Skocz do zawartości

Wymiana 5800x3d na 9800x3d

boban666

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Kąkuter napisał(a):

Czepianie się słówek zawsze wam dobrze wychodziło. Dobsze mój mastachu z laba - nie gra w 4K, oprócz tego nic się nie zmienia - nadal wróbel nie potrafi czytać i linkuje co dobrze się wstrzeliło w narrację, autor nadal nie wie czy ma płynnie już teraz, a ty jesteś wielkim mastachem, który czepia się słówek, bo nie potrafi przyznać się do błędu - podobnież jak jeden w waszych upadłych czytelników nie potrafiących posługiwać się cytatem Kmicica, a strasznie lubiący się nim posługiwać.

I mamy typowo ścierwolabowe nadawanie od trolli - brakuje tylko do kompletu ślepusia walącego banami na lewo i prawo i będzie pełne spektrum labowej braci. Sieg heil picilab.:lol2:

Padło pici, padnie i ith - z takimi kumatymi userami jak wy.:fuck:

To mi wytłumacz , wlasnie po to założylem ten temat.

😆. Z tego co wiem to żeby grać płynnie ważny jest 1%low fps , chyba że się myle 🤪 bo obecnie bardzo cierpie z powodu tego stutteringu i sklaniam się caroz bardziej do problemów z GPU. Nie chcialbym wydac  5000 zl na CPU , Mobo , Ram i miec dalej ten sam problem.

Edytowane przez boban666

Jeżeli przy 4080 i 5800x3d w 1440p mzsz problem ze stutteringiem to coś nie tak jest.

Jak zejdziesz w dół z ustawieniami graficznymi to dalej masz problem?

Wydaje mi się że simracingowe gry raczej na GPU siedzą a nie CPU, chyba że ktoś ma ziemniaka ale 5800 x3d ma sporo mocy jeszcze.

• Upvote 1

Nie jestem "jego" 🤪🤪. Ogólnie większośc symulatorów mocno siedzi na CPU , z tąd moje zapytanie i założenie tematu. Dlatego sie zastanawiam , choc już raczej jestem pewny , czy wymieniać 5800 x3d 😁 , czy zostac i czy faktycznie ten stuttering jest spowodowany tym 5800x3d 😁

@ibizplczego ja juz nie robiłem. Zastanawiam się czy nie założyć nowego tematu dotyczącego tego stutteringu

Edytowane przez boban666

16 minut temu, ibizpl napisał(a):

Jeżeli przy 4080 i 5800x3d w 1440p mzsz problem ze stutteringiem to coś nie tak jest.

Jak zejdziesz w dół z ustawieniami graficznymi to dalej masz problem?

Wydaje mi się że simracingowe gry raczej na GPU siedzą a nie CPU, chyba że ktoś ma ziemniaka ale 5800 x3d ma sporo mocy jeszcze.

Dokładnie... W ACC nie powinien mieć stutteru, 5800X3D to kosa do tej gry i bardziej bym w GPU szedł. 

No własnie też się tak trochę zastanawiam nad tym 7900x3d 🤔. Bo raczej na jakis spadek cen 7800x3d a tym bardziej 9800x3d nie ma co liczyć. A uzywki 7800x3d hmmmm sam nie wiem , boje się trochę zeby jakiegoś uszkodzonego nie trafić.

Albo przeczekać ten okres co jest obecnie Sam już mam taki mętlik w głowie że szok. Tęskie za latami 90 kiedy wybór części był prostszy i opierał się na zestawie części wydrukowanych na kartce 😁

Edytowane przez boban666