Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Paw79 napisał(a):

@maxmaster027- ale od czasu 576.88 sterowniki są cały czas optymalizowane- stąd prawdopodobnie lepsza wydajność nowych (pomijając anomalie typu RE9).

Porównaj 595.71 do np. 591.44.

Jeżeli wydajność nadal będzie wyższa mimo -100MHz na rdzeniu, to dopiero wówczas można mówić o progresie.

Sprawdzalem 591.44 bardzo dobre stery. No ale w RDR2 cyberpunku, lub horizon zero dawn . sa wolniejsze. Szybsze sa w starfieldzie. 

Opublikowano

59144.thumb.jpg.8da50e4fa254f241a493a18f2199df9c.jpg59571.thumb.jpg.989f0828a4d8e03e3f4b362af62d08aa.jpg

20 godzin temu, Paw79 napisał(a):

@maxmaster027- ale od czasu 576.88 sterowniki są cały czas optymalizowane- stąd prawdopodobnie lepsza wydajność nowych (pomijając anomalie typu RE9).

Porównaj 595.71 do np. 591.44.

Jeżeli wydajność nadal będzie wyższa mimo -100MHz na rdzeniu, to dopiero wówczas można mówić o progresie.

Prosze ;) 10-15% mniej energii i 1fps wiecej. 

Na 595.71 w tym benchu 300W srednio w 4k natywnej. 

• Haha 1
Opublikowano

Przy ostatnich sterach (595.71) przestaje mi działać rozdzielczość niestandardowa dla AW3423DWF (miałem ustawione 10 bit przy odświeżaniu 165hz/157hz)
Ba. nie idzie w ogóle przywrócić 165hz przy 8 bitach nawet, bo po prostu ani nvidia app ani stary control panel nie pokazuje tej wartosci. Wygląda na to, że stery blokują mi ustawienie tej częstotliwości, pokazując max 100hz.

chyba trzeba wrócić do poprzednich...

Opublikowano
7 minut temu, Nikelajer napisał(a):

Przy ostatnich sterach (595.71) przestaje mi działać rozdzielczość niestandardowa dla AW3423DWF (miałem ustawione 10 bit przy odświeżaniu 165hz/157hz)
Ba. nie idzie w ogóle przywrócić 165hz przy 8 bitach nawet, bo po prostu ani nvidia app ani stary control panel nie pokazuje tej wartosci. Wygląda na to, że stery blokują mi ustawienie tej częstotliwości, pokazując max 100hz.

chyba trzeba wrócić do poprzednich...

Problem występuje co jakiś czas,  naprawią za 2-3 kompilacje.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• USA ma w regionie tyle samolotów bojowych a wszystkie siły pro USA mają około 2 tysięcy maszyn bojowych. To nie drony są problemem ale balistyki ale te szybko się skończą a są kosztowne w budowie.
    • Fakt nieautentyczny 
    • ale to fakt autentyczny z tym Pleonazmem?
    • yhm.. Tyle z tego będzie co jego "branie się" za tiktoka. Teraz tiktok zbiera WIĘCEJ danych od Amerykanów niż przed tym "zabraniem się".  
    • @Kaczkofan USA nie pozwolą Turcji na żadne uderzenia w Kurdów na terenie Iranu. Po ilości informacji medialnych sądzę że to już ruszyło.   @TheMr. Przekonamy się kto ma rację, myślę że w ciągu maks miesiąca.   @Paarthurnax Uważam zdecydowanie inaczej. I jak juz pisałem, samo zlikwidowanie reżimu w Iranie było konicznością. Co do kosztów to jak narazie są tak znikome, że pomijalne. Mowa o wyłączeniu jednego z kluczowych państw koalicji antyzachodniej z tejże wrogiej grupy.   Z czasem, jeśli państwa europejskie będą tam musiały posłać kontyngenty, mogą być naprawdę duże, w tym w formie strat w walce bezpośredniej, a i tak będzie to w pełni uzasadnione.   Nie pisałem też że będzie tam demokracja, przynajmniej nie w dającej się przewidzieć przyszłości. Wyraźnie pisałem o zainstalowaniu tam włądzy prozachodniej, najpewniej opartej o Kurdów.   @sabaru128 Nieprawda. Od początku mówiono o conajmniej 4 tygodniach ciężkich nalotów i bombardowań. A mamy dopiero 4 dni. A poważni analitycy cały czas podkreślają że bez interwencji lądowej nie uda się w pełni obalić reżimu.   @LeBomB To co Cie przeraża to już nie mój problem. O koniczności interwencji w Iranie i obaleniu reżimu pisałem od dawna. Samo USA wiele razy się do tego przymierzało, w tym do dużej misji wojsk lądowych. Do tej pory nigdy nie padła decyzja. Teraz nareszcie tak i to mnie bardzo cieszy.   Iran trzzeba wyrwać z koalicji państw antyzachodnich. Praktycznie za każdą cenę. A wygląda że uda się za bardzo niską.   Edycja: @Kadajo Właśnie się nauczyło. Na Kurdach można polegać. Dostana broń, w tym pewnie pojazdy, wsparcie wywiadowcze oraz bardzo duże wsparcie z powietrza.     Obstawiam też że nie będzie próby budowy tam teraz demokracji, tylko zainstalowanie władzy prozachodniej opartej o Kurdów.   Spodziewam się że do walki włączą się też zachodni kontraktorzy z Blackwater/Academi.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...