Skocz do zawartości

Polecane wentylatory - testy, opinie, dyskusja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@CryptTM Wręcz jestem w szoku, miałem różne wentylatory w rękach od Noctuy, Be quiet i wiele innych. Do obudowy nie trzeba nie wiadomo czego, ma cicho mieszać powietrze.

I za cenę 3packa to to jest jakiś rozpi***ol dosłownie.

To daje jakieś 17zł na wentylator a on jak mówisz nie odstaje aż tak, porównując do Light Wings, to one były cichsze na tych samych obrotach, ale to też kwestia że tam ring jest gruby i łopatki są odpowiednio mniejsze. Wydajnościowo nie wypada źle wiadomo że reversy są słabsze. https://www.youtube.com/watch?v=iP43rWbmOcE

Wpadłem na ten pomysł żeby przetestować Thermalright w środę bo nigdy nic od nich nie miałem i jestem pozytywnie zaskoczony, do tego stopnia że AIO od nich zamówiłem na testy xD

43 minuty temu, CryptTM napisał(a):

Edit: widzę, że naklejki wyleciały... :E

Nic nie usuwałem, może na fotce nie było widać, albo są jakieś inne już :krejzol:

Edytowane przez ShaDow_Pro
Opublikowano (edytowane)

Chude wentylatory (15 mm) - jak jest miejsce na 140, to warto brać pod uwagę wersje 120, czy większy brat zawsze będzie lepszy?
W miarę budżetowo, światełka zbędne, więc pierwsze co mi przyszło do głowy to Arctic Slim. Dodatkowo widzę, że model 140 mm ma dwie wersje - jedna klasyczna, druga z plastikowym 'ringiem' łączącym końce łopatek. Teoretycznie powinna być lepsza pod każdym względem, ale czy na pewno?

Edytowane przez rzymo
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

2x180mm wentylatory robią robotę na froncie, na dole mam 3x140mm i bez trudu ogarniają 700W.  Na dole obudowy mam miejsce na 2x180mm, ale to już niewiele zmienia.

Bardzo dawno nie kupowałem wentylatorów i nie śledzę rynku, jakie są obecnie najlepsze białe wentylatory 120-140mm jeżeli chodzi o kulturę pracy łożyska i wydajność? 

Opublikowano

Torrent TG od 2022 r., wentylatory fabryczne, które skręcone na 20% są ok.

Wentylatory potrzebuję do nowej obudowy, jednak będą to 120 mm, 3 góra, 3 dół i 3 boczny panel odwrócone, można też jeden 120-140 dać na tył.

Ktoś posiadał te wentylatory Thermaltake CT120 EX ARGB, Thermaltake CT120 EX Reverse ARGB? 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DarkeVo napisał(a):

Białe potrzebuję z dobrym RGB.

Mają takie łączenia, bez zbędnych dodatkowych kabli?

Zrzutekranu2026-08-07120125.thumb.png.e2849e671f8bdd5f23f0ea63799ed512.png

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Doamdor napisał(a):

Mają takie łączenia, bez zbędnych dodatkowych kabli?

Nie no, nie za te pieniądze ;) Ja też bym chciał, ale rozumiem, że albo mamy dobre i tanie wentylatory, albo drogie, bo mają ten właśnie "ficzer". Coś za coś...

Edit: Swoją drogą, te LL ciekawe jak wypadają w kultura pracy / wydajność, bo te łopatki przez tak rozbudowane RGB trochę jednak stracą na wydajności...

Edytowane przez CryptTM
Opublikowano
6 godzin temu, CryptTM napisał(a):

Nie no, nie za te pieniądze ;) Ja też bym chciał, ale rozumiem, że albo mamy dobre i tanie wentylatory, albo drogie, bo mają ten właśnie "ficzer". Coś za coś...

Edit: Swoją drogą, te LL ciekawe jak wypadają w kultura pracy / wydajność, bo te łopatki przez tak rozbudowane RGB trochę jednak stracą na wydajności...

Szukam ładnych wentylatorów, mają wyglądać, a zarazem posiadać ciche łożyska.