kalderon 83 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 3 godziny temu, tomcug napisał(a): 101 C przy poborze ~180 W to ziemniak chłodzenie. Albo źle zamontowane.
nietypowy 9 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) https://www.techpowerup.com/review/asrock-arc-b580-steel-legend/36.html Zobaczcie jak się zachowuje B580 Steel Legend w grach. Rewelka, rpm około 1000 i 55-65 max temp rdzenia. Genialne wyniki i to nie tylko względem A770 Challenger, ale jako ogół. Oczywiście wiadomo z czego głównie to wynika (trzy wentylatory i na pewno dłuższy radiator + o wiele mniejszy pobór prądu) i to jest raczej oczywiste. Bardziej chodzi mi o sam fakt, że takie wersje zostały wypuszczone. Titan też jest niewiele gorszy. Edytowane 17 godzin temu przez nietypowy 1
Maxforces 22 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) 7 godzin temu, wallec napisał(a): Działa? Właśnie odpaliłem Edytowane 15 godzin temu przez Maxforces 1 3
Pentium D 179 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 5 godzin temu, Maxforces napisał(a): Właśnie odpaliłem Lepiej niż 6700 xt, chyba że to z proca i ramu ddr5 tak naciągnęło. Z tego co pamiętam u mnie było 89,xx
tomcug 457 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu W gierkach na RED Engine po prostu są bardzo mocne te karty (starsze Arc też). 36 minut temu, Pentium D napisał(a): chyba że to z proca i ramu ddr5 tak naciągnęło. Litości, to nie RTX 4090
Pentium D 179 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) 9 minut temu, tomcug napisał(a): Litości, to nie RTX 4090 Napisałem to w odniesieniu do swojego kompa. Mógłbym się nawet założyć, że u mnie ten jego Challenger dałby mniej klatek. Edytowane 10 godzin temu przez Pentium D
tomcug 457 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Owszem, bo platforma AM4 jest mniej efektywna vs LGA 1700, jeśli chodzi o osiągi GPU. Ale nie miałoby to nic wspólnego stricte z wydajnością CPU, tylko charakterystyką platformy. AM5 jest dużo bliżej w tym temacie. Ale to i tak pomijalne różnice.
tomcug 457 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Ja wiem, że jest hype na Intela, ale ten filmik jest tak niedorzeczny, że szkoda gadać RTX 4060 Ti czy STALKER 2 zgniatają to GPU w pół. W dniu 13.12.2024 o 22:39, musichunter1x napisał(a): W sumie gdzieś później wspomniane jest, że zmiana na Vulkana bardzo pomaga, ale po co testować DX12? A to jest jakiś odgórny wymóg, że RDR2 musi się testować z Vulkanem? Tu masz przykład na kartach z dobrymi sterownikami: AMD Radeon RX 7900 GRE: DirectX 12 vs Vulkan NVIDIA GeForce RTX 4070 SUPER: DirectX 12 vs Vulkan Owszem, w obu przypadkach Vulkan delikatnie wygrywa, ale są to różnice, które nie mają żadnego praktycznego znaczenia. Dzięki temu, mając do dyspozycji oba API, każdy może sobie sprawdzić, które lepiej działa na danej konfiguracji (wcale nie jest powiedziane, że na 100% będzie to Vulkan). Natomiast na Intelu do dyspozycji jest tylko Vulkan, bo DX 12 jest całkiem popsute. A co najważniejsze, to nie jest produkt dodawany gratis do chipsów, żeby na krytyczny błąd stwierdzić, że "po co to testować". 2
Maxforces 22 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Ale czytam artykuł ani wzmianki o tym co opisujesz . Przydało by się do tego odnieść i wstawić porownanie. Bo faktycznie w vulcanie arc w tej grze akurat wypada rewelacyjnie 1
tomcug 457 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 58 minut temu, Maxforces napisał(a): Ale czytam artykuł ani wzmianki o tym co opisujesz . Przydało by się do tego odnieść i wstawić porownanie. Bo faktycznie w vulcanie arc w tej grze akurat wypada rewelacyjnie Nie rozpisywałem się o tym, ale wzmianka jest: "akurat RDR2 dało się łatwo uzdrowić, przełączając API na Vulkan, co znacznie podnosi wydajność oraz rozwiązuje kłopot z odświeżaniem (ale nie zmienia faktu, że DX 12 powinno działać poprawnie)" Natomiast wyników pod Vulkanem nie miałem kiedy zrobić, bo trzeba było zdążyć z publikacją, a karta przyszła późno i była to kolejna po Arrow Lake premiera Intela, przy której trzeba było dużo czasu poświęcić na badanie błędów i problemów. Ale wyniki pod Vulkanem są teraz zrobione i dodane, żeby każdy był zadowolony 1
Maxforces 22 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Nie zauważyłem ,wyniki w Vulkanie lepiej niż rewelacyjnie
musichunter1x 140 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 godziny temu, tomcug napisał(a): Ale wyniki pod Vulkanem są teraz zrobione i dodane, żeby każdy był zadowolony Dzięki wielkie! Nie sądziłem że aż taki rozstrzał będzie przy problemach z dx12. W RDR2 zrównał się z rtx3080 Ciekawe ile wycisną z aktualizacjami sterowników. 1
Phoenix. 476 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu fajny fake kanal i pobor 100W
Doamdor 213 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 32 minuty temu, Pentium D napisał(a): Jak na zamówienie Fajny pobór prądu, niższy od RTX 4060. 2
tomcug 457 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Nie jest to jeszcze 100% dowód na fałszerstwo, bo na Intelu to pokazuje tylko pobór samego układu graficznego (trzeba doliczyć ~60 W). Ale i tak dziwnie mało. W każdym razie kanał "Testing Games" to śmietnik.
Lameismyname 103 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, tomcug napisał(a): "Testing Games" to śmietnik. Jak każdy kanał pokazujący wydajność w ten sposób. Przecież to clickbaity. Śmieszy mnie też, jak często te kanały pokazują wydajność CPU czy tam GPU absurdalnie wcześniej przed premierą Zabawne.
nietypowy 9 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, Lameismyname napisał(a): Jak każdy kanał pokazujący wydajność w ten sposób. Przecież to clickbaity. Śmieszy mnie też, jak często te kanały pokazują wydajność CPU czy tam GPU absurdalnie wcześniej przed premierą Zabawne. No na podstawie specki z prezentacji. Czego nie rozumiesz? 🤣🤡
Pentium D 179 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 16 minut temu, Phoenix. napisał(a): fajny fake kanal i pobor 100W 14 minut temu, Doamdor napisał(a): Fajny pobór prądu, niższy od RTX 4060. 2 minuty temu, tomcug napisał(a): Nie jest to jeszcze 100% dowód na fałszerstwo, bo na Intelu to pokazuje tylko pobór samego układu graficznego (trzeba doliczyć ~60 W). Ale i tak dziwnie mało. Przecież w teście wyżej też jest w okolicach 100 - 120W 3 minuty temu, tomcug napisał(a): W każdym razie kanał "Testing Games" to śmietnik. Niby czemu? Proste testy takie jak każdy może w domu zrobić.
wallec 53 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Troszkę offtop. Czy ja dobrze kminie, że 6800xt nawet jeszcze daje radę? https://ithardware.pl/testyirecenzje/intel_arc_b580_test_recenzja_opinia-37257.html
Pentium D 179 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Lameismyname napisał(a): Jak każdy kanał pokazujący wydajność w ten sposób. Przecież to clickbaity. Śmieszy mnie też, jak często te kanały pokazują wydajność CPU czy tam GPU absurdalnie wcześniej przed premierą Zabawne. No ten podobno ma dostęp do sprzętu bo robi w sklepie komputerowym, ale czy to prawda
Phoenix. 476 Opublikowano 54 minuty temu Autor Opublikowano 54 minuty temu 19 minut temu, Lameismyname napisał(a): Jak każdy kanał pokazujący wydajność w ten sposób. Przecież to clickbaity. Śmieszy mnie też, jak często te kanały pokazują wydajność CPU czy tam GPU absurdalnie wcześniej przed premierą Zabawne. Ten kanal robil kiedys symulacje i wypuszczal takie filmy, ilosc baboli ile znalazlem juz na tym kanale przechodzi ludzkie pojecie. Nie ogladac i nie nabijac klikow.
Pentium D 179 Opublikowano 44 minuty temu Opublikowano 44 minuty temu (edytowane) 51 minut temu, Phoenix. napisał(a): Ten kanal robil kiedys symulacje i wypuszczal takie filmy, ilosc baboli ile znalazlem juz na tym kanale przechodzi ludzkie pojecie. Nie ogladac i nie nabijac klikow. Jeśli jest zaznaczone, że to symulowany wynik jak zrobienie 5500X3D z 5700X3d albo 7800X3D z 7950X3D poprzez ucięcie jaj w biosie to nie ma w tym nic złego. Edytowane 2 minuty temu przez Pentium D
Rekomendowane odpowiedzi