Rozmowy o moddingu, LC itp.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Send1N · Opublikowano
On wcale nie obniża magicznie temperatury lepiej niż inne zwykłe pasty i tak jak mówisz wydajność też jest bez szału kluczem jest po prostu brak degradacji i długowieczność, każda pasta względem przykładowo tego co autor tego tematu miał na swojej 4090 na chwilę dała by ogromną poprawę, tylko co z tego jak z biegiem dni zaczęło by się to stopniowo pogarszać Ja np zmieniłem na swojej 6950XT po pół roku używania fabryczną pastę na ptma i nie urwałem nic, tylko że ja nie miałem problemu z nienormalnymi jak na ten model temperaturami rdzenia czy hotspotu po czasie, zrobiłem to raczej testowo z myślą a nóż coś urwę bo został mi kawałek z laptopa. -
Przez Klakier1984 · Opublikowano
Niektórzy twierdzą, że to nie kwestia zarobków tylko regularnego chłodzenia do teatru - ilu ludzi tyle opinii. Temat wałkowany nagminnie w mediach, bo każdy chce sobie połechtać ego. Jak są przeprowadzane jakieś ankiety to wychodzi, że biedy u nas nie mam bo wszyscy w klasie średniej siedzą. W zasadzie może to dobrze. Jeżeli zarówno pani na kasie, szczurek w openspace czy janusz na swojej działalności są podobnie zadowoleni z jakości swojego życia to jakie ma znaczenie jaką łatkę się im przypnie? -
Przez maxmaster027 · Opublikowano
Tak po części tylko. Ale to nie tłumaczy czemu tak obniża temperature. Jego przewodnictwo cieplne jest wrecz przecietne, 10x gorsze niz ciekły metal a mimo to przewodzi bardzo dobrze. Otóż chodzi tutaj o strukture PTMa zmienna faza to jedno, ale chodzi o to, że on wnika w strukture rdzenia jak i powierzchni radiatora, przez co całkowita powierzchnia odprowadzania ciepła jest znacznie wieksza. Żeby to zrozumieć to wystarczy sobie wyobrazić(w sumie nikt nie postrzega krajów w ogole w ten sposob), jaka powierzchnie ma np Polska vs Włochy czyli ~322,5k km vs ~301.5k km, wiec wydaje sie że powierzchnia Polski jest wieksza, okazuje sie ze to Włochy sa jednak wieksze, maja okolo 76% obszaru górzystego vs 3%PL. Przez co obszar polski to 325 vs okolo 350-360 Włoch. W zależnosci od sztuki procesora i jakosci radiatora w skrócie może Ci sie trafic Polska, a mogą Ci sie też trafic Italia Jeżeli Ci sie trafiła Italia i używałeś zwyłej dobrej pasty np mx 4 itp po zmianie na PTM zawuazysz ogromna roznice, natomiast jesli wczesniej miales "Polske" napiszesz w komentarzu ze jest troche lepiej ale bez fajerwerkow. Opisalem to w ten sposob bo dzieki temu mozna zrozumiec czym jest PTM -
Przez Passt · Opublikowano
@Send1N czy jaja to nie wiem. Jest kilka tematów na forum Asusa i chyba Reddit o tym. Kilku ludziom (w tym mnie) pomogła zmiana kabla na lepszy.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi