Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, Bono_UG napisał(a):

To kartony też musisz sam odwozić? :o

W takim przypadku to się nie dziwie, że jesteś przyzwyczajony do wożenia śmieci.

mam worki na papier, ale kartony do nich nie wchodzą więc jak się zbierze w garażu to robie wycieczkę na pszok.

Opublikowano
11 minut temu, kubikolos napisał(a):

dobrze wytresowany to i usmiech szeroki :hihot::sex:

Dla mnie czynności pomagające środowisku nie są problemem. Tym bardziej, że tak to działa w całej Polsce gdy mowa o domkach jednorodzinnych. Mógłbym kartony drzeć do worka, ale łatwiej i szybciej zawieźć na pszok.

Ale wiesz, ja po prostu nie jestem toksycznym idiotą, socjopatą czy bezmyślnym kretynem :) 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie widziałem żeby gdziekolwiek tak to działało na Śląsku.

Bo to Śląsk.:E

Ma to ten plus, że są mniejsze kolejki w dni kiedy jest otwarty pszok.

Edytowane przez Cappucino
Opublikowano

Jak ma się miejsce na składowanie tego to spoko, ja akurat mieszkam w bloku i w mieszkaniu nie mam miejsca więc po prostu od razu wszystko zabieram i wychodzę wywalić na śmietnik.

Miałem kilka rzeczy, które by trzeba do pszoku zawieźć (olej do silnika, płyn chłodniczy itp) ale narazie trzymam to w piwnicy. PSZOK mam 15 km, jakos nie mogę się zebrać żeby wyciągnąć to wszystko z piwnicy, zapakować auto i tam specjalnie jechać.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

mam worki na papier, ale kartony do nich nie wchodzą więc jak się zbierze w garażu to robie wycieczkę na pszok.

A tak zapytam, z czego to masz kartony? Ja mieszkam nad zakładem i sklepem fryzjerskim, do tego jakiś sklep z ciuchami, i tam co wywóz śmieci, kartony spakowane do worków, a dostawy towaru czasem widzę i małe to one nie są. Więc tak mnie trochę ta wielkość zastanawia.

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano
17 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

A tak zapytam, z czego to masz kartony? Ja mieszkam nad zakładem i sklepem fryzjerskim, do tego jakiś sklep z ciuchami, i tam co wywóz śmieci, kartony spakowane do worków, a dostawy towaru czasem widzę i małe to one nie są. Więc tak mnie trochę ta wielkość zastanawia.

Ostatnio z akcesoriów dla dzieci, duże kartony po żywności (zamawiam przez neta) etc. 

Opublikowano
3 godziny temu, Bono_UG napisał(a):

A ponoć butelki z żółtych kubłów się nie nadają do czystego przetworzenia, a tu patrz pan jednak trafią w ten "sterylny" obieg :Up_to_s:

Tu już wychodzi kombinatorstwo, a potem będzie narzekanie, czemu wchodzą kolejne restrykcje, bo to wyjdzie prędzej czy później w pozyskanym w ten sposób granulacie lub w trakcie jego przetwarzania. 

Opublikowano
50 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Ja mieszkam nad zakładem i sklepem fryzjerskim, do tego jakiś sklep z ciuchami, i tam co wywóz śmieci, kartony spakowane do worków

Jeżeli mają odbiór osobno niż z lokali mieszkalnych, to mogą podlegać pod inne zasady lub mieć inną umowę na odbiór odpadów wynikającą z BDO.

Opublikowano
3 godziny temu, Klakier1984 napisał(a):

Dziś przed żoną w kolejce do butelkomatu jakiś żulik się chwalił, że "przez ostatni tydzień 100 zł z tego wyciągnął, a mówią że trzeba pracować żeby zarabiać" Dobrze wiedzieć, że są osoby zadowolone z tego systemu :E

widzialem to juz w europie przed wejsciem systemu u nas, dla ludzi to podatek a dla zulikow zarobek :hihot:

Opublikowano
Godzinę temu, kubikolos napisał(a):

widzialem to juz w europie przed wejsciem systemu u nas, dla ludzi to podatek a dla zulikow zarobek :hihot:

Czyli wg ciebie każda czynność odbiegająca od wizji twojego standardowego dnia to podatek?