Oldman 571 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca (edytowane) 45 minut temu, kamassss napisał(a): Chociaż ja nie jestem jakoś przekonany do powerstack. W cenie jednego wolę kupić 2x zwykla 5ah, albo 6ah FLEXVOLT Zapytałem z ciekawosci dżepetto o porównanie FLEXVOLT vs POWERSTACK: Cytat To zależy od tego, jakich narzędzi używasz. Wbrew marketingowi, POWERSTACK i FLEXVOLT nie konkurują bezpośrednio – są stworzone do różnych zastosowań. W skrócie 🟢 Do większości użytkowników poleciłbym POWERSTACK. 🔴 FLEXVOLT kupiłbym tylko wtedy, gdy używasz narzędzi 54 V lub bardzo prądożernych urządzeń. POWERSTACK – lepszy do 18 V XR Zalety: ✔ wyższa moc chwilowa przy podobnej pojemności, ✔ mniejsza masa, ✔ mniejsze spadki napięcia pod obciążeniem, ✔ lepsze chłodzenie, ✔ nawet około 2× większa trwałość (liczba cykli ładowania według DeWalt) dzięki ogniwom typu pouch. Idealny do: wkrętarek, zakrętarek udarowych, szlifierek, wyrzynarek, pilarek 18 V, codziennej pracy. FLEXVOLT – gdy potrzebujesz maksymalnej energii Zalety: ✔ działa zarówno z narzędziami 18 V, jak i 54 V, ✔ ogromna ilość energii, ✔ bardzo długi czas pracy, ✔ niezbędny do narzędzi 54 V XR FLEXVOLT. Idealny do: dużych pilarek, młotów SDS, ukośnic, kosiarek, dmuchaw, przecinarek, wszystkich narzędzi 54 V. A jeśli używasz go z narzędziami 18 V? Tu robi się ciekawie. Akumulator POWERSTACK 5 Ah potrafi zapewnić bardzo podobną moc do FLEXVOLT 6 Ah, mimo że jest wyraźnie mniejszy i lżejszy. Oficjalnie DeWalt podaje, że 5 Ah POWERSTACK oferuje zbliżony poziom mocy do 6 Ah FLEXVOLT przy narzędziach 18 V. Dlatego wielu użytkowników posiadających wyłącznie narzędzia 18 V wybiera właśnie POWERSTACK. Moja rekomendacja Masz tylko narzędzia 18 V XR → POWERSTACK. Masz lub planujesz kupić narzędzia 54 V XR FLEXVOLT → FLEXVOLT. Pracujesz zawodowo → warto mieć oba typy: POWERSTACK do narzędzi ręcznych, FLEXVOLT do ciężkich maszyn i tam, gdzie liczy się długi czas pracy. Edytowane 19 Lipca przez Oldman
mutissj Opublikowano Środa o 06:02 Opublikowano Środa o 06:02 Zestaw PC 5845 zł [1.] Obudowa ____________ 1x 148 zł _____ Krux Orona ARGB GW 2-lata [2.] Wentylatory _________ 2x 100 zł _____ Arctic P14 Pro Reverse A-RGB czarny GW 6-lat [3.] Zasilacz _____________ 1x 322 zł _____ XPG Core Reactor II VE 750W GW 7-lat [4.] Pamięci ram ________ 1x 1629zł _____ Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000, CL30 GW wiecz. [5.] Podpórka grafa _____ 1x 64 zł _______ Jonsbo VC-1 Czarny GW 2-lat [6.] Chłodzenie __________ 1x 134 zł ______ Arctic Freezer 36 ARGB Black GW 6-lat [7.] Karta Graficzna ______ 1x 1839 zł ____ Gigabyte Radeon Gaming RX9060XT GAMING OC 16GB GW 3-lata [8.] Płyta Główna ________ 1x 469 zł _____ Gigabyte B650 EAGLE GW 3-lata [9.] Dysk SSD ___________ 1x 563 zł ______ Lexar NM620 1TB NVMe M.2 GW 5-lat [10.] Pendrive ____________ 1x 45 zł _______ DataTraveler Exodia M 128GB Czarno-czerwony GW 5-lat [11.] przedłużacz fan ____ 1x 7 zł _________ PWM 4-pin, 10cm, czarny oplot, no-name aliexpress GW brak [12.] Procesor ____________ 1x 515 zł ______ AMD Ryzen 5 7500F 3.7GHz/32MB Tray (6R/12W) GW 3-lata [13.] System ______________ 1x 10 zł _______ Microsoft Windows 11 Pro (e-key) GW brak
AndrzejTrg Opublikowano Środa o 17:28 Opublikowano Środa o 17:28 @hwdp43 Jak do xboxa to spoko, ale jak do PC to tzreba było sobie albo cyclona albo jakiegoś innego vadera kupić a mówi to ktoś kto uważał pady od xsx za najlepsze
hwdp43 Opublikowano Czwartek o 13:37 Autor Opublikowano Czwartek o 13:37 Do pc . A co z nim nie tak ?
some1 Opublikowano Czwartek o 14:37 Opublikowano Czwartek o 14:37 Nic, poza tym, że w tej cenie chinole oferują więcej: dodatkowe przyciski, trwalsze i precyzyjniejsze analogi, gyro itd.
Lypton Opublikowano Piątek o 08:40 Opublikowano Piątek o 08:40 (edytowane) 19 godzin temu, hwdp43 napisał(a): Do pc . A co z nim nie tak ? Jak wyżej - inni producenci w tej samej albo i niższej cenie oferują bardziej zaawansowane pady. Nawet 2x tańszy 8Bitdo Ultimate 2C jest lepszy - analogi z efektem Halla, dodatkowe bumpery. A dostępny w tej samej cenie 8Bitdo Ultimate 2 dorzuca stację ładowania, analogi TMR, żyroskop i triggery z efektem Halla oraz możliwością przełączania trybu ich działania. Edytowane Piątek o 08:41 przez Lypton
hwdp43 Opublikowano Sobota o 07:51 Autor Opublikowano Sobota o 07:51 Ale ja go dosc tanio kupilem . Sporo mniej niz normalna cena Btw
j4z Opublikowano Sobota o 07:56 Opublikowano Sobota o 07:56 O, ciekawe te jak Pebble grają. Ostatnio ktoś szukał tanich komputerowych, mógłbyś coś napisać tam w jego temacie w dziale audio.
Oldman Opublikowano Sobota o 10:52 Opublikowano Sobota o 10:52 (edytowane) W dniu 22.07.2026 o 19:28, AndrzejTrg napisał(a): @hwdp43 Jak do xboxa to spoko, ale jak do PC to tzreba było sobie albo cyclona albo jakiegoś innego vadera kupić a mówi to ktoś kto uważał pady od xsx za najlepsze zgadza sie , ja ostatnio kupiłem w prezencie urodzinowym dla osoby które gra na pc ale korzysta tez z emulatorów konsol dwa GameSir Cyclone 2 i to zupełnie inna bajka niz te zwykłe pady a i cena przystępna. Czujniki Halla w drążkach i spustach — bez dryfowania Drążki GameSir Mag-Res TMR dla precyzyjnej kontroli Sterowanie ruchem na Nintendo Switch dzięki żyroskopowi Sobie też musze dokupić te Cyclony lub jakis inny odpowiednik z żyroskopami (w domu mam Dwa inne Gamesir-y ale bez żyroskopów i na kablu kupione wczesniej i jestem bardzo z nich zadowolony) Edytowane Sobota o 10:53 przez Oldman
hwdp43 Opublikowano Sobota o 17:50 Autor Opublikowano Sobota o 17:50 9 godzin temu, j4z napisał(a): O, ciekawe te jak Pebble grają. Ostatnio ktoś szukał tanich komputerowych, mógłbyś coś napisać tam w jego temacie w dziale audio. Dobrze chyba . Nie wiem nie jestem audiopedofilem poza tym autor tematu nie chce takich "jajek" i budzet tez nie pasuje .
j4z Opublikowano Sobota o 17:52 Opublikowano Sobota o 17:52 No audiozoofile takich nie kupują, chyba że ja xd
Rekomendowane odpowiedzi