Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Tak od niego. 

Nie dosc, że ta apka nie działa, to jeszcze w ogole nawet teraz recznie nie mozna ustawic x5 czy x6 cos popieprzyla , nawet po odinstalowaniu. Juz tylko DDU zostaje i reset wszystkiego, multi to jak cholera DLSSswaper jest 6x szybszy

A sterowniki takie same macie ?

Swaper jest fajny, ale np. ja czekałem na DFMG !! Nie chce mi się żonglować FG.

Ja w ogóle nie używam apki nvidii i pewnie nie zobaczę DFMG. A może reinstal sterowników i nowy NPI ?

Wątpię. 

Opublikowano

Nie tu chodzi o to, ze ta aplikacje trzeba dopuscic do internetu. Dlatego napisalem ze nv nowym razerem, takie praktyki odwalal wlasnie razer ze swoimi sterownikami, mam od nich myszke i oczywiscie wiecznie bez sterownikow 

image.png.c45b7888a6c9712e319d9a003891ceb2.png
Dają cos w ogole jakas gierke czy taki clickbait?

• Sad 1
Opublikowano
14 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Dają cos w ogole jakas gierke czy taki clickbait?

Ostatnio były skiny do BF 6 i Borderlands 4, kiedyś było chyba miesiąc pakietu Adobe do edycji video itp. pierdoły.

Darmowych gier z tego nie ma.

Opublikowano
28 minut temu, leven napisał(a):

Ja mam myszkę za 25zł i zanim dotknę przycisku, już jest reakcja :E Na poważnie, miałem Stellseries i same problemy.

Nie masz innej mychy ?

Ale oni maja fajny sprzet tylko stery kiepskie. Poza tym, co te sterowniki do myszki zmienia, i tak wszystkie przyciski dzialaja na windowsie, przestawienie czulosci itp. tylko nie mozna sobie tego tak dostosowac. No i RGB, ale to mi zwisa. Mozna innym programem jakims SingalRGB albo cos. 

Generalnie z tej apki to mozna tyle ze zainstalowac i ustawic preset B dla frame generation, wyglada na nieco lepszy, tzn to widac lepiej dziala,

Opublikowano

Źle zrozumiałem wypowiedź. Myślałem, że Twoja myszka ma negatywny wpływ na DFMG :P 

Nie stosowałem apki Nvidii, ale zrobię reinstal sterowników i zgodzę się na apkę. Jak Cyberek nie pokaże to, co pokazuje DżonowiBi, to znaczy, że trzeba poczekać.

EDIT: Maxmaster, byłeś tutaj ? 

https://www.pcgamer.com/hardware/graphics-cards/hands-on-with-nvidias-new-dynamic-multi-frame-generation-5x-and-6x-modes-push-frame-rates-even-higher-than-before-though-you-can-have-too-much-of-a-good-thing/

Opublikowano
1 godzinę temu, znaFca napisał(a):

Wy się fg milion podniecacie, a oni dodali coś znacznie ważniejszego:

Automatyczne shadery :)

Niby to włączyłem i skompilowalem w tle, ale jak sprawdziłem metro, jedi survivor i forze, to wszystkie trzy po staremu kompilowaly jeszcze przy pierwszym starcie. 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, some1 napisał(a):

Niby to włączyłem i skompilowalem w tle, ale jak sprawdziłem metro, jedi survivor i forze, to wszystkie trzy po staremu kompilowaly jeszcze przy pierwszym starcie. 

Bo pewnie to jeszcze nie działa poza tym to jest skopiowane rozwiązanie od Intela gdzie ściąga skompilowane shadery z chmury?

https://github.com/Orbmu2k/nvidiaProfileInspector/releases/tag/v3.0.1.10

Nie ma potrzeby używać gównianego APP ;) Ale te nowy inspector tez leci w ciężkość ehh.

Edytowane przez sideband
Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem dokładnie, co wykonał KOLEGA Kadajo. Dodałem do swapera 0.6 i kupa wyszła w Cyberku.

Uj mnie szczelił i wróciłem do swoich ustawień (bez apki nvidii) ale z wrzuconymi nowymi bibliotekami DLSS i nie mam w opcjach FG :lol2:

Na max ustawieniach w 2160p mam aż 25:hihot: FPS 

11.jpg

12.jpg

:E 

Edytowane przez leven
Opublikowano

@Kadajo No preset E jest ogólnie najlepszym presetem od nV do rr. Aczkolwiek D w niektorych scenach potrafi lepiej wypasc, to i tak lepiej uzywac E. 

Potem jest L. Szkoda, ze trzeba tyle czekac na nowsza wersje rr transformer v2. 

@leven daj restart to defaults w nv app i odinstaluja ja, wrzuc jeszcze biblioteki streamline 2.11 (wrzucalem tutaj spojrz strone 2 wczesniej) i po prostu ten caly streamline 2.11 wrzuc do plikow nv dlss w grze, wejdz do nvinspektora i ustaw recznie wartosc 0x00000005 bedziesz mial MFGx6. 

Opublikowano

13.jpg

9 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

@Kadajo No preset E jest ogólnie najlepszym presetem od nV do rr. Aczkolwiek D w niektorych scenach potrafi lepiej wypasc, to i tak lepiej uzywac E. 

Potem jest L. Szkoda, ze trzeba tyle czekac na nowsza wersje rr transformer v2. 

@leven daj restart to defaults w nv app i odinstaluja ja, wrzuc jeszcze biblioteki streamline 2.11 (wrzucalem tutaj spojrz strone 2 wczesniej) i po prostu ten caly streamline 2.11 wrzuc do plikow nv dlss w grze, wejdz do nvinspektora i ustaw recznie wartosc 0x00000005 bedziesz mial MFGx6. 

Dzięki za info, ALE nie chcę MFG x6. Ja chcę DMFG !!

Wiem, że to jest całkowicie nowe i tylko niektóre gry to mają w "sobie" ale ja chcę DMFG ! żeby nie kombinować z ustawieniami - pykać !! :bandyta:

Opublikowano
11 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

No właśnie w tym problem ze raz lepiej wygląda D a raz E. Nie ma tego najlepszego. Niektóre gry domyślanie używają D inne E.

Z drugiej strony przy każdej nowej wersji bibliotek wszytko może się zmieniać.

I cyk, zaczynaj testowac od poczatku.

Mnie się już nie chce, ustawiłem Nvidia Recommendation i po prostu gram.

Ewentualnie tam, gdzie mam potężny zapas mocy (np. w Death Stranding) wymuszam sobie preset L.

Opublikowano (edytowane)

Wyłączyłem test i znowu uruchomiłem, bo nie wiem, co to 2.11 biblioteka, ale test uruchomił się w x4 MFG :) Wgrałem ręcznie 0.6 DLSS.

Zaraz będę mieć zawał z tymi cudami. Miał być DMFG !! 

14.jpg

Edytowane przez leven
Opublikowano
32 minuty temu, Kadajo napisał(a):

@leven wygląda na to ze DMFG działa tylko wymuszany przez apke Nv.

Pewnie trzeba czekać na update Swappera który zostanie rozbudowany o ta możliwość.

Żaden swapper nie jest potrzebny z poziomu inspectora wszystko działa jak należy i widać jak się zmienia mnożnik FG ;) 

Nie trzeba podmieniać bibliotek w grze sterownik elegancko podmienia w locie.

• Upvote 1