Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na NV pobór jest niższy z akceleracją względem rzeźbienia przez CPU ;)

Póki co 2h mogę powiedzieć, że na nowym kablu na razie brak BS.

Ale trzeba kolejnych parę godzin na testy ;)

3 godziny temu, elfuegoxxx napisał(a):

Witam Panowie jak oszukać grę by odpalła na starszym sterowniku. b6 nie idzie odpalic. cos tam próbowałem w terminalu ale po zamianie nie mogłem podmienicc pliku nvidia api  ....... jest jakis prostrzy sposób.

Modyfikacja inf-a tylko przy okazji wywali certyfikat ;) Wątpię by modyfikacja wpisu w instalatorze wystarczyła.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, sideband napisał(a):

To teraz po testach mogę stwierdzić, że nowy kabel HDMI załatwił sprawę.

Zero BS niezależnie jaka przeglądarka, gry etc. :E

A to dla tego u mnie na HDMI betoniarka działa jak należy, bo mam kabel UNITEK KABEL HDMI 2.1 8K, 4K120HZ UHD, 2M, C138W :gordon:

Piszą, że jest dobry: https://www.komputronik.pl/informacje/jak-wybrac-hdmi/#Unitek-HDMI

Z resztą nic dziwnego, jak się ma tak wypasiona kartę, jaką ja mam xD

Edytowane przez leven
Opublikowano
27 minut temu, Send1N napisał(a):

Dziwny zbieg okoliczności że akurat wam obu nagle kabel się zdegradował :ExD 

Ktoś tak twierdził? Także po co tak nadinterpretacja.

U mnie był problem z kablem tyle w temacie. Poza tym nigdy u mnie w grach nie było BS nawet po kilku godzinach nawet przy wykorzystaniu szerszego pasma z HDR, a nagle zaczęło walić BS logika panie logika ;)

Dlatego informacyjnie dodałem, że problemem był kabel nie stery ;) To nie znaczy, że wszyscy nagle mają wymieniać kable :hihot:

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
27 minut temu, leven napisał(a):

A to dla tego u mnie na HDMI betoniarka działa jak należy, bo mam kabel UNITEK KABEL HDMI 2.1 8K, 4K120HZ UHD, 2M, C138W :gordon:

Piszą, że jest dobry: https://www.komputronik.pl/informacje/jak-wybrac-hdmi/#Unitek-HDMI

Z resztą nic dziwnego, jak się ma tak wypasiona kartę, jaką ja mam xD

Uniteki to zwykłe chinole ;) A TV z reguły są mniej kapryśne jeżeli chodzi o jakość kabli - pracują poprawie na mniejszych poziomach sygnału.

Podłączałem zwykłego mega taniego chinola i to HDMI 2.0 3m i leciał bez problemu 120hz 2160p 10bit z HDR :hihot:

11 minut temu, Send1N napisał(a):

Najważniejsze że działa i znalazłeś przyczynę ;) po prostu jakoś tak podejrzanie to wyglądało że więcej niż jedna osoba mniej więcej w tym samym czasie miała tego typu problem :E 

Problemy z BS to był problem sterów i to jest fakt. Nawet na 5090 miałem BS(również w grach) tylko to było w marcu kiedy jeszcze sterów nie poprawili.

Wrócę do sterów na których były BS. Jeżeli się nie pojawią tzn, że mocniejszy sygnał/mniej zaszumiony na monitorze może likwidować BS :E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, sideband napisał(a):

Uniteki to zwykłe chinole ;) 

Dzięki, właśnie zgasiłeś mi banana na buzi. Masz wyczucie, niech Cię dżuma !! xD

EDIT: faktycznie chinol :E wyebie go za okno !!  ;D

Producent

Unitek International Group Limited
Hongkong SAR Hong Kong 00000 Wang Chiu Road 39
00000 Wang Chiu Road 39, Chiny

Edytowane przez leven
  • Haha 1
Opublikowano

Przecież większość kabli to zwykłe chińczyki :hihot:

Tylko jeden ma certyfikat, a drugi nie ;)

Ten z monitorem miał certyfikat co z tego jak wystarczyło na niego spojrzeć od razu było widać, że to najtańszy balas.

Gdyby nie duża dupa na optycznym to bym od razu wziął optyka, a nie bawił się w miedź nawet na 2m.