ShaDow_Pro 565 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Stratusy od Endorfy jak wypadają względem Fluctusów?
Send1N 4 177 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca Wydajnościowo gorsze ale są też cichsze na tych samych obrotach, w tamtym roku miałem kilka sztuk w rękach bo składałem pc w obudowie w której fabrycznie były właśnie stratusy, co do łożyska to były ciche bez żadnych niepożądanych dźwięków 1
ShaDow_Pro 565 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca Zastanawiam się właśnie czy nadają się do obudowy i nie są jakieś tragiczne
Send1N 4 177 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca W takiej kasie dają radę ale arctic p12 i tak tańszy i lepszy
ShaDow_Pro 565 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca Mam jednego stratusa 120 jako wyciąg w drugim kompie, ale nigdy jakoś się mu nie przyglądałem, kupiony za 19zł na promce Zastanawia mnie jak wypadają w Arxie 700, czy podmiana dużo by zmieniła.
ShaDow_Pro 565 Opublikowano 23 Czerwca Opublikowano 23 Czerwca Nowe wentylatory się pojawiają, mogą namieszać, cena niska wydajność podobno niezła. Arctic P12 PRO 5x za 139zł https://www.proshop.pl/Wentylator-obudowy/Arctic-P12-Pro-PST-5-pack-Wentylator-obudowy-120mm-Czarny/3358475 wersja ARGB 77zł https://www.proshop.pl/Wentylator-obudowy/Arctic-P12-Pro-A-RGB-Wentylator-obudowy-120mm-Czarny-ze-swiatlem-RGB/3358480 1
DarkeVo 336 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Lubię wentyle arctica ale kontrola jakości u nich to porażka🙆 już parę 3paków przyszło do mnie w którym to tylko jeden był sprawny. Ostatnio też z dwóch 3 paków udało mi się zrobić jeden ale już słyszę ze jakiś wentyl się odzywa. Idzie zwatpic😅
ShaDow_Pro 565 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Ja nie miałem problemu z ani jednym, za to Fluctusy mi terkotały kilka sztuk, i od nowości się zdarzył jeden. 1
DarkeVo 336 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Nie pomyśl że źle osądzam je. Miałem takie problemy ze np. jeden wcale się nie kręcił a drugiego obudowa śmigła coś blokowała i stukało a w innym 3 paku jakiś terkotał ale to wina wyłącznie kontrola jakości. Teraz jakiś znowu mi coś terkocze 1 z 5 w obudowie
ShaDow_Pro 565 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca W tańszych produktach częściej można spotkać wybrakowane egzemplarze, kwestia szczęścia, tak akurat trafiłeś, jak ja z Fluctusami 1
Send1N 4 177 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca 5 godzin temu, ShaDow_Pro napisał(a): za to Fluctusy mi terkotały kilka sztuk, i od nowości się zdarzył jeden. U mnie też jeden fluctus 140 z dwóch które miałem poszedł do śmieci po niecałym roku się zdegradował w poziomie i zaczął terkotać 2
ket_rab 227 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca (edytowane) Ładnie wyszło Edytowane 24 Czerwca przez ket_rab 1
ShaDow_Pro 565 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca 1 godzinę temu, Send1N napisał(a): U mnie też jeden fluctus 140 z dwóch które miałem poszedł do śmieci po niecałym roku się zdegradował w poziomie i zaczął terkotać One w poziomie najszybciej padają, w pionie jest ok jeszcze. Dobrze że nie wziąłem Supremo FM6 jednak bo jeszcze by zaczął hałasować. Dlatego dla mnie Fluctusy są skreślone, mimo żę wydajność bardzo dobra za niską ceną, miałem chyba z 15 sztuk i wystarczy. Po premierze Noctuy dzisiaj, mam ochotę na Arctica kupić 3x, i wymienić też w obudowie 4x140 i zrobić taki biało brązowy build. 1
leven 540 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Podrożały ! : https://allegro.pl/oferta/wentylator-cooler-master-120-x-120-mm-15764757565 Ale działają cudnie Sinde polecił SEND ofkors 2
ShaDow_Pro 565 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca @Send1N Od teraz masz nową ksywkę aka Sinde Swoją drogą ja czekam na test Arctica P12 PRO jak będzie wypadał na tle konkurencji. 2
Send1N 4 177 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Podrożały i to konkretnie, ta cena na allegro to i tak znośna widzę, te wentyle można było kupić za 39zł
galakty 3 332 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca 23 godziny temu, Send1N napisał(a): U mnie też jeden fluctus 140 z dwóch które miałem poszedł do śmieci po niecałym roku się zdegradował w poziomie i zaczął terkotać Nigdy więcej Fluctusów, też miałem... Co prawda 120 ale badziew jakich mało. Teraz P12 Slim i jestem zadowolony. 1
leven 540 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) 15 godzin temu, Send1N napisał(a): Podrożały i to konkretnie, ta cena na allegro to i tak znośna widzę, te wentyle można było kupić za 39zł No ja jak kupowałem funkel nówki, a nie po zwrocie, to sztuka po 47 zeta. Nie żałuje ani grosza https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione/f4e71cd4-dcd2-368e-abf5-4880a659dce1 Działają bezgłośnie w pionie i poziomie (czytać nie terkoczą) Edytowane 25 Czerwca przez leven 1
Send1N 4 177 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) 4 godziny temu, galakty napisał(a): Teraz P12 Slim i jestem zadowolony. Też mam dwa p14 slim tylko że wersja v2 (ma połączone łopatki jak p12 argb i max) na chłodnicy od roku i jest cacy, jak na slimy to mają bardzo fajną wydajność, z resztą jak szukałem slimów to właśnie robiłem rozeznanie co do wydajności i lepszych nie znalazłem Edytowane 25 Czerwca przez Send1N 1
Kadajo 7 412 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca Całkiem ciekawe te nowe Noctu'y, kusi, żeby potestować
leven 540 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) Kurde... może zrobię sobie na chłodnicy 240mm push-pull ? Te P12 v2 mają 15mm grubości ? Może wejdą Ciasno jest na TOP-pie BQ 500dx Daj namiar na komplet 4 wentylatorów SLIM Edytowane 25 Czerwca przez leven
Send1N 4 177 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) Mają dokładnie 16mm ale ogólnie to się pomyliłem wyżej bo ja mam chłodnicę 280 i mam na niej P14 Slim v2 a napisałem że P12 problem jest taki że wersje 120mm nie mają drugiej rewizji z połączonymi łopatkami tak jak wersje 140 mimo wszystko te zwykłe też są ok. Ogólnie to zabawa w push-pull ma mały sens bo różnice są symboliczne a push-pull z tych slimów to będzie to samo co pull z normalnych Najtaniej cenowo wychodzi zakup 3paka https://allegro.pl/oferta/3szt-arctic-p12-slim-pwm-pst-wentylator-cienki-12835829329 i dokupienie od tego samego sprzedawcy czwartej sztuki (ma w ofercie) jak coś. Edytowane 25 Czerwca przez Send1N 1
Rekomendowane odpowiedzi