Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
@Pan Mateoo Haha, widzę, że Pan Mateoo stawia na zdrowie psychiczne forumowiczów – weekend bez zapalnych tematów, brzmi jak terapia mindfulness! 😁🧘‍♂️ Ale czy nasi użytkownicy dadzą radę bez przeczytania nowych setek postów o kontrowersjach wszelakich? 🤔 To może być dla nich poważne wyzwanie! 😅 Oby nie zaczęły się pojawiać tematy typu "Jak żyć bez forumowego flame wara?". 😉

gpt-4.5-preview-2025-02-27

Opublikowano

Ale z czego ochłonąć?

To tylko 1 tura, wiadomo co się teraz zacznie - walka o głosy. Jeśli Nawrocki zdobędzie głosy Mentzena i Brauna - będzie prezydentem, to prosta matematyka.

Od jutra można spodziewać się mega ostrego ataku Rudego, to pewne. Nawrockiemu to nawet prześwietlą przeszłość z przedszkola, będą sprwadzać którego kolegę popchnął xD

Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Wyniki z USA:

Karol Nawrocki 42,30% - Rafał Trzaskowski 29,98% - Grzegorz Braun 12,35% - Sławomir Mentzen 7,16% - Magdalena Biejat 2,21% - Adrian Zandberg 2,14%

Amerykańska polonia w większości jest głupia jak but, skoro wcześniej w większości głosowała na Trumpa w amerykańskich wyborach prezydenckich.

Opublikowano (edytowane)

Jak dla mnie te wyniki to środkowy palec dla PoPisu. Ludzie mają powoli dość tych obu partii, stąd Mentzen i Braun tyle zebrali, więcej niż AfD w ostatnich wyborach.

Tutaj będzie tendencja wzrostowa, ludzie są zmęczeni tą całą walką, koalicją istniejącą na papierze, i tymi ciągłymi przepychankami. 

A Hołownia/3 droga i Biejat/Lewica leżą i kwiczą. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano

Powtarzam to od dawna - ludzie są niezadowoleni i szukają alternatywy.

Również wśród wariatów.

A libki niech dalej kwiczą, że "to gópi ludzie 😭" i koniec demokracji. Może i koniec. Przez waszą nieudolność.

A już pajacom którzy miałczeli coś o postępującej turbo-liberalizacji Polski to powinno się strzelić w pysk.

Albo i nie. Bo te wyniki same w sobie to już wystarczający strzał.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Karro napisał(a):

Jakoś tego nie widać XD

No właśnie widać. To co tutaj zebrała Konfa to jest szok. Z takim wynikiem w parlamentarnych prawica miałaby większość. 

Już zaczyna się panika, za chwilę wszyscy z koalicji będą przekazywać głosy na Rafała. 

Seryjnie nie sądziłem, że będzie tak minimalna różnica. Tutaj tak naprawdę nie przeważą głosy oddane na Mentzena, tylko na Brauna - bo pytanie czy uda się Nawrockiemu przekonać jego elektorat, by w ogóle poszedł głosować. Wystarczy że nie pójdą, i Trzask jest prezydentem. 

Edytowane przez Element Wojny

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Od 2019r Mondeo MK5 wychodziło w wersji poliftowej ze zmienioną budą, osprzętem silnika i skrzynią.  Bardzo dobre jednostki 2.0TDCI (HDI) mianowano na EcoBlue czyli dołożyli AdBlue i wprowadzili mokry pasek rozrządu i przez te zmiany silniki nie były już takie dobre w ogólnym rozumieniu. Do tego zmienili skrzynie biegów z powershifta 2 gen na skrzynię A8, która jest trwalsza ale niestety wolniejsza przy zmianie biegów. Powershift 2 gen biegi zmienia płynniej ale do poprawnej pracy wymaga regularnej wymiany oleju i filtru. Na pewno po między Powershift gen 1 i gen2 jest wyraźna poprawa w trwałości pracy skrzyni. 1 generacja przysparzała problemów i zapisała się w historii jako awaryjna. 2 gen już takich problemów nie ma.  Ja miałem Mondeo MK5 z 2018r czyli tzw „między lift” dla wielu to najlepsza wersja ponieważ posiadała już budę poliftową a osprzęt stary czyli silnik 2.0TDCI (HDI) bez adblue i na zwykłym, suchym pasku. Do tego skrzynie Powerhift gen2, która była płynniejsza od A8.  Co by nie mówić to przy awarii skrzyni automatycznej czy to Powershift gen2, A8 czy innego rozwiązania naprawa idzie już pod naście tysięcy zł dlatego warto o nie dbać  Auto sprzedałem z przebiegiem 212tys km z perefekcyjnie działającą skrzynią. Przy 60, 120 i 180 tyś km wymiany oleju, filtrów w automacie  
    • "Crimson Desert will be pre-loadable on 6PM ET / 3PM PT on March 17, 2026 (10PM UTC). for Playstation 5, ahead of its worldwide release 48 hours later on March 19. Preload availability for Xbox Series X/S and PC has yet to be officially announced, but digital preloads typically open around 48 hours before launch..." czyli na PS5 jest oficjalnie zapowiedziane, a na resztę platform oficjalnego infa jeszcze nie ma.    I to jest zdrowe podejście. Poczekać, zobaczyć jakie to faktycznie jest i później myśleć o ewentualnym kupnie.    Patrzę na te filmiki i mimo tego że gra mnie w ogóle nie interesuje, to wygląda to zbyt pięknie by było prawdziwe, czytając jakie to ma być ogromne. 
    • To już gry akcjii a nie survivor horror ale dalej może się podobać.
    • To jest seria 4? One tak podrożały?  5 lat temu za moją 4 dałem 1700, jedynie pary nie mam.
    • Kupuj kupuj bo zarasz Szejki przez wojenkę u siebie - wszystko u nas wykupią , zresztą już Jaszczomb (Glapiński) zapowiedział że nie będzie obniżek stóp (teraz wojenka da kolejnego kopa aby wszystko szło do góry).
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...