wyszło :E więc nie bądź taki pewien tych tytułów na PS6 :E 

O grach ze stajni Naughtydog mozna zapomniec dopoki Neil Cuckmann tam robi

Edytowane przez Roman_PCMR
  • Upvote 1
Opublikowano

A na PC co będą ogrywać? Te same gierki. Tylko w nieco lepszej jakości niż na konsoli i na trzy czy cztery razy droższym sprzęcie. 

W dniu 30.07.2025 o 14:39, Spychcio napisał(a):

Też ja odchodzę od konsol w następnej generacji i wbijam już tylko w PC. Premierowo biorę combo RTX6080+10800X3D i dokupię Switcha2 OLEDa... jak już wyjdzie:jupi:

wszystko super, ale 15 tysi plus za sprzęt do gier to tak średnio trochę

nie mówię nie, bo sam do PC może jeszcze wrócę, ale jest zdecydowanie za drogo (i nie mam na myśli w sensie czy kogoś stać czy nie)

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Kszyrztow napisał(a):

Będziecie na tym PS6 i tak ogrywać gierki z PS5 w lepszej jakości, nie wiem czym się tutaj tak podniecać. 

555.jpg

Jak dorośniesz, to zrozumiesz :E :E :E 

Edytowane przez kanon7
Opublikowano (edytowane)

Na PS6 dostaniemy Final Fantasy X path tracing edition.

Na PC pogramy w Call of Duty 1 z path tracingiem.

Dostaniemy też Dark Souls trilogy remake remastered.

Uncharted collection wyjdzie na PS6 w 4K 120fps.

A potem od nowa: Skyrim AI edition, GTA SA AI Edition. Będzie w co grać, nic się nie martwcie. ;)

Nintendo wyda Nintendo U, gdzie telefonem zrobisz sobie selfie i AI zrobi z tego awatara w grze. TES VI będzie miał integrację z Instagramem i będzie można od razu wrzucać zdjęcia obiadu w grze, a AI do tego będzie na Discordzie wysyłało przepis jak dane danie zrobić w realu.

Poza tym branża zachłyśnie się okularkami AR/XR i zamiast grać na PS6 będziecie chodzić po mieście w metowych Raybanach i grać w Space Invaders, albo Ponga. 

Będzie super! :E

Edytowane przez VRman
Opublikowano
5 godzin temu, @MUZ napisał(a):

A na PC co będą ogrywać? Te same gierki. Tylko w nieco lepszej jakości niż na konsoli i na trzy czy cztery razy droższym sprzęcie. 

No jasne, że te same. Tylko w przypadku PC nikt nie zmusza Cię od razu do kupna blaszaka za kilkanaście tysięcy przecież. Tutaj masz znacznie większą swobodę w kwestii doboru sprzętu, ale to sprawa wiadoma i temat wałkowany milion razy. 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, kanon7 napisał(a):

Jak to nie będzie? A GTA VI i RDRII w lepszej jakości to co, pies? :E

Edytowane przez Kris194
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kszyrztow napisał(a):

Tylko w przypadku PC nikt nie zmusza Cię od razu do kupna blaszaka za kilkanaście tysięcy przecież. 

Na konsoli też (2020 r.) 

- Xbox Series S za 1349 zł 

- PS5 Digital za 1849 zł 

- Xbox Series X za 2249 zł 

- PS5 Blu-ray za 2299 zł 

- PS5 Pro (od 2024 r.) za 3499 zł 

- używki też istnieją

Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Jak to nie będzie? A GTA VI i RDRII w lepszej jakości to co, pies? :E

To będzie remaster, a o tym pisałem wyżej….

Edytowane przez kanon7
Opublikowano
49 minut temu, kanon7 napisał(a):

Na konsoli też (2020 r.) 

- Xbox Series S za 1349 zł 

- PS5 Digital za 1849 zł 

- Xbox Series X za 2249 zł 

- PS5 Blu-ray za 2299 zł 

- PS5 Pro (od 2024 r.) za 3499 zł 

- używki też istnieją

To będzie remaster, a o tym pisałem wyżej….

Ale czy ktoś pisał, że trzeba tyle wydawać w przypadku konsol? Cen podawać nie musisz, serio. Po prostu nie trzeba kompa za kilkanaście tysięcy, aby na nim grać. 

• Haha 1
Opublikowano

Może i GPU będzie kartoflem, może i nie wiemy czy CPU będzie te 80% szybsze od PS5, żeby można mówić o nowej generacji, ale nic się nie martwcie, bo przynajmniej jeśli chodzi o dobre ex'y single player, to Sony przynajmniej tutaj

też da dupy :E

https://www.videogameschronicle.com/news/sony-cfo-says-its-live-service-shift-is-not-entirely-going-smoothly-but-pledges-to-carry-on-and-learn-from-mistakes/

• Upvote 1
Opublikowano

szkana kula  mi mówi ze ps6 bedzie potraktowane przez rynek jak mocniejsza wersja ps5 czyli gier robionych pod ps6 i z wykorzystaniem  jej potencjału bedzie mało i wyjdą jakies 2 lata po premierze hardwaru a nawet pozniej bedzie pojawiało sie sporo gier które wyjdą też na ps5 i roznic sie bedą jakimis gówno detalami .

Opublikowano
6 godzin temu, Oldman napisał(a):

szkana kula  mi mówi ze ps6 bedzie potraktowane przez rynek jak mocniejsza wersja ps5 czyli gier robionych pod ps6 i z wykorzystaniem  jej potencjału bedzie mało i wyjdą jakies 2 lata po premierze hardwaru a nawet pozniej bedzie pojawiało sie sporo gier które wyjdą też na ps5 i roznic sie bedą jakimis gówno detalami .

Poprawiłem - nie dziękuj :E 

"Sony mi mówi ze ps6 bedzie potraktowane przez rynek jak mocniejsza wersja ps6 handheld czyli gier robionych pod ps6 i z wykorzystaniem  jej potencjału bedzie mało i wyjdą jakies 2 lata po premierze hardwaru a nawet pozniej bedzie pojawiało sie sporo gier które wyjdą też na ps6 handheld i roznic sie bedą jakimis gówno detalami ."

Opublikowano
W dniu 6.08.2025 o 07:16, kanon7 napisał(a):

Jeśli zostawią napęd i lepiej wyglądający, a nie jak jakiś garb jak w ps5, to może być ostatnia chwila na zakup "ostatniej" konsoli z napędem. 

Opublikowano

Nie zostawią. Już teraz dali doczepiany, więc będą "niechcący" odpychać graczy od płyt jeszcze bardziej przy PS6. Szczególnie, że płyty w ogóle wymierają.

BARDZO się zdziwię jeśli dadzą wbudowany i to nie do wersji konsoli, która jest olewana tak jak Xone X czy XsX.