Intel Xe-HPG - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez azgan · Opublikowano
To jest doczytywanie obiektów a nie textur a idTech nie radzi sobie z roślinnością o czym zresztą już pisałem wcześniej. Nawet na oficjalnym gameplay widać jak był ten etap w łodzi pokazywany na co zresztą zwrócił uwagę Mastre 10 miesięcy przed premierą i jak widać nie poprawili tego i nie poprawią bo to silnik do zamkniętych pomieszczeń typu Doom a nie do pół sandboxów -
Przez wrobel_krk · Opublikowano
Najlepiej brać od razu 2x32 przecież to nie jest taka różnica w kasie przy cenie calej platformy, nawet sobie raty 0% można wsiąść. Nawet 2x48 jak ktoś się spodziewa że będzie dużo ramu potrzebować, ale do gier 64gb będzie zapas na lata. -
Przez tomcug · Opublikowano
Jak chcecie, żeby Wam zamknąć w pisdoo ten temat, to dalej tak piszcie o (jakby nie było) osobach publicznych. Swoją opinię można wyrazić z klasą. -
Przez Spl97 · Opublikowano
Jeśli 5070 Ti będzie wydajniejsza od 4080S, to u mnie spełni kryterium co najmniej dwukrotności wzrostu wydajności względem mojej 3070, 4080 oraz 4080 o tą dwukrotność tylko się ocierają. Wtedy ta karta może być warta rozpatrzenia przeze mnie, jeśli nie wypuszczą 5080 24 GB. Zresztą, jak przesiadałem na 3070 z GTX-a 970, to po krótkim rzuceniu okiem na testy, różnica pomiędzy nimi wręcz ocierała się o trzykrotność (3070 była niemal trzykrotnie wydajniejsza względem 970). Jeszcze nie, lecz nie spodziewam się ceny przekraczającej 1000$. 4080 startowała od 7 kafli, tyle, że cena była wówczas tak wysoka, że się nie sprzedawała, tym bardziej, że niżej miałeś 4070 Ti za 4 kafle, który znacząco nie odstawał od 4080. Dopiero po roku NV poszła po rozum do głowy przyznając się do błędu, że cenę 4080 ustawiła zbyt wysoko, obniżyła o 200$ cenę, po drodze wydając 4080 Super, co przełożyło się na 5 kafli zł, tylko fakt, że w ciągu roku kurs USD/PLN całkiem znacząco się obniżył, że można było w naszym kraju zaobserwować obniżkę o 2 kafle na 4080/4080S. Tak namiesza, że wyjdzie Amerykanom bokiem jego fikołki . To jest tak powiązane ze sobą, że jak Europejczykom dowali, to tak samo dowali to Amerykanom, przyczyniając również do wzrostów cen w USA, posłuchałem kilka osób i na to co chce zrobić Trump nie tylko na towary z Europy, ale też z Kanady, Meksyku itd. z zamiarem odtworzenia produkcji wielu towarów w USA mówią jedno, to tylko się przyczyni do wzrostów cen w USA, a co za tym pójdzie do wzrostu inflacji oraz pogorszenia standardu życia. Przecież nie tak dawno Amerykanie wybrali Trumpa ze względu na koszty życia, inflacje itd. Zwykła 5070 z 16 GB Vram? Nadal nic nie słychać, ale jeżeli takowa będzie, to nic, tylko się cieszyć, bo to będzie taka 70-tka, jaka powinna być. Ale nie liczę na to, nadal będzie 5070 na 12 GB Vram na szynie 192-bit. Zresztą, żeby była 5070 16 GB, to musiałby być zastosowany odpowiednio pocięty rdzeń GB203 zamiast planowanego GB205, ponadto dając nadzieję, że 60 oraz 60 Ti będą miały szyny 192-bit na GB205 zamiast kastrata 128-bit i PCIe x8 GB206/207.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi