Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
9 minut temu, wallec napisał(a):

Poprawili już fan stop który zepsuli rok temu?

Jak widać nie. 

B580RPM.thumb.png.c5d43247715eef5d3c3dfa19b372d6f7.png

1071 RPM i niżej nie schodzi.

Ponadto pierwszy mix w CS2 aby zobaczyć jak stery no i elementy potrafią znikać, cienie się w momencie zmieniać, aż to wszystko błyszczy.

ARCB580steryzzn.thumb.png.d7d8d7ee79622a510fbd327234a1a927.png

Stery świeżutkie wczoraj instalowane:

Sterywersja.thumb.png.dd54d970237df059a075079fae59e40d.png

Będę UV testował na różnych tytułach to przy okazji rzucę okiem. STALKER 2 COP odpaliłem na chwilę, to tam generator klatek XeSS nie działa, tylko trzeba się posiłkować tym od AMD (FSR).
Skoro na wstępie już takie ciekawostki się pokazują, to coś czuję, że odkryć będzie więcej. Na weekendzie przysiądę nad tym.

Opublikowano
Teraz, wallec napisał(a):

Nie ma sensu robić uv.

Jedyne co się opłaca to dać tam chyba +150MHz i tyle.

Dziwne, że tak długo zepsuty jest ten fanstop.

Na starych sterach działa bezproblemowo.

Wydajnosci starczą? Z xess i fg?

Znaczy ja chcę poradnik UV zrobić to i tak się pobawię.

Co do fanstop jak widać.

A co do wydajności, mi by taka karta wystarczyła pewnie.
XeSS na Quality (ew. oczko niżej) i FG daje radę. Dla mnie taka wydajność jest satysfakcjonująca.
Przy dzisiejszych cenach kart wziąć takiego ARCa za 1400zł i trochę pomajstrować w ustawieniach wydaje się chyba najbardziej rozsądną opcją, o ile stery gdzieś nie pokażą konkretnych baboli albo zjazdu wydajności. 
Przyjrzę się temu przy okazji poradnika.

Opublikowano
3 godziny temu, wallec napisał(a):

Wczytaj profil ultra.

Wyłącz xess, puść benchmark, wklej print screen.

wacaw.jpg.c78b61ab2554aed6affc593f1bd3df60.jpg

Proszę bardzo. B580 Ultra Stock.

B580UltraStock.thumb.png.cd4b7e2f8f0421432c67bb063c255891.png

Wiem do czego zmierzasz - że przestawienie ręcznie na brak upscalera zmienia nazwę ustawienia na "Własne".
Tylko tutaj to nie było intencjonalne jak w Twoim przypadku gdzie chciałeś specjalnie podrasować wyniki (prawdopodobnie obniżając ręcznie jakieś ustawienia dla większej ilości FPS).
Twoje screeny o których mówię:

walczyk.thumb.png.642a47beda95b6bfbfe0ae8f32a5a3f6.png

Gdybyś był na "czystym" profilu "ULTRA" to nazwa ustawienia wyświetlałaby się jako Ultra (jak u mnie wcześniej).
Najuczciwiej jakby obie strony testowały na predefiniowanym profilu Ultra, jednak wzbudziłeś po raz kolejny kryzys zaufania w moich oczach i równie dobrze napis "Ultra" możesz wkleić w paint'cie ;) 

Nie wiem dlaczego zawsze muszę Cię łapać za rękę jak przekłamujesz rzeczywistość na korzyść niebieskich.
Tomek chyba się nie mylił z tym żółtym tytułem, którym Cię uraczył ;) 

Co nie zmienia faktu, że zarówno B570 i B580 to na dzień dzisiejszy dobre propozycje dla graczy, które sam rekomenduję.
Soft miejscami kuleje, to prawda ale to tylko soft, a sprzętowo jest OK. Kibicuję intelowi w tej materii, bo im większa konkurencja, tym lepiej dla nas - konsumentów.

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, wallec napisał(a):

Teraz włącz xess puść benchmark, wklej screena i przeproś.

To żeś amerykę odkrył, że włączenie profilu, wyłączenie rozmydlacza i jego ponowne włączenie nie "wskoczy" z "własne" na "ultra" tylko trzeba ręcznie znowu profil od nowa włączyć.
Teoretycznie w kolejności co to wkleiłeś mógł być brak intencjonalności i efekt uboczny chociaż bardziej wierzę, że intencjonalnością było celowe wykazanie braku intencjonalności ;D. I tutaj jest pies pogrzebany. 

Wspominałem Ci już wcześniej, że szyling jest bardzo kiepską jednostką monetarną na tym forum i prawdopodobnie wkracza wręcz w denominację.
Swoją drogą koronę z pazłotka powinieneś dostać za wyrobienie śrubki złym bitem/śrubokrętem. Tu normalnie poziom absurdu sięgnął zenitu :D 

Trzymajmy się tego, że B570/B580 na dzień dzisiejszy to ciekawe propozycje w tym przedziale cenowym.
Ja już mam praktycznie gotowy materiał na poradnik UV (w wersji polskiej na ITH i angielskiej na TPU).
Może jutro coś już wrzucę na gotowo.

27 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@Lameismyname Planujesz jeszcze powrot na 9070xt czy zostajesz na Arcu?

Arc nie jest mój - pożyczony sampel testowy od Tomka. 
9070 XT odpoczywa na półce. Chociaż tak szczerze, karta o wydajności B580 by mi spokojnie wystarczyła do 1440p. Na 1440p High/Ultra + XeSS Q + FG idzie praktycznie w każdą gierkę sensownie pograć.
Swoją drogą ten konkretny egzemplarz czyli ASRock B580 Steel Legend jest bardzo dobry. Akurat ASRock zawsze mi się kojarzy z dobrymi kartami, bo nawet w modelach podstawowych jak Challenger wiedzą na co położyć nacisk aby wszystko się zgadzało.

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano
2 godziny temu, Lameismyname napisał(a):

To żeś amerykę odkrył, że włączenie profilu, wyłączenie rozmydlacza i jego ponowne włączenie nie "wskoczy" z "własne" na "ultra" tylko trzeba ręcznie znowu profil od nowa włączyć.
Teoretycznie w kolejności co to wkleiłeś mógł być brak intencjonalności i efekt uboczny chociaż bardziej wierzę, że intencjonalnością było celowe wykazanie braku intencjonalności ;D. I tutaj jest pies pogrzebany. 

Wspominałem Ci już wcześniej, że szyling jest bardzo kiepską jednostką monetarną na tym forum i prawdopodobnie wkracza wręcz w denominację.
Swoją drogą koronę z pazłotka powinieneś dostać za wyrobienie śrubki złym bitem/śrubokrętem. Tu normalnie poziom absurdu sięgnął zenitu :D 

Trzymajmy się tego, że B570/B580 na dzień dzisiejszy to ciekawe propozycje w tym przedziale cenowym.
Ja już mam praktycznie gotowy materiał na poradnik UV (w wersji polskiej na ITH i angielskiej na TPU).
Może jutro coś już wrzucę na gotowo.

Arc nie jest mój - pożyczony sampel testowy od Tomka. 
9070 XT odpoczywa na półce. Chociaż tak szczerze, karta o wydajności B580 by mi spokojnie wystarczyła do 1440p. Na 1440p High/Ultra + XeSS Q + FG idzie praktycznie w każdą gierkę sensownie pograć.
Swoją drogą ten konkretny egzemplarz czyli ASRock B580 Steel Legend jest bardzo dobry. Akurat ASRock zawsze mi się kojarzy z dobrymi kartami, bo nawet w modelach podstawowych jak Challenger wiedzą na co położyć nacisk aby wszystko się zgadzało.

Śmieszny jesteś. Wymyśliłeś sobie w głowie jakąś historię i brniesz.

Wybierasz preset ultra, wyłączasz xess robisz benchmark, dajesz xess robisz benchmark i masz print screeny jak u mnie.

Opublikowano
2 godziny temu, wallec napisał(a):

Śmieszny jesteś. Wymyśliłeś sobie w głowie jakąś historię i brniesz.

Wybierasz preset ultra, wyłączasz xess robisz benchmark, dajesz xess robisz benchmark i masz print screeny jak u mnie.

Nie to Ty jesteś śmieszny. Zawsze musisz choroszczańsko do tematu podchodzić. Wchodzisz do ustawień, wybierasz ultra, robisz benchmark i tyle. Bez kombinowania. Ty masz ultra i ja to się porównuje. Na "własnych" mogę część opcji obniżyć ręcznie, że nawet nie zobaczysz w końcowych statystykach, a FPS nabije. Ale chyba nie o to chodzi...