Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, leven napisał(a):

Hmm, programowo nie da się nic, to mechanicznie spróbuj. wyjmij kartę ze slotu i uruchom komputer bez karty na chwilę. Wyłącz i zamontuj kartę. Teraz jeszcze raz DDU w awaryjnym i instalacja nowych sterowników.

Jednak dało się programowo. Szkoda że nikt tutaj nie był w stanie pomóc...

Support Nv jednak kumaty. Trzeba było włączyć ukryte konto administratora w win,i bezstresowo sterowniki się zainstalowały

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Rozkminiłem że monitor nie wstaje jak przejdzie w stan "głębokiego uśpienia DP" Co ciekawe na 4090 tego nie było. Jak myślicie z czego może to wynikać? Sterownik, karta, czy może sam monitor zaczął coś odwalać?

Opublikowano (edytowane)

@Faflucy Ja mam ten problem od czasu do czasu na 4090, tzn. miewałem na poprzednich sterownikach, na tych najświeższych jeszcze nie.

Wygląda to tak, że właśnie po dłuższym (ciężko powiedzieć jak długim, ale myślę, że w okolicach powyżej 30 minut) wyłączeniu ekranu, nie chce on załapać ponownie.

Czasem pomaga randomowe ponaciskanie Win+P (zmiana wyjścia), ale nie zawsze.

Czasem też pomagało włączenie TV (drugi ekran, zwykle wyłączony jak pracuję na PC) - wtedy "coś" w sterowniku zaskakiwało i zaczynał dawać obraz również na monitor.

Edytowane przez krukkpl
Opublikowano (edytowane)

Przetestuje :) Do tej pory pomagało wypięcie i wpięcie DP.

Dzisiaj podłączyłem też HDMI żeby sprawdzić czy problem będzie występował i okazuje się że na HDMI jest wszystko OK.

Edytowane przez Faflucy
Opublikowano

U mnie na najnowszych mam dość niestabilną rozgrywkę w Horizon: FW. Gra potrafi się wywalać kilka razy w ciągu kilkunastu minut, albo działać godzinę i crash. Wcześniej miałem 572.60 i tutaj owszem były problemy, ale raz na kilka godzin :heu:

Opublikowano
4 minuty temu, Kakarotto napisał(a):

Dopiero dzisiaj odpaliłem pierwszą grę od aktualizacji do 576.02 i w MA temperatura GPU zablokowała się na 28 stopniach. W GPU-Z i HWInfo wszystko ok. Czujnik temperatury w nowych sterach...

comment_K75WdcxrbsSTNOOOQ8cJ7Gc2EW93E6Rm.gif.8f11b395b032a492ff6acf056a592ec8.gif

51B57367-A382-4C9B-B7BB-EFCAB9FB73E2.thumb.png.0e657fe98c16f688b9e99fae2e130b34.png

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Nex1M napisał(a):

51B57367-A382-4C9B-B7BB-EFCAB9FB73E2.thumb.png.0e657fe98c16f688b9e99fae2e130b34.png

Chwilę temu to czytałem, ale kompa nie usypiałem, po prostu błąd się pojawił po uruchomieniu i tyle. xD

Edit: szybko powrót do 572.83 i po problemie.

Edytowane przez Kakarotto
Opublikowano
3 godziny temu, Kakarotto napisał(a):

Chwilę temu to czytałem, ale kompa nie usypiałem, po prostu błąd się pojawił po uruchomieniu i tyle. xD

Edit: szybko powrót do 572.83 i po problemie.

w tweaku asusa też sie blokuje i to pomimo nieusypiania :/

a co do problemów to krasze/przycięcia w marvel rivalsach i przycinki w helldiversach2 czego nie miałem na starych, a cofnąć nie mogę bo mam monitor na liście fixów i była kompletna padaka

• Sad 2
Opublikowano

Co do temperatury, to zauważyłem, że po wybudzeniu kompa temperatura się zawiesiła w MSI Afterburner, ale po restarcie powraca do normy, ale nie zawsze to się dzieje, a często usypiam.

Ogólnie sterowniki są ok, nie mam problemów.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

No, a po co się stresować jak ja wczoraj z 84.9*C na hotspocie podczas kompilacji shaderów w Lords Of The Fallen 2023? Wszystko trwało może 1 minutkę. :E Późniejsze 4h grania i wszystko OK.

A tak cyk - Nvidia usuwa czujnik hotspotu z serii RTX 5xxx i co z oczu to z serca. A ten błąd powyżej to powinien być traktowany jako ekskluzywny feature z RTX 5xxx.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano

https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5650

This hotfix addresses the following:

[RTX 50 series] Some games may display shadow flicker/corruption after updating to GRD 576.02 [5231537]

Lumion 2024 crashes on GeForce RTX 50 series graphics card when entering render mode [5232345]

GPU monitoring utilities may stop reporting the GPU temperature after PC wakes from sleep [5231307]

[RTX 50 series] Some games may crash while compiling shaders after updating to GRD 576.02 [5230492]

[GeForce RTX 50 series notebook] Resume from Modern Standy can result in black screen [5204385]

[RTX 50 series] SteamVR may display random V-SYNC micro-stutters when using multiple displays [5152246]

[RTX 50 series] Lower idle GPU clock speeds after updating to GRD 576.02 [5232414]

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Po aktualizacjach sterowników NV bardzo zalecam wyczyszczenie folderu cache shaderów. Pomaga na stuttering i dziwne zachowania w grach. Np. w Fortnite, który ma coś skopane z shaderami.

Folder znajduje się mniej więcej tu:

C:\Users\Twój_nick\AppData\Local\Nvidia\DXCache\

Edytowane przez bourne2008