Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisałem posta pod artykułem wątpliwej jakości, zdążyliście usunąć 5 postów nawet te w których pytam się dla czego zostały usunięte. Nie było użytych wulgaryzmów, może komuś się nie podobać mój prywatny punkt widzenia, można brak kompetencji maskować zamykaniem ust krytyce, ale czy to jest ścieżka która chce podążać ITH? 

Beztytuu.thumb.jpg.ebcaf6afe14f23360fa891fe16d83323.jpg

Opublikowano

@plugawyjoe Przede wszystkim proponuję Panu popracować nad stylem komunikacji (nie pierwszy zresztą raz). Pańskie komentarze są klasyfikowane przez algorytm Disqus jako spam, z automatu, bez niczyjej interwencji. Zaakceptowałem je ręcznie i to wszystko w tym temacie. Wystarczyło zapytać, ale Pan już widzę zdążył wydać wyrok.

s.png

• Haha 1
Opublikowano

@plugawyjoe Wielokrotnie już interweniowałem w przypadku Twoich komentarzy pod artykułami. Ani razu jednak nie było cenzury, ani jak widzisz typowego bana. Tak, jak Tomek napisał wyżej,  algorytm już Cię samodzielnie wyłapuje jako spamera. A krytyka, prawdziwa, a nie z bluzgami, przeszłaby w normalnych okolicznościach bez problemu.

Opublikowano
1 godzinę temu, Zhao napisał(a):

gra nie miała premiery na PC

To podobnie jak np. GTA VI (raczej na pewno będzie na PC, no ale póki co oficjalna zapowiedź jest tylko na PS5/XSX) czy Dark Souls 3 Remaster, które "żyje" tylko na podstawie jednej wypowiedzi wątpliwej wiarygodności youtubera.
A jakby nie patrzeć, to w Bloodborne'a na PC da się już grać, choć stan emulacji jeszcze nie jest doskonały.

Opublikowano

Czyli w artykułach na głównej można pisać o emulatorach, ale na forum już nie.
Brzmi logicznie...  :stukniety:

Ale ok, nie będę kruszył kopii.

PS.  Czy emulacja gier jest w Polsce legalna? Zapytałem prawnika i znam już odpowiedź

Cytat

W dużym skrócie, emulacja jest w Polsce legalna. Tutaj jednak musimy rozgraniczyć gry i konsole, ponieważ te dwa elementy uzyskują swój legalny status na odmienne sposoby.

Znacznie łatwiejsze są gry. Tak długo, jak posiadamy oryginalny nośnik (płyty CD, DVD lub kartridże), mamy prawo do sporządzenia kopii zapasowej, także w formie pliku na komputerze. Emulacja nie zostaje wykluczona jako zastosowanie takiej kopii — program działa zgodnie ze swoim przeznaczeniem. Ważne, aby sporządzonej kopii gry nie dystrybuować (np. przez Internet) i nie używać równocześnie z oryginalnym nośnikiem, odpalając dwie instancje gry.

Dodam że płyty z oryginalnym Bloodbornem latają na OLX po 20-30zł, więc legalne granie jest w tym przypadku finansowo bardziej dostępne niż dla większości gier np. ze Steam'a.

Opublikowano

Ja rozumiem wątpliwości, ale akurat ten argument jest słaby:

19 minut temu, Mar_s napisał(a):

Gra została wydana na PC? Nie.

Bo tytułów bez oficjalnej zapowiedzi portu lub takich istniejących wyłącznie w plotkach jest więcej (ww. GTA VI czy DS3 Remaster).
Ale nie domagam się zamknięcia tamtych tematów, bo nie lubię ograniczania dyskusji (poza jakimiś skrajnymi przypadkami).

Przypomnę jeszcze tytuły artykułów z głównej:
Wielki hit z PlayStation 4 śmiga na PC aż miło.

Kolejny exclusive z PlayStation 4 grywalny na PC.

Także ten...

Opublikowano

A pisałem już na Labie, żeby nie zakładać tematów o grach jeszcze oficjalnie nie ogłoszonych, też nikt nie słuchał :) 

1 minutę temu, Mar_s napisał(a):

emulacja to śliska sprawa bo większość osób jedzie na piratach, zdajesz sobie sprawę?  :) 

Tylko jakieś 99%. 

Opublikowano
3 minuty temu, Mar_s napisał(a):

No to załóż sobie, tylko emulacja to śliska sprawa bo większość osób jedzie na piratach, zdajesz sobie sprawę?  :) 

Dlatego żadnych linków do podejrzanych materiałów  :) 

Zdaję sobie sprawę.
Poza artykułami z portali głównego nurtu i youtube nie zamierzam niczego linkować.