Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jako że nie ma tematu o tej grze więc stworzyłem.

Kontynuacja Automobilisty, robiona przez Reiza Studios.

Obecne jest spore oczekiwanie na patch 1.6 który ma sporo zmienić jeśli chodzi o prowadzenie auta. 

Ci co grali to wiedzą że auta mają tendencje do ślizgania się w zakrętach i w nowym patchu ma to już nie występować.

Gra na silniku Madness, znanego z Project Cars

Oficjalna strona gry gdzie można znaleźć więcej informacji. 

image.thumb.png.a075b90e5af777a0c5fea67de495c0a7.pngimage.thumb.png.be8906c683564ad3e888b8e5dee31682.pngimage.thumb.png.0f5c0f7eb039d427cd4005e72619ef56.pngimage.thumb.png.2fd60cc75a8085c1fe367788cb262777.pngimage.thumb.png.5cf7d1010865ece9ad94814b438bf72a.png

image.png

image.png

Dodatkowo dzisiaj został udostępniony film z sesji Multiplayer pokazujący obecny stan gry, dodatkowo gra będzie wpierana przez LFM więc daje to duże szane na całkiem ciekawe ściganie :)

Ja osobiście troche pogrywałem, też na VR bo akurat ta gra na VR wygląda świetnie i na ten patch czekam żeby właśnie spróbować jakiś wyścigów na multi.

Edytowane przez Dominix
Opublikowano
2 godziny temu, Dominix napisał(a):

Ci co grali to wiedzą że auta mają tendencje do ślizgania się w zakrętach i w nowym patchu ma to już nie występować.

Fanatykom sim-racingu nie dogodzisz...

W ACC się nie ślizgają - źle.

W AMS2 się ślizgają - też źle! :E;)  

Opublikowano (edytowane)

Odrzuca mnie trochę grafika. Wolę competizione i dźwięk to samo. Przyznam że z ai ściga się naprawdę fajnie lubię pojeździć w sam 2. Zobaczymy jak 1.6

Edytowane przez raul_ole
Opublikowano
16 minut temu, raul_ole napisał(a):

Odrzuca mnie trochę grafika. Wolę competizione i dźwięk to samo. Przyznam że z ai ściga się naprawdę fajnie lubię pojeździć w sam 2. Zobaczymy jak 1.6

Szczerze. Wszelkie gry typu AC, ACC, iRACING Automobilista itp sa outdated jezeli chodzi o grafike. Wyłączyłem GT7 z VR, podlaczylem pod komputer wlaczylem ACC i normalnie czujesz ze gra jest graficznie o wiele slabsza. Znowu Forza motosport najnowsza jest przeslodzona. Dopiero AC Nova ma dobry poziom grafiki, ale ponoc jeszcze fizyka jest dopieszczana. 

Opublikowano
4 godziny temu, Zas napisał(a):

Fanatykom sim-racingu nie dogodzisz...

W ACC się nie ślizgają - źle.

W AMS2 się ślizgają - też źle! :E;)  

Obydwie gry mają swoje problemy i dużo odnosi się do właśnie opon, ale z tej dwójki to AMS2 jest żartem :E 

Mam nadzieję że w 1.6 to poprawią, bo do czerpania frajdy w VR ta gra jest idealna. 

Opublikowano (edytowane)

Jeden rabin powie tak, drugi powie nie. :E 

Mam wrażenie, że bardzo duże znaczenie ma to, w co dany ekseprt od sim-racingu grał wcześniej i do czego się przyzwyczaił, a niekoniecznie faktyczna poprawność symulacji.

Jasne, kompletnie skopaną da się wychwycić, ale akurat w przypadku AMS2 naczytałem się tyle samo zachwytów nad obecnym modelem - faktycznie, ciągle dopieszczanym - co narzekań. I podejrzewam, że na obecnym poziomie złożoności praktycznie żaden sim-racer bez dużego doświadczenia na torze (możliwe, że w konkretnym wozie), nawet z rigiem za 50k zielonych, nie jest w stanie obiektywnie ocenić poprawności, to raczej dyskusja o gustach. Oczywiście gustom odbiorcy wypada schlebiać... :) 

Ja patrzę na to z boku, bo w wirtualnym ściganiu jestem cienki jak sik pająka, niemniej pewna część środowiska wraz z jej zabawami podśmierduje mi lekko czymś na kształt słynnego "audio-voodo". :)

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)

Nie no błagam, pojeździj w AC, ACC, iRacing, rFactor2, LMU i potem przejdź do AMS2. Jak nie odczujesz że chociażby takie GT3 lecą bokiem w zakrętach to coś jest z Tobą nie tak :E  Nie wiem jak inne klasy bo nie jeździłem, ale takie Porsche 911 GT3 to porażka. Zresztą AMS2 nigdy nie miała być symulatorem, o ile kojarzę to miała dawać frajdę z tych brazylijskich serii, a dopiero od niedawna idzie w stronę konkurencji. ACC też idealna nie jest i nie lubię zachowania opon (które zmieniali zresztą 241313213 razy). iRacing mimo że płatny to również ma swoje bolączki, Porsche CUP czy LMP2/HY są słabiutkie.

Jeśli chodzi o fizykę i FFB to LMU chyba wypada najlepiej (jak już nawet fanatycy ACC tak twierdzą to coś w tym musi być), w końcu na silniku rFactor2 i bardzo dbają o detale, mieli trochę wpadek na premierę i pierwszym DLC, ale wychodzą na szczęście na prostą. W grudniu pierwsze LMGT3 wpadają, będzie grane :) 

Edytowane przez galakty
Opublikowano (edytowane)

Ja ostatnio głównie jeździłem Brazilian stock 2024 i formula gen 2 bo obecnie tylko te korzystają z modelu opon jaki będzie w 1.6 i  jest bardzo dobrze. Do FFB trzeba protestować custom ffb z forum, ale ja i tak jeżdżę od czasu do czasu, a do tego głównie F1 więc AMS2 będzie pod każdym względem lepsze :E

AC wcześniej trochę smigalem w lidze ale nie jakoś dużo a teraz to już czekam na Ace więc nawet nie mam zainstalowane.

AMS jest jedne z lepszych do jazdy z AI i VR i też do wyścigów które nie są gt3.

LFM też już wspomina że niedługo będzie ściganie 

Więc jakiś wyścig mini czy klasycznymi F1 będzie bardzo kuszący niż monza i spa na acc ;)

I jeszcze link do postu odnośnie nowych aut które będą dodane:

https://forum.reizastudios.com/threads/automobilista-2-v1-6-development-update-the-new-cars.34156/

Edytowane przez Dominix