Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@wallecNie znudzil Ci sie jeszcze ten Areczek? 

Powoli się budzi, ale teraz mam optymalny setup więc potrzymam areczka przynajmniej do końca roku.

1 godzinę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@wallecNie znudzil Ci sie jeszcze ten Areczek? 

Powoli się budzi, ale teraz mam optymalny setup więc potrzymam areczka przynajmniej do końca roku.

• Upvote 1
Opublikowano

Zobaczymy jak będzie cenowo z B770. 16GB VRAM w najbliższej przyszłości swoje będzie kosztować + większy rdzeń swoje zrobi. Obstawiam niską dostępność. Takie sprawy jak efektywność energetyczna znamy z B580, więc większy pobór energii to norma, kwestia jak producenci ogarną chłodzenia i krzywe wentylatorów.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 4.01.2026 o 19:46, dawiduser143 napisał(a):

Zobaczymy jak będzie cenowo z B770. 16GB VRAM w najbliższej przyszłości swoje będzie kosztować + większy rdzeń swoje zrobi. Obstawiam niską dostępność. Takie sprawy jak efektywność energetyczna znamy z B580, więc większy pobór energii to norma, kwestia jak producenci ogarną chłodzenia i krzywe wentylatorów.

Przede wszystkim jeżeli ogarną ten narzut na cpu..  co z tego że karty są dość tanie z sensowną ilością pamięci jak trzeba mieć cpu za gruby hajs aby wykarmić je na 100% :E 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)

@Send1N Wg coponiektórych, to do połówy kart na rynku musisz mieć procesor za gruby hajs... Ja uważam, że nie będzie tak źle, to nie czasy C2D, zwłaszcza w wyższych rozdzielczościach. Ale zobaczymy, co z tego wyjdzie. Aby to miało ręce i nogi, to MUSI być tańsze od 5070, niezależnie od sytuacji rynkowej, a wydajnością więcej jak 5060Ti 16GB. Co z tego wyjdzie, jak pisałem, zobaczymy.

Co do apetytu na moc - w dobie 5070 wcinającej 250W, czy 9070 wciągającej 220W - to w zasadzie bez znaczenia, jeśli tylko nie walnie 350W i więcej :E 

Edytowane przez CryptTM