Skocz do zawartości

Polecane wentylatory - testy, opinie, dyskusja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@CryptTM Wręcz jestem w szoku, miałem różne wentylatory w rękach od Noctuy, Be quiet i wiele innych. Do obudowy nie trzeba nie wiadomo czego, ma cicho mieszać powietrze.

I za cenę 3packa to to jest jakiś rozpi***ol dosłownie.

To daje jakieś 17zł na wentylator a on jak mówisz nie odstaje aż tak, porównując do Light Wings, to one były cichsze na tych samych obrotach, ale to też kwestia że tam ring jest gruby i łopatki są odpowiednio mniejsze. Wydajnościowo nie wypada źle wiadomo że reversy są słabsze. https://www.youtube.com/watch?v=iP43rWbmOcE

Wpadłem na ten pomysł żeby przetestować Thermalright w środę bo nigdy nic od nich nie miałem i jestem pozytywnie zaskoczony, do tego stopnia że AIO od nich zamówiłem na testy xD

43 minuty temu, CryptTM napisał(a):

Edit: widzę, że naklejki wyleciały... :E

Nic nie usuwałem, może na fotce nie było widać, albo są jakieś inne już :krejzol:

Edytowane przez ShaDow_Pro
Opublikowano (edytowane)

Chude wentylatory (15 mm) - jak jest miejsce na 140, to warto brać pod uwagę wersje 120, czy większy brat zawsze będzie lepszy?
W miarę budżetowo, światełka zbędne, więc pierwsze co mi przyszło do głowy to Arctic Slim. Dodatkowo widzę, że model 140 mm ma dwie wersje - jedna klasyczna, druga z plastikowym 'ringiem' łączącym końce łopatek. Teoretycznie powinna być lepsza pod każdym względem, ale czy na pewno?

Edytowane przez rzymo